Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mis_me

Kancelaria LEXITO - odszkodowania - czy ktoś korzystał??

Polecane posty

Gość Arleta79
ja też mogę napisać kwotę jaką dostałam - 33 000 zł z groszami (już po odtrąceniu 20 % prowizji) a ubezpieczyciel chciał mi wypłacić niecałe 9 tysięcy hah

Gość Obrzym
a ile trwają takie sprawy? tzn konkretnie to po jakim czasie dostaje pieniądze?

Gość werka29
to wszystko zalez od sprawy! jeśli trzeba wejść na drogę sądową to to się trochę ciągnie a przy zwykłych sprawach jak wszystko jest jasne to szybko (u mnie trwało to ok 1,5 mies) ale to już Ci udzialają info jak opiszesz sprawę i stwierdzą czy się kwalifikuj

Gość rysiek1960
Mam z nimi styczność! zgłosiłem im 2 sprawy jedna za wypadek w pracy z przed dwóch lat druga za wypadek samochodowy z przed pół roku. Za wypadek w pracy właśnie wygrali dla mnie sprawę: uzyskali dla mnie kwotę 13262,40 zł (16578 - 20% prowizji - co ciekawe ich prowizja nie zawieta w sobie VAT'u). Sprawa trwała 3,5 miesiąca ale dlatego że PZU starało się jak najbardziej odroczyć sprawę. Za wypadek samochodowy ciągle czekam, walcza o odszkodowanie dla mnie i dla mojej rodziny - pasażerów. P.S Polecam zaopatrzyć się w kartę lexito bo daje 5% zniżki - czyli prowizja zamiast 25% wynosi 20%.

Gość gość
ha a mi sprawę przyjeli mimo, że wypadek był prawie 6 lat temu!

Gość abramov
a mi dziś sprawy nie przyjeli :/

Gość gość
ja, chodzę do radcy prawnego lub adwokata. Uważam, że jeśli chcesz mieć sprawę bardzo dobrze prowadzoną to, lepiej dobrze zapłacić. Głupek tylko wierzy, że do Sądu ktoś z palestry będzie latał za frajer lub zajmie się sprawą za parę groszy. Przecież to oczywiste, że nic nie ma za darmo, albo płacisz na początku, albo dajesz prowizję. Ci ludzie się lata kształcili nie po to, by zarabiać 10 zł za poradę prawną. Zanosząc sprawę do profesjonalisty mam gwarancje, że działa on starannie, a przy tym posiada ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Słyszeliście powiedzenie, że to, co za darmo to na darmo. Jak nie masz kasy to lepiej skorzystać pro bono z pomocy lub wziąć z urzędu. Przyjdzie profesjonalista po stronie ubezpieczyciela i przegrasz, już na pierwszej rozprawie.

Gość zdzich
Witam . Do Lexito zgłosiłem się zaraz po wypadku w pracy. Podpisałem umowę i natym nasz kontakt się zakończył.Firma przekazała prowadzenie sprawy innej kancelrii a Lexsito zbiera tylko prowizje( 25%) od karzdej przyznanej mi sumy.Zerwałem umowę z tą firmą i nie poleciłbym jej nikomu.

Gość gość
Tak jak Pan Zdzich,również nie powierzyła bym tej firmy Lexito. Zgłosiłam sprawę kilka dni po wypadku,wysłałam potrzebne dla nich dokumenty,mieli oddzwonić,ponoć 24h potrzebują by dać znać czy sprawę przyjmują. Po trzech dniach sama do nich zadzwoniłam,miła pani poinformowała mnie,że pan z którym rozmawiałam się ze mną skontaktuje. Do tej pory cisza,a ja straciłam ponad tydzień na bez sensownym czekaniu,gdzie mogłam już mieć sprawę w toku.

