Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurzona na Pocczte Polska

Wkurza mnie poczta polska . Otwieraja listy a czasem i okradaja ludzi .

Polecane posty

Ostatnio wyslalam pieniadze kuzynce. 200 zł . Nie wzielam zadnego potwierdzenia i co ?? NIE DOTARŁ Jak przychodza do mnie paczki , próbki różnego rodzaju, ciuchy zamawiane na allegro to zawsze koperty sa pootwierane. A teraz jestem jeszcze bardziej zla bo osoba sprzedajaca wyslala mi paczke we srode i do tej pory jej nie ma . Wyslala listem poleconym ekonomicznym . Czy jest mozliwe ze list jeszcze by nie doszedl ?? ;/

Otrzymuję i wysyłam mnóstwo rzeczy właśnie przez Pocztę. I nigdy nie zdarzyło się aby coś dotarło do mnie naruszone albo nie dotarło w ogóle. Dziwne:) Ps. Zawsze wysyłam listem poleconym.

Gość pomarańczowa w tym temacie
jak nie wzięłaś potwierdzenia na kasę? to co w kopertę jej wrzuciłaś? a przekazow to juz nie ma?

ja bardzo duzo wysyłam paczek, a jeszcze wiecej otrzymuje i nigdy nie zdarzyło mi się, zeby do mnie coś nie dotarło lub odbiorca nie otrzymal...

Tak do koperty wiem to głupie ale nie podejrzewalam ze takie cos moze sie przydazyc

JA tez czesto zamawiam i nie wszystkie są pootwierane ale czesto sie tak zdaza i moja kolezanka ma to samo . Moze to poczta u nas ma czarna robote jakas ?

A my raz dostaliśmy przesyłkę w rozdartej kopercie :) to była rzecz wygrana w gazecie - zabawka i pewnie na poczcie byli ciekawi co to takiego bo na kopercie była nazwa gazety itd :) ale to raz, poza tym nigdy nic takiego sie nie zdarzyło.

wysylając pieniądze powinnas je w cos włozyc, owinąc w tekture, gazetke,wtedy jest mniejsza wykrywalnosc Bardzo czesto korzystam z poczty ,i jeszcze czesciej dostaje paczki zagraniczne, i nigdy mi sie nie zdarzylo aby towar zostal dostarczony wybrakowany ,moze dlatego ze solidnie jest to zapakowane?

Gość nikt specjalnie listow
nie otwiera :O kleje sa do dupy to sie moze zdarzyc, ze jakas przesylka sie otwiera ale ja sie zabezpiecza tasma, jak sie nie zauwazy to mozna za to samemu beknac :O co ty myslisz, ze 50 listonoszy i ludzi na stanowiskach odpowiedzialnych za przyjmowanie i wydawanie listonoszom poleconych czy listow zwyklych siedzi razem nad kuchenka i nad para otwiera czyjes listy, zeby potem sie podzielic 10zl?? albo bransoletka, kolczykiem czy innym badziewiem, ktore znajda?? :O masz listy na specjalnych zasadach i tym posylasz co chcesz, jezeli chcesz miec jakas rekompensate, a za kazdy naruszony list mozesz skladac reklamacje, osoba odpowiedzialna poniesie konsekwencje, najpierw sie zorientuj a potem oskarzaj idiotko :O

sporo wysyłam i otrzymuję paczek przez pocztę i nigdy nic się nie zadziało

Gość bgfhbfghgf
Mnie kiedys koleżanka wysłała kartke na swieta z zagrnicy, i koperta przyszla rozerwana w folii, z adnotacją że przyszła uszkodzona z zagranicy. taaa jasneee. okres swateczny był to cipy z poczty chcialy sobie dorbic do nedznej pensyji, zeby im łapy uschły!!

