Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mama lutowej corecz

Czy ktoras z was urodzila przed 30 tyg ciazy? potrzebuje porady

Polecane posty

Gość zmartwiona mama lutowej corecz

Coreczka urodzila sie w 28 tyg. W ostatnim tyg mialam problemy z szyjka, niestety zanim lekarz zdarzyl zareagowac odeszly mi wody, skurcze.... dzidzius jest w inkubatorze, ma problemy z oddychaniem. Lekarze mowia ze sa dobrej mysli, ale ja jestem zalamana. MAmusie wczesniaczkow pomozcie dobrym slowem.

Gość ostatnio znajoma
urodziła bliźniaki w 25 tc są w inkubatorach i karmione przez sondę, same oddychają co będzie dalej, to czas pokaże

Gość też się obawiam takiego porodu
ile twoja Niunia ważyła w dniu urodzenia? Miałaś jakieś objawy co do tej szyjki? Mi ostatnio też się skróciła we wtórek miała ponad 3 cm teraz nie wiem ile:(

Gość mamadwóchdzikusów
Moja koleżanka urodziłą córkę w 28 tyg, mała ważyła 1230gr. Długo była w inkubatorze, diagnozowano problemy ze wzrokiem, serduszkiem, układem pokarmowym... Obecnie dziecko ma kilka lat -patrząc na nią nikt nie domysliłby się, ze miała jakieś kłopoty po urodzeniu się. Zdrowa, sprawna, wesoła dziewczynka. Wiem, że miała jakieś kłopoty z ukł pokarmowym, miała chyab wycinany kawałek jelita bo nie pracował czy coś takeigo

Gość mamadwóchdzikusów
Ile mała waży? Pewnie od tego duzo zależy. Córk akoleżanki była "duża" jak na wiek ciąży - pewnie dlatego jej szanse były duże.

moja siostrzenica urodziła się w 24 tyg ciąży. Dziś ma 14 lat i nigdy byś nie powiedziała ,że była wcześniakiem. Znajoma urodziła niedawno synka w 23 tygodniu. W szpitalu spędzili prawie 4 miesiące Dziś są już w domku a maluch ma się dobrze. Wejdż na stronę www.wcześniak.pl - poszukaj grupy wsparcia dla mam wcześniaków w swoim mieście. I nie załamuj się...na pewno będzie dobrze.