Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaadelehkfvf

porzucona w ciąży

Polecane posty

Znamy sie od roku. Ja 30 lat, on 35. Z jego ust już od pierwsze spotkania słyszałam deklaracje milosci i tego, że chce ze mną żyć itp. Otóz od jakiś 2 miesięcy gorzej się dogadywaliśmy, ponieważ on zaczął mieć wątpliwości. 2 tygodnie temu dowiedziałam sie ze jestem w ciąży. Probowalam sie z nim spontaktowac jednak na prożno. Dziś wysłałam smsa: "Przepraszam, że mówię Ci to w taki sposób, ale nie dałeś mi wyboru. Jestem w ciąży" Jego odpowiedz: "Czego chcesz ode mnie? Ja nie chce Cię więcej widzieć, a Ty mówiąc mi o tym narzucasz mi to. Moje życie jest zupełnie inne niż Twoje. Czego chcesz? Ja z pewnością tego dziecka nie chce. Jedyne co mogę Ci zaproponować to dam ci pieniądze na aborcje" Jak to rozegrać? Co robić?

Gość Bu bu bu
Kawal chuja reszta dziada!!!

Gość .wredna jędza
No to pozostają Ci alimenty i samotne rodzicielstwo. Biedna :(

Gość bukfa
wychowaj, bedziesz miala szczescie. dziecko niczemu nie winne a zobaczysz jakie bedzie kochane

jestem załamana.

Gość bukfa
nie jestes taka mlodziutka. jeszcze pare lat i byloby bc moze za puzno na maciezystwo. wychowaj bedzie twoim skarbek, bylebys tylko tak o nim myslala

Gość salt&pepper
hej,mnie takze porzucil chlopak w ciazy,od 2miesiecy mam wspaniale dziecko,ktore jest dla mnie calym swiatem.owszem jest mi ciezko,martwie sie czy dam rade sama finansowo i nadal boli mnie jego zachowanie,ale coreczki nie zaluje:)

Gość ahahahc
A to gnojek! Zrobił dziecko, a teraz myśli, że pieniędzmi załatwi sprawę.

Gość Bu bu bu
Urodz wychowaj! A jemu nigdy juz drzwi nie otwieraj!

Gość niebieska malwina
Alimenty i ewentualnie pozbawienie praw...skoro taki ddupek....pewnie ma inna babe

Gość jak chcesz tak rób
urodź, wychowaj, kochaj je - to twoje dziecko i błagam: podaj go o alimenty! Żadnego unoszenia się honorem! ALIMENTY

Gość Takiego sobie wybrałaś
to co mamy poradzić? cofnąć Cię w czasie?

To znaczy ja zdecydowalam, ze urodze, tylko ze jestem zdana wylacznie na siebie, bo nie mam nikogo.

Gość Gnojów bierzecie na chłopaków
i partnerów a tylu wolnych porządnych mężczyzn... no teraz z dzieciakiem trzymajcie się od nich z daleka.

a Ty co chcesz zrobic ? Zachowac ciaze , czy usunac? Bo to sa podstawowe pytania .Od nich zalezy dalsze twoje postepowanie . Przykro mi jednak , ze sa tacy mezczyzni, ktorzy w sytuacji niewygodnej dla nich ,daja noge .

zbyt pozno napisalam post :-D Ju doczytalam , chcesz urodzic .T to juz duzo za Toba.Podjac decyzje tez moze byc trudno.Nie masz zupelnie nikogo z rodziny? A moze jakas choc przyjaciolke?

Gość dsfsdfe
Eleene "Przykro mi jednak , ze sa tacy mezczyzni, ktorzy w sytuacji niewygodnej dla nich ,daja noge ." 0 Ci mężczyźni są tacy od początku ale mimo tego kobiety takich wybierają. Jak jest w ciąży kobieta dojrzewa zwykle bardzo i nagle ten super gość okazuje się w jej oczach nie gotowy na ojcostwo i daje dyla. Dlatego panuje przekonanie, że zły facet zapładnia a dobry wychowuje.

