Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona ;((((

Dziwne krwawienie tylko rano. Mamuśki pomóżcie ;(

Polecane posty

Gość zaniepokojona ;((((

Drogie mamuśki Jestem w 7 tyg ciąży. Już 3 raz kiedy wstaję rano mam taką sytuację ze pojawia się odrobinka krwi. Przez cały dzień nic mi nie jest wkładka jest czysta. Tylko jak wstanę rano i pójdę siusiu to na papierze jest czasem różowo, czasem bardziej czerwono. Nie jestem w Polsce dlatego nie mam się kogo zapytać, bo w kraju w którym jestem ciąża nie istnieje do 10 tygodnia, więc i tak mi nie pomogą. Mam wizytę u położnej w tym tygodniu, ale tylko dlatego,ze nadmienilam jej ze juz wczesniej poronilam i znalazla wolny termin. Czy takie objawy mogą coś oznaczać???? podbrzusze mam lekko powiększone - juz nawet jestem w stanie wyczyc "stawrdnienie" w okolicach macicy, piersi lekko się zwiększyly, mdłości się również zaczęły.

Gość Julia 20
W Anglii mieszkasz?

Gość zaniepokojona ;((((
Holandia - tu mają takie podejście niestety nikt mi nie pomoże ????? ;((

Gość gggghhhhh
a kto ci co pomoze,tu nie ma lekarzy a kazdy przypadek jest inny. idz predzej do poloznej,chociaz nie wiem co ci powie to nie lekarz. po prostu wal do lekarza musi cie przyjac

Gość Julia 20
ja mieszkam w Londynie a tutaj do 12 tygodnia nie podtrzymuje sie ciązy O.O Jestem w 9 tc i mam plamienia to nawet usg robia mi z łaską . A Ty masz podwierdzona ciąże poprzez usg ?

zaniepokojona - ja mam podobnie, ale rano brązy, tak jakby czekolada. Gin powiedział, że nie przejmować się jeśli to nie jest zywa czerwona krew. Też się martwię. tym bardziej że zrobiłam hcg i malo wzrosło w ciągu 3-dni. wcześniej tyle wzrosło w ciągu 2-óch. Dzisiaj mam wizytę - to dam znać co i jak. Może zrób hcg z krwi i ponów po 48 godz. to coś wiecej będziesz wiedziała

Gość zaniepokojona ;((((
w tym tygodniu mam wizyte i badanie USG wiem wiem ze tu nie ma lekarzy, chodziło mi o to czy ktoraś z was tak miała. Bo po prostu trochę sie boję, A niestety jak pójde do lekarza to i tak się nie dowiem nic w przychodni, a tu jest tak że ciąże prowadzi połozna, wiec czy tak czy tak muszę czekać na wizytę. niby kraj szeroko rozwinięty ale służba zdrowia serio do doooopy!!!

Gość zaniepokojona ;((((
nie zrobią mi tu tego testu na życzenie bo tego się tu nie robi - tylko za wskazaniem położnej. Bo po co robić wcześniej skoro ciąża może obumrzeć - TAKIE TU MAJA PODEJŚCIE Wiem ze dla Was może to byc nie do pomyślenia, ale ja mieszkam tu kilka lat i wiem jak tu jest.

Gość zaniepokojona ;((((
położna dopiero potem daje skierowanie na wszystkie badania i wtedy to robią, własnie po to by kontrolować rozwój plodu, a jesli ja bym sama chciała iść na bete w celu potwierdzenia ciąży nie ma takiej możliwości. nie ma opcji nawet w przypadku, ze chcę zapłacic sama.

Gość zaniepokojona ;((((
no i tak jak mówiłam odrobina krwi byla rano i juz bylam 2 razy w toalecie i jest czysto zero przebarwien.

Gość Mniej lub więcej
zaniepokojona ja tak miałam, ale dwa razy na początku ciązy - raz różowe plamienie, od razu do lekarza ale wszystko był ok. A potem po tygodniu brązowe, wręcz czarna wydzielina / przestraszyłam się jak diabli, ale wszystko było ok i potem do końca ciązy już nie krwawiłam....obserwuj się, gorzej gdy pojawi się obfite i czerwone krwawienie żywą krwią, to może już byc poronienie. W przeciwnym razie traktuj to jako reakcja macicy na początek ciązy, jakieś drobne irytacje...i tyle..życzę dużo spokoju i nie stresuj się skoro nie masz innego wyjscia niż czekać :) pozdrawiam ciepło!

Gość zaniepokojona ;((((
dziekuje kochana moze to i tak jest troszke sie denerwuje by tym razem sie udało. no wlasnie to bylo raz rozowe raz czerwone i tyle ale to tyle doslownie na papierze i nic wiecej

Gość Mniej lub więcej
wiesz co moje plamieni etrwało całe popoludnie i wieczór i przypominało poczatki okresu, wiec mało tego nei było. 2 miesiace wcześniej tak straciłam ciażę początkową, wiec możesz sobie wyobrazic jakie myśli miałam, że sytuacja się powtarza. A okazało się wszystko w porządku / cała ciaża przebiegła ksiażkowo potem. Wiec na serio nie stresuj się, bo ciąża jest tak nieprzewidywalna, że nie dasz rady wszystkiego kontrolować....będzie jak będzie, na razie myśl o sobie byś Ty była zdrowa!

Gość ella di ella
a ja Ci radzę, ze ktos z PL przyszłał Ci duphaston. Napewno jakis znajomy lekarz lub poprostu niech siostra/mama/przyjaciółka idzie na prywatną wizyte i powie o co chodzi. Ja tak zrobiłam. Mieszkam w Londynie i też zaczęłam lekko plamić na początku 8 tc a Oni tutaj oczywiście zlewka. Więc zrobiłam tak jak wyżej opisałam. A i znalazłam lekarza Polaka.

Gość zaniepokojona ;((((
a no wlasnie ja przy poronieniu tez mialam krwawienie jak na okres a tu to jest cos innego zupelnie. po prostu powiem tak wprost: wysikalam sie wzielam papier a tam czerwone, ostatnim razem rozowe i tyle. A bylam w ubikacji znow dzis i jest czysciutko wiec moze to faktycznie to co piszesz jakas reakcja macicy czy cos - tak sobie to tlumacze

Gość ella di ella
sorry za błędy ale piszę z dzieckiem na ręku ;)

Gość zaniepokojona ;((((
znalazlam u siebie polke polozna sprobuje do niej zadzwonic zobacze co ona mi powie. jesli bedzie zlewka zrobie tak jak mi mowisz , z tym duphastonem. Dziekuje za pomoc