Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mis_me

Kancelaria LEXITO - odszkodowania - czy ktoś korzystał??

Polecane posty

Gość mis_me

Witam forumowiczki i forumowiczów. Właśnie poszukuję odpowiedzialnej firmy, która będzie mogła odzyskać dla mnie odszkodowanie po wypadku samochodowym. Czy ktoś może mi powiedzieć o swoich doświadczeniach z kancelarią lexito? Właśnie przekazałam im sprawę i jestem ciekawa, jak sobie poradzą

Gość grzegorz_znawca
Dużo jest firm co się tym zajmuje. Dość popularny temat. Te firmy odzyskują odszkodowania za wypadek w pracy, wypadek samochodowy, wypadek w miejscu publicznym itd. Myślę, że wszystkie działają podobnie i różnią się tylko prowizją za działanie.

Gość Daria9999
Jeśli chodzi o odszkodowania po wypadkach w pracy czy czy wypadkach komunikacyjnych, to zgadzam się z Grzegorzem. Jest sporo firm, które profesjonalnie odzyskują odszkodowania powypadkowe. Kancelaria lexito wydaje się być w porządku.

Gość Marlenka_nowa
Mi lexito pomogło po wypadku w pracy, ale pewnie po samochodowych wypadkach odzyskiwanie odszkodowań wygląda podobnie. bądź dobrej myśli.

Gość Czeslaw_nie_spiewa
Znalazłem ten wątek na forum gdyż byłem klientem lexito i chciałem zobaczyć czy inni podzielają moją opinię. widzę, że opinie o firmie są dobre co potwierdzam w 100%. Powodzenia

Gość Adam z południa
Witam! Chciałem powiedzieć, ze miałem bardzo ciężki wypadek samochodowy. W wyniku jego miałem złamane obie nogi i ciężki uraz głowy. Naturalnie nie mogłem pracować (jestem zawodowym kierowcą). Przyznam, że moja pensja uległa pomniejszeniu na zwolnieniu, a później pracodawca robił mi problemy i czaem przelewał pieniądze, a czasem nie. Leczenie kosztowało. Cudem wyszedłem z tego wypadku, ale nie miałem za c utzrymać rodziny. Kancelarii Lexito udało się odzyskać dla mnie trochę pieniędzy dzięki czemu nie bałem się c będzie jutro. Serdecznie polecam, bo wyciągnęli mnie ze strasznego dołka

Gość Nie_jestem_zdecydowana
Czy może mi ktoś napisać czyim się coś płaci? Prawnik co u niego byłam chciał 1500 zł na początku sprawy i później drugie tyle. Oni są drodzy?

Gość beata47y457
Witam, Czy może ktoś polecić jakaś firmę odszkodowawczą z Krakowa?

Gość niezapominajka1223
Lexito musi być ok. Też mam ten sam problem, ubiegam się o odszkodowanie. Mąż znalazł tą firmę, ufam, że się na nim nie zawiodę :)

Gość monster_k
prawnik bierze dużo pieniędzy za usługę z góry, a firmy odszkodowawcze pobierają wynagrodzenie po wygranej sprawie. Sama oceń

Gość sonia_kania1987
Czemu akurat Lexito? przecież jest masa firm?

Gość chudy22x33
Nie słyszałem o tej firmie wcześniej. Zastanawiam się czy jest wiarygodna ??

Gość Zenek42
Podpinam się do wątku. Szukam dobrej i taniej firmy, która odzyskałaby dla mnie odszkodowanie (wypadek na drodze - byłem potrąconym pieszym).. Proszę o opinie

Gość Kam_33y
Polecam firmę. Odzyskałem 30 000 zł za uraz kolana, prowizja jaką pobrali wtniosła 6 tys zł. (20%) Nie wiem ile dokładnie pobierają inne firmy.

Gość beata47y457
Dziękuję za udzielone informacje.

