Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zocha.

Sińce pod oczami u dziecka

Polecane posty

Gość Zocha.

Drogie mamy ,mam pytanie? Mój synek od kilku dni ma sińce pod oczami a wieczorem zaczyna pocierać oczka . Idę dzisiaj do lekarza i mam pytanie,czy wasze dzieci tez tak miały i na co zwrócić uwagę lekarce,jakie badania powinniśmy zrobić?

Gość Zocha.
Up.

Gość princessaofpersia
podkrązone oczy to czesto pierwszy objaw pasożytów układu pokarmowego, zrób badania kału na obecnosc pasozytow do tego morfologia z rozmazem

Gość kasia--1986
a w jakim wieku jest dziecko?

Gość w jakim wieku jest synek?
u nas to raczej rodzinne - ja miałam takie zasinienia pod oczami, córka mojego brata również, teraz moja córka takie ma - od ok 12 miesiąca zycia. Słabo to wygląda, ale u mnie to się przeistoczyło w "doliny łez" takie wielkie, głębokie zmarchy. OD zawsze je mam.. oczywiście warto iśc do lekarza- może to jakaś anemia? A że wieczorem pociera oczka, to raczej normalne przez snem :)

Gość Zocha.
U nas nikt nie ma cieni pod oczami,także na urodę nie modę zgonić. Synek ma 5 lat .

Gość Zocha.
Jeśli chodzi o pasożyty ,to czy nie byłoby innych objawów,takich jak ból brzucha ,czy brak apetytu?

moja tak ma od urodzenia, przeszła wszelkie badania i wszystko jest ok więc taka jej uroda ale jak u twojego synka pojawiło się dopiero teraz to zrób przede wszystkim morfologię z rozmazem ręcznym, krew na glistę ludzką i kał na pasożyty jesli te wyniki będą ok to pediatra pokieruje cię dalej

Gość Zocha.
A czy morfologię u dziecka robi się z krwi pobranej z żyły ,czy wystarczy z paluszka?

jesli będziesz robic samą morfologię z rozmazem to wystarczy z palca, ale jakbys chciala jeszcze w tym samym czasie na glistę ludzką to moze byc za mało i z żyły moga chciec pobrac

Gość Zocha.
Dzięki Meaaa:) muszę to wszystko wiedzieć ,bo nasza lekarka to taka troszkę niedouczona :( i jak jej nie podpowiem ,to pewnie przepisze jakis syropek ,albo co gorsze zafasuje antybiotyk.

Gość princessaofpersia
jesli masz taka kiepska lekarke to moze wypadaloby ja zmienic? po co ryzykowac zdrowie dziecka niekompetencja lekarki?