Od początku? Od początku to mi mówił ze ma silnie rozwinięty instynkt opiekuńczy, że zawsze marzył o siostrze, którą by się zajmował. Poza tym ma 3 córke, która wychowuje samotnie. Nie sądziłam ze ktoś taki moż e tak się zachować.

Gość elegitt
To usun. Po co masz sobie zmarnowac zycie??

im dluzej zyje , tym sobie mysle, ze ludzie potrafia sie kamuflowac , grac i oszukiwac .Tak moze byc , ze ten facet tez zwodzil autorke swymi komunikatami . Czasem widac , jak na dloni , ze ktos zle rokuje . Zycie jest trudne .Wybranie odpowiedniego partnera jest chyba najtrudniejsza rzecza pod sloncem:-(

To nie jest tak,że ja nie wybierałam. Własnie staralam sie wybrac partnera opiekuńczego, obserwowałam go i widziałam jego zachowania, dlatego jestem zaskoczona jego propozycja aborcjii, a nawet nie zaskoczona a ogromnie zraniona.

czy mozna powiedziec , ze dziecko to zmarnowane zycie? Samotne macierzynstwo moze dostarczyc rowniez wiele satysfakcji i radosci .Zreszta gdzie jest powiedziane , ze musi byc samotna do konca swego zycia ? Autorko poradzisz sobie , bo wiele kobiet tak staje na wysokosci zadania .Ty tez udzwigniesz taka niespodzianke , jaka zgotowal Ci los , przy waszym wspolnym udziale :-D Nie zamartwiaj sie , bo to wplywa na dziecko.Musisz zadbac o swoj komfort psychiczny i fizyczny .

autorko a jak to jest z ta corka , ktora wychowuje samotnie? Mozesz cos napisac o tym , bo moze tu jest powod tego zachowania .

Jego żona zmarła przy porodzie.

Gość jest coś gorszego?
nie jestes sama. ja zostalam opuszczona przez męża w 4miesiącu ciąży. decyzja, dzialania typu odłożenie obraczki czy dziecinne usuniecie wspolnych zdjec z portali spolecznosciowych poszly bardzo szybciutko. Nie odzywa sie,chyba ze w odpowiedzi na moje smsy chce szybko rozwodu. a ja jestem w rozsypce bo nie sadzilam, ze ludzie sa do tego zdolni, ze moj ukochany maz jest do tego zdolny

Gość elegitt
Zona zmarla przy porodzie. Za duzo filmow sie naogladalas. A co zlego w aborcji??

to moze strach tak nim owladnal , ze na wiesc o ciazy wzial nogi za pas . Moze panika, byla w tym momencie silniejsza , niz wszystko inne . Wspolczuje mu , ze to go spotkalo, wpolczuje Tobie .Moze autorko potrzebny mu czas na przemyslenia ? Moze za pochopnie wydajemy wyroki na nim ?

Gość tfutfutfu
Nie możesz narazie nic zrobić , ale gdy urodzisz dziecko będziesz miała nad nim przewagę bo to ty będziesz rozdawać karty. Mozesz do wtedy pozwac o alimenty, bo jesli chodzi o zwiazek to chyba zdajesz sobie sprawe ze on nie jest najlepszym kandydatem na meza. W kazdym razie nie mozesz do niego pisac smsow, bo wprowadzisz sie tylko w niepotrzebna hustawke emocjonalna, daj mu czas na przemyslenie, jak cie kocha to napewno sie sam odezwie.

Gość Nie wierze322
Jak jego żona zmarła przy porodzie w cisiejszych czasach ? gdy już na początku ciąży można znać wszystkie wady i powikłania .. Nie rozumiem.. I co dziecko też zmarło w takim razie bo o nim nic nie wspomniałas. Jabym na twoim miejscu urodziła i cieszyła się macieżynstwem wkońcu swoje lata już masz.. Ja jestem młodsza prawie o 10 lat i też jestem w ciąży i już nie mogę się doczekać aż dzidziuś przyjdzie na świat a to dopiero początek :) tak więc dbaj o siebie!

Gość Nie wierze322
Oj przepraszam bo teraz doczytałam, że córka jego żyje.