Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkhjkihiuh

Umowa o pracę a ciąża

Polecane posty

Gość jkhjkihiuh

Mam umowę o pracę na czas określony dodam że jest to moja 4 umowa w tym samym zakładzie na czas określony ( robią przerwę żeby nie dać na stałe), w tym roku planuje z mężem dziecko. Czy może mi ktoś powiedzieć czy jeżeli przedłużą mi umowę do czasu porodu to będą musieli dać mi na stałe? I co z ubezpieczeniem, jeśli przedłużą umowę do czasu porodu a ja będę musiała zostać w szpitalu dłużej ( choruję na jaskrę) to nie będę miała ubezpieczenia?

Gość pinacolada8439
Jak umowa na czas określony to ci przedłużą do dnia porodu, potem zasiłek macierzyński (wypłaca zus) i potem radź sobie sama. Nie wiem jak jest z ubezpieczeniem zdrowotnym przy takiej umowie.

Gość jkhjkihiuh
ale ze względu że będzie to 4 umowa to nie powinni przy kolejnym przedłużeniu dać na stałe? Zasiłek też mi się należy?

Gość hmmmmmm ????
Do kiedy masz ta umowę??

Gość jkhjkihiuh
do końca grudnia, ale zacznę od 1 mara. starania planuje w sierpniu

Gość ojtam ojtam
umowę przedłużają warunkowo do porodu - nie tak zwyczajnie - więc umowa do porodu - potem zasiłek macierzyński z zusu i potem płatne bezrobocie

Gość zonaKraka
Umowę masz do dnia porodu, a ubezpieczenie po porodzie (6 tyg.) masz i tak, bez rejestrowania w PUP, więc spokojnie. Potem zasiłek macierzyński, już wypłacany przez ZUS.