Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julaaaa

zapalenia

Polecane posty

Gość Julaaaa

Witam, niedawno miałam zapalenie grzybicze pochwy. Było ono jednak lekkie, nic nie bolało ani nie piekło tylko miałam białe upławy. Ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe, stosowałam je 10 dni i po kontroli okazało się że jest ok. Jednak po pewnym czasie po okresie upławy wróciły z powrotem. No i nie wiem dlaczego skoro wszystko było ok. Czy przyczyną tego może być stosowanie przeze mnie tamponów w czasie okresu?

Gość Julaaaa
przepraszam źle napisałam. Miałam bakteryjne zapalenie pochwy

Nie tylko stosowanie tamponów mogło spowodować bakteryjne zapalenie pochwy, ale tez nieodpowiednia bielizna, bakterie mogą sie gromadzic po stosunku. a moze zapobiegawczo zacznij stosowac multi gyn acti gel? Ja odkad go używam nie mam problemow z infekcjami, z zapaleniem pochwy.

BV (bakteryjne zapalenie pochwy, waginoza pochwy) to choroba spowodowana zaburzeniami flory bakteryjnej- oprócz terapii eliminującej nieprawidłowe bakterie, trzeba zadbać o prawidłową ilość tych 'dobrych', które chronią przed infekcją. Tampony powinnaś stosować tylko wyjątkowo (ważne wyjście itp) i pamiętać o tym żeby je często wymieniać.

Gość Basienka227
Myślę że tampony mogły się do tego przyczynić, nie bez przyczyny odradza się ich stosowanie przy nawracających infekcjach. Przy zaburzeniu równowagi mikroflory pochwy warto oprócz leczenia zastosować probiotyki np. dopochwowy lactovaginal, który od razu odbudowuje mikroflorę, stosuj go zawsze po okresie, ale również w czasie antybiotykoterapi, po stosunku, w podróży. Pozdrawiam.

mi nawet czeste ich wymienianie nie pomagalo, bakteryjne zapalenie pochwy wracalo co jakies czas. ale ja raczej bym odradzala stosowania czegokolwiek dopochowego bez porozumienia z lekarzem. pozniej lekarz moze miec problem z okresleniem co dolega. dlatego ja tylko wspomagajaco stosowalam multi gyn i w miare szybko poszlam z tym do lekarza, bo to nie wolno lekcewarzyc.

bo ten multi gyn acti gel jest rewelacyjnym rozwiazaniem na bakteryjne zapalenie pochwy

Gość MałaMi30
Mnie oprócz infekcji bakteryjnej pochwy dokuczał również ból pęcherza moczowego, przez ten miesiąc nie dałam rady normalnie funkcjonować. Zażywałam antybiotyk, smarowałam się maścią oraz zakładałam dopochwowo probiotyk lactovaginal, który odbudowuje mikroflorę i chroni przed nawrotem infekcji, stosuje się go przez 7 dni najlepiej na noc, a pozostałe 3 kapsułki profilaktycznie co kilka dni. Udało mi się wyzdrowieć ale na myśl o tamtych infekcjach aż mi się coś robi.

Gość agula8
możliwe że złapałaś coś nowego przez zachwianą florę-jak dziewczyny piszą.Może za krótko te probiotyki? ja po antybiotyku brałam provag przez 20dni.Do tego witamina b wspomaga działanie probiotyków.Ja brałam b-complex

Stosowanie tamponów może sprzyjać powstaniu infekcji intymnej, ale jej przyczyną może być również zaburzona podczas leczenia flora bakteryjna pochwy. Po leczeniu zaleca się 20 dniową kurację doustnym probiotykiem ginekologicznym. Na co dzień możesz stosować żel o działaniu ochronnym.