Gość Elżbieta.Machowska
Czy czy ktoś wie, czy jakieś firmy odszkodowawcze zajmują się zwolnieniami? Pracodawca zwolnił mojego syna bez okresu wypowiedzenia i bez żadnych realnych podstaw. Czy jets to normalne?

Gość RomekN55
Lepiej zgłosić się do takiej firmy, niż do prawnika. Prawnik pobiera pieniądze za same konsultacje. Firmy odszkodowawcze zazwyczaj tylko za efekty (prowizja 20-25%). Raz skorzystałem z takiej usługi i jestem zadowolony.

Gość WesTtigerEye
Są ok. Pobierają kasę tylko za efekty, także nie ma ryzyka że za coś się zapłaci bezsensu. W przypadku innych firm różnie to bywa.

Gość Katy_Waity4
Jakie są dowody potrzebne aby udowodnić wypadek?

Gość cichy222
@Elżbieta.Machowska Jeśli syn był zatrudniony o umowę o pracę i pracował tam wystarczająco długo to może uzyskać odszkodowanie za niesłuszne zwolnienie.

Gość _marco1973
@katy_waity4 to wszystko zależy od wypadku napisz coś więcej to pomoge.

Gość Kari33tlen2
Mojej sprawy niestety nie przyjęli :(

Gość dudapiter
Ja jestem zadowolony. Dzięki ich pomocy otrzymałem sporą rekompensatę za wypadek w pracy na maszynie stolarskiej. Godni polecenia. Pozdrawiam

Gość marcin4343
czemu nikt nie pisze ile kasy dostał? to że dostał odszkodowanie mało mówi..

Gość tyM0N
@marcin4343 a cos ty taki ciekawski? Ja sie nie wsytdze to powiem... ubezpieczyciel chcial mi dac 12 890 zł za rehabilitacje i rozwalony samochod Lexito uzyskalo dla mnie 36400 - 5760 = 32 640 zł Te 5760 to 15% jaki biorą za prowizję... P.S Pozdrawiam Pania Agnieszke

Gość tyM0N
@marcin4343 a cos ty taki ciekawski? Ja sie nie wsytdze to powiem... ubezpieczyciel chcial mi dac 12 890 zł za rehabilitacje i rozwalony samochod Lexito uzyskalo dla mnie 38400 - 5760 = 32 640 zł Te 5760 to 15% jaki biorą za prowizję... P.S Pozdrawiam Pania Agnieszke

Gość gość
@ Nie_jestem_zdecydowana z tego co na stronie jest napisane to się nie płaci - biorą tylko % po wygranej... P.S kogoś z doświaczeniem w sprawie z nimi pytam a co w przypadku gdy sprawy nie wygrają ?

Gość StAśka
Korzystałam z usług tej firmy i polecam w 100%, sprawę dla mnie wygrali, co mi się podobało najbardziej to to, że wszystko załatwione było na odległość nigdzie nie musiałam jeździć, wszystko załatwiane mailowo i przez pocztę. I poza zgłoszeniem sprawy i wysłaniem całej dokumentacji nie musiałam się tym zajmować. Co prawda mój przypadek był prosty i z góry było wiadomo, że sprawa będzie wygrana (stłuczka samochodowa i uszkodzone 2 kręgi szyjne-był sprawca, świadkowie itd) więc nie wiem jak w praktyce wygląda sprawa z sytuacją kiedy nie ugadają się z ubezpieczycielem ale z tego co ogłaszają to jeśli sprawy nie wygrają nic się nie płaci bo pobierają prowizję od wygranej..

Gość gość
Witam. firm jest duzo ,ale trzeba uważać wiele jest nieuczciwych i nieudolnych.ja skorzystałam z polecenia z Solace jestem bardzo zadowolona.

Gość Gosia`
Ja kontaktowałam się z dwoma firmami (w tym właśnei lexito) i uzyskałam całkiem sporo informacji, o solace nie słyszałam możesz napisać coś więcej? Na jakich zasadach działają, jakie są opłaty itd itp?