Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdasda

Boli mnie głowa po zjedzeniu pierogów, dlaczego ?? prosze odpiszcie

Polecane posty

Gość asdasda

Zjadłam dokładniej: 0,5 kg pierogów ruskich, troche cebulki. Nic poza tym. W dodatku mam wrażenie teraz takiej spoconej cery :o

Gość grzybica opanowała swiat
bo dokramiasz grzyby ! Zrób sobie test ze szklanka wody.

Gość asdasda
pare minut to trwało. a czy mocny trądzik może być skutkiem tego? ale szczerze... Może to od maki pszennej?

Gość tak to moze byc od mąki
pszennej

Gość asdasda
pomozcie :(

Gość asdasda
nie wiem jak to leczyć ani nic, nie mówiac już o skutkach tego w życiu codziennym, bo nie wspomniałam, ale mam język obłożony(nie potrafie podac koloru, na pewno nie jest biały jak białe jest mleko czy pianka do golenia, bardziej żółte ale też nie do końca), mimo mycia zębów po 10 min gdzies nie zachowuje sie świeżość, z innych objawów nie jestem pewna na ta chwilę.

no to wygląda na candide albo jakieś zakażenie bakteryjne? ja bym wyeliminowała na przynajmniej 2 tygodnie produkty maczne, ziemniaki oraz słodycze (cukier) i ryż biały z diety, i zobacz jak się wtedy będziesz czuła

Gość nabiał odstawic.
Dokładnie, zmień dietę, poczytaj o deicie rozdzielnej, antygrzybiczej i alkaizujacej.

Gość asdasda
spróbuje, choć szczerze pisząc wolałabym pójść bardziej w stronę lewatyw/głodówek, ale to też kwestia siły woli, która mam okropnie słaba, choć niby raz w życiu wytrzymałam prawie 4 dni na samej wodzie. Zrobie jutro test z szklanką wody...ale to już raczej poza tematem, bo i tak nie wiem co pisać. Wszystko i nic to może być. Dodam, że ostatnio 4 lewatywy robiłam z poprzedzeniem co najmniej 1dnia i o dziwo chyba tylko 1 biała krostka wyskoczyła, a tak to jak jadłam wcześniej chleb biały np. to mogłam sie spodziewać więcej...Poza tym po niektórych produktach czoło mi sie poci.

najtrudniej jest na początku, ale jak zobaczysz efekty to sama bedziesz chciala taką dietę stosować :)

Gość asasasasasdasasadasa
jestes silnie zanieczyszczona, bardzo mozliwe ze masz grzybice, ten test to bardzo dobry pomysł. Głodzenie sie to nie ejst najlepszy pomysł, tzn w tym momencie nie ejst najlepszy, bo ogolnie ogłodowki to bardzo dobra rzecz, tyle ze jesli sa one z dobrym wstepem. Jesli chcesz sie oczyscic to polecam diete warzywno-owocowa, soki i lewatwy. Pozniej mozesz zrobic sobie głodówke, jesli chcesz. PO tym wszytskicm na pewno twoje dolwegliwosci odejda, ale jak wrocisz do starych nawyków zwynienowych to wszytsko stopniowo wróci, wiec pomysl z mianach naywków zwywieniowych na stałe.

Gość odstaw to na zawsze
Biła maka, cukier, nabiał to najgorsze produkty.

Gość medus_A
a miałaś wcześniej podobne objawy po innym jedzeniu? jeżeli stawiamy na mąkę - tak samo by było po pieczywie, ciastkach itp. jeżeli stawiamy na candidę, podobne objawy byłyby po wypiekach drożdżowych, słodyczach itp. jeżeli to stało się po raz pierwszy, to nie ma co panikować ;) albo pierogi nie były całkiem świeże, albo (jeżeli były kupne) miały dodatek jakiejś chemii (np. konserwującej), która akurat Ci zaszkodziła ewentualnie może to być po prostu objaw grypopodobny, nawett niekoniecznie masz grypę żołądkową, po prostu organizm walczy z infekcją, z którą miałaś kontakt

co wy tak z tą lewatywą... trzeba dbać o cały układ pokarmowy ale od góry, lewatywa to ostateczność jak się człowiek naprawdę zaczopuje kamieniami kałowymi (nie mówię tu o stanach wymagających interwencji chirurga, bo to inna bajka)

Gość leonkaa
sam obłozony jezyk przmawia tuutaj zeby wykonac test na candide.. JA mam candide i czaasmi zle sie czuje po baiłej mace, a czasami nic mi nie jest wiec nie ma reguły.

Gość asdasda
a czy masz też tradzik? Przyznam ja mam taki, że bez podkładu nie dałoby sie wyjść z domu i jestem załamana :(

Gość leonkaaa
miałam trądzik w sumie mam dalej, ale o połowe mniejszy niz był. Odstawiłam produkty zwierzece, czasami tylko zjem troche baiłego miesa i kefiry, a reszty nie jem. nie łacze białek z wglowodanami, nie jem cukru, biąłej maki i jest o wiele wiele lepiej, ale zmiany wprowadziłam dopiero 2 miesace temu wiec na wieksze efekty musze jeszcze poczekac.