Gość Wycyckana przez Lexito
Ja rowniez nie polecam!! Zglosilam sie do nich i pani przez telefon umowila sie ze mna, ze prowadzenie sprawy bedzie kosztowac mnie x , na miejscu z prawnikiem okazalo sie ze on pobiera odrebne oplaty!! Niestety nikt mnie o tym nie poinformowal. Skontaktowalam sie z lexito w sprawie zwrotu i powiedzialam im, ze ktos mial moja sprawe poprowadzic a nie powiedziec co dalej.... Kontakt ucichl :(

Gość gość
Niby w internecie opinie ok, niby przez telefon profesjonalna obsluga. Wzieli pieniadze i na tym kontakt sie urwal :(

Gość ga_anonim2
Skorzystalam z firmy, uzyskalam odszkodowanie, poprowadzili moja sprawe bardzo profesjonalnie, nawet moja opinie wystawili na swojej stronie. Troche trwala moja sprawa, zajelo im 8 miesiecy, ale nie mam zalu, moglam przynajmniej nie myslec o moim problemie. Otrzymalam pieniadze i jestem zadowolona, moge w koncu zamknac rozdzial niemilej sytuacji wypadku i w koncu wyjechac na dluuuuugo oczekiwany urlop. Bede polecala ta firme wszystkim, ktorzy mieli jakis wypadek, warto walczyc moi drodzy o odszkodowanie! Moja sytuacja byla beznadziejna, kilka kancelarii odmowilo mi prowadzenia sprawy powolujac sie na brak podstawowych dokumentow a ta kancelaria sobie jakos poradzila.

Gość corkaposzkodowanej
Mojej mamie najpierw naopowiadali, że sprawe ma wygraną, a po wpłacie przez nia 300zł - kontakt ucichł z ich strony.. dla mnie naciągacze. I wcale nie są kancelarią tylko oni zbierają "sprawy" i później zwracają się z nimi do kancelarii prawniczych. W ogólnym rozrachunku - straciliśmy 300zł i dużo nerwów. Nie polecam.

Gość gość
Ja korzystałam z firmy Vendego.eu i tę firmę zdecydowanie polecam.Współpracują z radcą prawnym,więc w razie czego nie trzeba biegać i szukać.Są profesjonalistami,nie biorą prowizji,polecam

Gość Danka8
Niestety nie korzystałam z tej kancelarii, ale polecam wam kontakt z http://kancelaria-stg.pl/zakresuslug/prawo-dla-ciebie zajmują się między innymi właśnie windykacją, mają dużyr telefoniczny 24/7 co jest dosyć nie typową usługą, ale bardzo pomocną, gdy znajdziemy się w nagłej i trudnej sytuacji warto mieć ich numer przy sobie :)

Gość gość
mnie w odzyskiwaniu odszkodowan pmagala kancelaria www.kancelaria-miastkowski.pl/ - moge spokojnie polecic ich uslugi:)

Gość sylaass
Miałem wypadek komunikacyjny i wyobraźcie sobie Państwo, że nie mogłem odzyskać należnych mi pieniędzy. Strasznie się wkurzyłem, bo szkodę miałem dużą, także na zdrowiu, a ubezpieczyciel mnie po prostu olał. Sprawę zgłosiłem do kancelarii nihil-obstat.pl w Warszawie, bo chciałem opieki faktycznych profesjonalistów. Przedstawiłem pełną dokumentację i od razu zapewniono mnie, że wygrana jest możliwa. Skuteczność 100%. Odzyskałem nawet więcej pieniędzy niż myślałem i to dość znaczną kwotę. Nawet uwzględniając koszty opieki prawnej współpraca mi się nadzwyczajnie opłaciła. Polecam walczyć o własne prawa, bo są ludzie, którzy są w stanie pomóc. U nich masz rozliczenie konkretnie za wynik, co jest dużą przewagą moim zdaniem.

Gość gość
Mogę z czystym sumieniem polecić Kancelarię Prospectrum z Rzeszowa. Mi pomogli uzyskać odszkodowania a nie wzięli potężnej prowizji jak inne kancelarie odszkodowawcze. www.prospectrum.pl

Gość gość
Ja korzystałam jakiś czas temu z usług kancelarii adwokackiej www.l-w.com.pl z Wrocławia i mogę ich polecić, są solidni i profesjonalni

Gość gość
W ogóle nic mi to nie mówi. Ja korzystała z pomocy EuCO. Oni działają na terenie całej Polski i są naprawdę ok. Warto się do nich zgłosić, zwłaszcza że bez żadnych kosztów analizują dokumenty.

Gość jowwita6
No o tym EUCO to słyszałam . Są OK

Gość gość
mi też pomogli