Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie mam

obróci sie?

Polecane posty

Gość takie pytanie mam

Jutro kończę 37tc a córka jest ułożona główką w dol ale twarzą na bok. Tak że po lewej stronie mojego brzucha ma kręgosłup a po prawej rączki i nóżki. Może sie jeszcze obrócić? Chciałabym rodzic sn a w takim przypadku chyba jest cc. Dodam że mała sie wierci i rozpycha ale sie nie obraca.

Gość Dzień przed
porodem może się odwrócić...

Gość bedzie okres jak nic
nie musi byc cc,mój synek rodził sie odwrócony buzią i położna przekręcała go w czasie porodu,nic nie bolało i udało się

Gość mkrvfb
Po co chcesz rodzić sn? CC jest dobrodziejstwem dla kobiety.....nie czuje bólu a poza tym jest to bezpieczniejsze dla dziecka.Zbyt długi poród może okazać się niekorzystny dla dziecka..niedotlenienie itp...wyciągnięte na siłę może mieć wyrwany bark.

Nie bardzo jakoś potrafię wyobrazić sobie to co opisujesz :) Nie wiem czy o to chodzi, ale moja córa nie mogła porządnie ustawić się do kanału rodnego i rodziła się "uchem". W czasie porodu położna kazała położyć mi się na boku dzięki czemu dziecko wzięło się w garść i w gońcu trafiło jak należy :)

Gość bedzie okres jak nic
taaaa a po cc paskudna rana,niekształtny brzuch itp

Gość takie pytanie mam
Chce rodzic sn.. Kiedyś wszystkie kobiety tak rodziły i było dobrze. Po za tym mam złe wspomnienia po tym jak moja mama miala cc... Jeśli okaże sie że muszę mieć cc to oczywiście sie zgodze ze względu na dobro dziecka. Ale jak wszystko będzie w porzadku to wybiorę poród naturalny.

Gość mkrvfb
Co Wy pierniczycie? Jaka znów paskudna rana i niekształtny brzuch? Teraz nie tnie się po całości jak leci.Poza tym już tydzień po można robić niemalże wszystko.A poród siłami natury kiedy dziecko nie do końca jest ułożone jak trzeba to rzeźnia.

Gość takie pytanie mam
Mam bardzo dobrego lekarza. Wiem, że jak przy porodzie sn będzie jakiekolwiek zagrożenie dla mnie lub dziecka zrobi cc.. Wybieram poród sn nie ze względu na późniejszą blizne czy wygląd brzucha bo zdaje sobie sprawę że po ciąży moje ciało nie będzie takie jak przedtem-bez względu ta to jak urodze. Najważniejsze dla mnie jest dobro dziecka a nie wygląd brzucha... Owszem boję sie porodu sn ale do cc sie zraziłam i jeśli nie będzie takiej konieczności to nie chce jej mieć.

Gość mama slodziaka
Jaki nieksztaltny brzuch ,jaka rana?ja jestem po cc 3miesiace,8cm mam rane,do 2lat zupelnie zblednie,widzialam u kolezanki ,smaruje sobie tylko mascia specjalna contratubex czy jakos tak ,mam tak nisko ja ustyuwana ze bikini mozna wlozyc ,czasy gdzie cieli jak chcieli i byle jak dawno minely. Autorko zdaj sie na lekarza i nie wymyslaj,zrob tak jak mowi by dla dziecka bylo ok,mamy porodem cc sie nie przejmuj,moja miala sn i ja cudem zyje,nie ma reguly,kazdy porod moze byc traumatyczny lub nie ale nie nastawiaj sie zle do cc