Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgosia Y.

Dobra średnia w liceum czyli jaka ?

Polecane posty

Gość Małgosia Y.

średnia 3,5. klasa 1 liceum... to średnia dobra, słaba czy przeciętna ? (to średnia na półrocze:))

Gość bfuerhgiuer
Raczej słaba/przeciętna... Zazwyczaj miałam właśnie sednią 3,5 - 3,8 i miałam najniższą średnią w klasie :D Biorąc pod uwagę, że przez całe liceum w ogóle się nie uczyłam (tylko na przedmioty, z których miałam zagrożenie), to 3,5 nie jest zbyt wysoką średnią. Byłam na profilu hum-prawnym

Gość gvhbj
Zależy od szkoły. W jednym liceum za taką samą wiedzę dostaniesz 2, a w innym 5.

Gość Nannetta
U mnie zawsze najwzysza była 5,1 potem 4,7; 4,2 i reszta ponizej 4 🖐️ najnisza niewiele wieksza od 2,0

Gość gngfngfn
Ja w technikum ekonomicznym miałam w 1 klasie 5,2. A przypominam, że miałam takie przedmioty jak Ty i dodatkowo jeszcze zawodowe.

Gość Małgosia Y.
profil mat-fiz

Gość bfuerhgiuer
Raz miałam średnia 2,8 w drugiej klasie w pierwszym semestrze, ale przez to, że chorowałam i nie było mnie na wielu lekcjach. Dziwnym trafem ktoś w tym samym czasie miał niższą ode mnie, ale i tak wstyd :P

Gość wedlug mnie
Według mnie ta średnia jest całkiem dobra. W mojej klasie w liceum wszyscy mieli średnią 2 coś albo 3 coś. Mało było osób ze średnią powyżej 4,0. A byłem w klasie o profilu humanistycznym. W dodatku było to najlepsze liceum w mieście ;) Nauczyciele strasznie zaniżali oceny, dlatego takie niskie średnie.

Gość gość
Ja uważam , że ta średnia jak na liceum jest jak najbardziej dobra :) a na jakim jesteś kierunku ?

Gość podfg
no przepraszam nie porównujmy liceum do technikum, znam się na tym i w technikum dostać 2 można już nawet od 28 % a w liceum 2 dostaje się od 42% tak przykładowo podaje, chodziłam tu i tu, i wiem jaka jest kolosalna różnica, ale ci co chodzą do technikum chwalą się wysokimi średnimi, a w liceum nawet by do 3,5 nie doszli, według mnie bardzo dobra przeciętna średnia ;)

Gość gość
przepraszam bardzo w technikum 2 od 28%? chyba niepoważna jesteś :D

Gość gość
liceum nie jest po to by wyrabiac srednie tylko uczyc sie tego co bedzie prrzydatne w dalszej nazwijmy to sciezce kariery zwlaszcza teraz gdy w zasadzie profil studiow wybierasz wybierajac liceum

w technikum z tego co pamietam musisz miec 31% na 2, 51% na 3, 76% na 4 i chyba 91% na 5 Pozatym w technicznych szkolach ma sie duzo wiecej przedmiotow, ja np mialam 30, cos kolo tego.

ale, mielismy takie przedmioty np z jezyka polskiego czy z chemii, ze przy 1dynce z duzego sprawdzianu mimo iz reszta ocen z mniej waznych kartkowek byla niezla ( 3-5 ) trzeba bylo poprawiac duzy sprawdzian by na koniec nie dostac 1 na koniec roku. duzych sprawdzianow bylo kilka- wiadomo, wystarczyla jedna kapa by dostac 1 na koniec roku.

Nie mowilam o tym, jaka jest teraz sytuacja, a o moich osobistych faktach ;) Myslalam, ze teraz przyjmuje sie na studia na podstawie sredniej z matury, ale nie jestem na biezaco, wiec moze i sie myle. Niemniej jednak uwazam, ze studia teraz to przewaznie strata czasu, wiec i srednia z matury to dla mnie puste cyferki.

mialam w klasie osoby z liceum ktore sobie nie poradzily i przepisali sie do technicznej, dlugo nie pociagli. Z klasy ktora liczyla 32 osoby, pod koniec klasy 4 zostalo 18. Sadze wiec, ze wszystko zalezy od szkoly. Srednia jak srednia - nie zbyt zadowalajaca.

Gość barmencki
Lepiej zrobić technikum zawodowe, później rozwijać się w danym kierunku przez szkolenia i tak dojść do zawodu. Inna droga będzie jak dla mnie zwyczajną stratą czasu. Po co to komu?

Gość ERON12
W Technikum jest o wiele trudniej niż w liceum. Ma się te same przedmioty ogólnokształcące + zawodowe. I dwója u mnie jest od 45%, a nie 28%. Trójka od 60%, czwóra 75% i piątka 90%.

Gość Pechowa

Uczę się w technikum ekonomicznym i na przedmiotach zawodowych na 2 muszę mieć dobrze 50% na 3 60% a na 4 76% zaś na piątkę 90% szóstki tylko pracom bez błędnym. Uważam,że jest to dobra średnia, bo w pierwszej klasie bardzo cisną,żeby zdegradować uczniów. 

Gość kapi2557

żeby w technikum dostać 2 z przedmiotów nie maturalnych trzeba mieć 40% a jest tych przedmiotów niewiele ,dla przedmiotów maturalnych jest to 50% a dla przedmiotów zawodowych których jest najwięcej jest to 50% dla teorii bądź 60% dla teorii zależnie od przedmiotu oraz niezmiennie dla zawodowych ale praktyki jest to 75% nie mniej ,wiec ten kto mówi ze liceum jest trudniejsze chyba się na rozumu pozamieniał z kubkiem szklanym . Liceum jest po to aby mieć większy luz i na studia pójść zapier.... A technikum aby jak najszybciej zdobyć wiedze i zawód co oznacza ze technik w 5 lat teraz musi zrobić to co licealista następnie student w 7-8 . Jest różnica ;)