Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkamolaaaaaa

juz nie wiem co mam robic-bardzo złe wyniki moczu :(((

Polecane posty

Gość olkamolaaaaaa

jestem w 16 tyg-w moczu wyszły mi erytrocyty swieze 50 wpw plus liczne szczawiany wapnia, bylam na usg , wszystko w porządku, w piątek poszlam do urologa -zbadał i tez stwierdził ze ok i ,że w ciąży tak może być-przepisał rutinoscorbin.Na Internecie piszą straszne rzeczy, że to może być rak pęcherza sad Urolog mnie wyśmiał jak mu to powiedziałam. Byłam już u 4 lekarzy i każdy mówi ,że trzeba czekać i obserwować, a ja odchodzę od zmysłów Dziewczyny czy któraś miała w moczu taką ilośc erytrocytów ?

Gość oj tam oj joj
Byłaś u 4 lekarzy a radzisz się obcych kobiet na forum i to ma być dla ciebie barzdiej mairodjne?

Gość olkamolaaaaaa
bo może ktoś miał poodbnie

Gość erytrocyty moga byc skutkiem
Obecnosci szczawianow. Ta sa malenkie krysztalki ktore moga uszkadzac sluzowke pecharza,moczowodow itp. Sproboj zmienic diete,na taka ktora zmniejsza ryzyko ich powstawania.

Gość olkamolaaaaaa
bardzo się martwię z czego te erytrocyty w takiej ilosci

Gość jammmmma
Ja w ciąży miewałam świeże erytrocyty i szczawiany. Ale nie zawsze. Dwa razy tak się złożyło, że jadłam zupę szczawiową, a na drugi dzień robiłam kontrolne wyniki i wtedy na 100% miałam szczawiany wapnia i lekarz zawsze się pytał, czy szczawiówki nie jadłam. I nie oznaczało to, że to źle. Byle nie za często, bo szczaw ma takie, a nie inne składniki. Być może ty też coś zjadłaś, co mogło wpłynąć na taki a nie inny wynik. Nie panikuj i nie szukaj odpowiedzi w necie. Ja też to robiłam :p ale nie mówiłam o niczym lekarzowi, on jednak widział nie raz moją minę jak dawałam mu wyniki do wglądu i sam się śmiał, że mam nic nie czytać, bo zdiagnozuję u siebie wszystkie patologiczne stany w ciąży. Nic nie działo się złego. Kolejne wyniki były już dobre. Właśnie dlatego trzeba kontrolować się co 2-3 tygodnie, owszem, kłucie i tak dalej, ale chodzi o dobro mamy i malucha.

Gość jammmmma
Aaa, postaraj się więcej pić, żeby więcej sikać. Za 2-3 dni zrób powtórkę badań moczu. Myślę, że na 99% będzie dobrze. Mnie też dok skierował przy okazji na usg wszystkiego dosłownie, z powodu erytrocytów. Z tym, że mój dok to jest zastępcą ordynatora na oddziale, a ja akurat leżałam (zagrażający poród przedwczesny i ep-gestoza, mówiąc krótko białkomocz i duże obrzęki), no i często mi badali mocz. Przy okazji wyszły erytrocyty, wtedy mnie zwieźli do pracowni usg i całą naokoło obadali, nerki, wątroba, trzustka, żołądek, pęcherz moczowy, no to, co się dało oblukać. Było ok.

Gość olkamolaaaaaa
wiem ,ze nie powinnam czytac ale jak człowiek już raz przeczytałam to siedzi to w głowie niestety :(

Gość ja mam regularne cykle
lekarze mówią, że jest ok więc jest ok. Jakbym ja czytała to co w necie pisza to bym miała wszystkie choroby świata

Gość olkamolaaaaaa
ale masz erytrocyty?

Gość olkamolaaaaaa
mam 32 lata

Gość mama na plus
a bakterie lub białko też występuje u ciebie w moczu?

Gość olkamolaaaaaa
a co to ma do tego?

Powiedz jak dokładnie wygląda wynik-ile jest erytrocytów w badaniu z aparatu, a ile w osadzie moczu?

Gość olkamolaaaaaa
mama na plus-nie , tylko erytrocyty i szczawiany wapnia

Gość olkamolaaaaaa
ammaralis z aparatau nie mam danych , a w osadzie 50 wpw plus w osadze-liczne szczawiany wapnia, ph 7,5

Gość olkamolaaaaaa
amarylis ja już chodze po scianach z nerwow

Gość tez miałam podobnie
erytrocyty w moczu. lekarz w kolko kierowal mnie na posiew moczu, latalam do urologa, nefrologa itp. w koncu stwierdzili ze widocznie tak mam i tyle. tez sie strachu najadlam, naczytalam w necie roznych strasznych chrob sobie nawmawialam, nastresowalam sie, naplakalam... urodzilam i po pol roku odwazylam sie isc na badanie moczu - i wyszlo ok. tego zycze i tobie :)

Gość olkamolaaaaaa
tez miałam podobie -a tez tak dużo mialas tych erytrocytów?i tez erytrocyty swieże?

Gość tez miałam podobnie
zaraz zerkne...

Gość mama na plus
Hmm. Jedyne co mogę doradzić to przejdź na dietę, pij dużo wody. Ja mam problemy z nerkami od bardzo dawna (kamica nerkowa) i też jestem w ciąży i na ścisłej diecie. Jeśli możesz to łykaj takie tabletki jak żurawit, przyśpieszą wydalanie moczu i pomagają w lekkich stanach zapalnych. Pamiętaj, że twój organizm pracuje na zwiększonych obrotach więc i wyniki mogą odstawać od normy.

Gość olkamolaaaaaa
bardzo wam dziękuje za odpowiedzi

Gość mama na plus
Hmm. Jedyne co mogę doradzić to przejdź na dietę, pij dużo wody. Ja mam problemy z nerkami od bardzo dawna (kamica nerkowa) i też jestem w ciąży i na ścisłej diecie. Jeśli możesz to łykaj takie tabletki jak żurawit, przyśpieszą wydalanie moczu i pomagają w lekkich stanach zapalnych. Pamiętaj, że twój organizm pracuje na zwiększonych obrotach więc i wyniki mogą odstawać od normy.

Gość olkamolaaaaaa
mama na plus-a wyniki w ciąży masz dobre?

Gość tez miałam podobnie
dobra mam u mnie bylo tak: wystepowaly leukcyty od 2 d 10 erytrocyty 20-40 do 5 miesiaca ciazy, pozniej zaczely spadac i bylo 20-30, 10-20, 5-10, 5-7 i ostanie badanie znowu wzrst 20-30 u mnie erytrocyty byly i swieze i wylugowane

Gość olkamolaaaaaa
o dzięki -czyli podobnie jak u mnie.A zapisyali Ci coś lekarze na to?

a możesz napisać cały wynik?ile razy robiłaś badanie?Może spróbuj w innym laboratorium-dla pocieszenia powiem,że często szczawiany wyglądają jak erytrocyty i są mylone z erytrocytami...