Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamila123123

Recepta na pigulki

Polecane posty

Witam. Jesli dostane recepte od prywatnego ginekologa na tabletki antykoncepcyjne to place zapigulki 100% czy tylko 30%? Dziekuje

Gość aaaaaaaaabbbbbbbbbbbbccccccccc
100

Czyli bede musiala zaplacic 150 zl za wizyte u prywatnego (badanie + recepty) i do tego 150 zl za 63 tabletki?

czemu zakładasz, że dostaniesz takie drogie pigułki? czy to na nfz czy prywatnie kosztują tyle samo.

Gość 2 minuty z google i mam
ale te z listy...to ja nie wiem...z Diane bylo ostatnio sporo zamieszania, a nasz NFZ chce w nas to swinstwo nadal pompowac ..? :o

Gość myskaff
idz z kasy chorych co za roznica.... zerszta przed dobraniem tabletek poiwnny byc wykonane badania... a tabletki czy na kase czy u prywatnego kosztują tyle samo

zależy czy lekarz ma podpisaną umowę z nfz i jakie wypisał tabletki bo nie wszystkie są refundowane a po za tym możesz kupić jedno i zrobic odpis na pozostałe 2 op

hm...u mnie wyskakuje jako "news" z 27 stycznia 2013

ja nie wiem czy to tak dziala, ze tylko lekarz z NFZ ma prawo wypisac lek z refundacja.... Specjalista w danej dziedzinie moze zapisac dany specyfik i zaznaczyc, ze ma byc zrefundowany, a juz lekarz rodzinny na ten sam lek da recepte pelnoplatna... A czy sie bylo na wizycie prywatnie, czy nie to znaczenia nie ma...

ale musi mieć umowę z nfz a prywatnie tp juz twoja sprawa zresztą nie wszystkie leki we wszystkich schorzeniach się wypisuje nie wiele tabletek sa refundowane

Gość rodgjteohth
Cilest nie jest refundowany. Zapłacisz 100%, ale nie taką cenę jaka jest na stronie, do której link wkleiłaś. Tam są tabletki dostęne "na lewo", bez recepty, dlatego są drogie. Cilest normalnie kosztuje niecałe 20zł za opakowanie 21 tabletek.

Gość Dorotka-Paja
Pamiętajcie, żeby zawsze kupować leki w aptekach, przepisane przez lekarza. W ostateczności, gdy nie macie innego wyjścia, to można kupić przez Internet, ale tylko w renomowanych aptekach takich z adresem, opiniami w necie jak www.euroclinix.pl czy http://www.121doc.pl , gdzie lekarz oceni online, czy możecie przyjmować te pigułki czy nie.