Gość kinga jezeli zabawka byla dosc
wypukla a koperta cienka to podczas samego transportu gdzie przechodzi przez dziesiatki rak (na jednej poczcie, do wora z innymi, na wezle glownym gdzie jest przez maszyne rodzielana, do nastepnych workow, na poczcie docelowej, przez ludzi rozdzielajacych listy, w koncu do listoniosza, ktory moze miec w tym dniu 150 listow poleconych + zwykle listy i wieksze czy mniesze paczki/listy ) mogla sie zwyczajnie naruszyc, wierz mi na poczcie nikogo nie obchodzi co ludzie kupuja, nie na tyle by te listy otwierac :O

Pamietaj,ze na drugi raz jesli nie masz mozliwosci przesalc kwoty przelewem na konto, wtedy w jakąs malą gazetke, ulotke wkladaj banknoty, a najlepiej w tekture i zaklejaj tasmą

Możliwe, ale było rozdarte tak, że dało sie zobaczyć co jest w środku i wcale nie w miejscu gdzie mogłoby sie samo rozedrzeć tzn na wypukłości.

u mnie kradna listy zwykle, ukradli mi testy ciazowe wyslane listem zwyklym, i ost ksiazke ktora tez przez pomylke poprosilam zeby wyslali listem zwyklym a nie poleconym, kiedys kamerzysta wyslal nam dodatkowe plyty ze slubu listem zwyklym, to dotarly do nas ale koperta byla otworzona. Banda zlodziei przynajmniej na mojej poczcie :]

u mnie kradna listy zwykle, ukradli mi testy ciazowe wyslane listem zwyklym, i ost ksiazke ktora tez przez pomylke poprosilam zeby wyslali listem zwyklym a nie poleconym, kiedys kamerzysta wyslal nam dodatkowe plyty ze slubu listem zwyklym, to dotarly do nas ale koperta byla otworzona. Banda zlodziei przynajmniej na mojej poczcie :]

A ja zawsze odkad pamietam wysylam pieniadze rodzicom z Anglii do Polski wlasnie wkladam w koperte zazwyczaj z jakas kartka(wiem ryzykuje) Ale nigdy jeszcze nie zdarzylo sie by cos nie doszlo.Wiec mysle,ze to zalezy tylko na jakich ludzi na danej poczcie sie trafi.

pieniędzy nigdy nie wysyłałam pocztą, ale zdarzało mi się drobne prezenty grzecznościowe - najpierw wysyłałam poleconym - nie dochodziły - jak się okazało ten polecony działał do granic UK - w Polsce już nie, to posłałam zwykłym i parę razy doszło, ale od jakiegoś czasu znowu nie, ostatnio na Dzień Babci zapakowałam dziadkom zdjęcia i parę rysunków starszego - nie doszły, wysłałam jeszcze jeden taki zestaw, znowu porzadnie zaklejony, tym razem napisałam na kopercie co jest w środku i prośbę, żeby jednak doszło do dziadków, bo bardzo na to czekają i doszło, rozerwane, ale doszło... był kiedyś film na necie na ten temat - sami pocztowcy opowiadali jak się kradnie

Gość marne prowoooo
czesto wysyłam do Polski rózne przedmioty i niestety ale kradną ,listy zwykłe często giną dziwnym trafem ale wysyłac tak pieniądze to prawdziwa naiwność

TAk naiwnosc ale tak jak mowie ja nie wiedzialam ze na poczcie takie rzeczy sie dzieja :) NIgdy o takim czyms nie slyszalam. A co do listów one nie sa odklejone tylko rozerwane w innym miejscu . Boje sie teraz bo zamówiłam super sukienke dalam za nia 30 zł co prawda moze to nie duzo ale to byla okazja za taka nowa dalabym duzo wiecej i nawet nigdzie jej nie ma . myslicie ze jeszcze przyjdzie??

Gość migffgfdtfygg
a csukiemka w zwyklek koperckie czy paczka?

Gość franiamania
Oczywiście , że otwierają listy :) zwłaszcza w miejscowościach gdzie każdy każdego zna .

Gość franiamania
dlatego jestem za prywatyzacją tego przybytku . Wejdzie prywatna firma na miejsce , to będą bali się o krzeełko i już nic nie ruszą . A tak to naczelnik , listonosze to jedna rodzinna klika

Gość wrtr456
na pewno przyjdzie jak, to jest list polecony- to jest rejestrowana przesyłka i nie ma mozliwości zeby zaginęła. a list ekonomiczny idzie bardzo długo, czasem i 2 tygodnie, tę formę wybieram tylko jak mi absolutnie nie zależy na czasie!! kupuję w necie bardzo duzo, dostaję po kilka przesyłek na tydzień[większość przez pocztę] i nigdy nie miałam żadnych problemów.

Gość a mi nigdy nic nie ukradli
czasem koperta była naderwana ale wyraznie było widac ze słabo zaklejona. zamawiam mnóstwo rzeczy przez neta od lat i nigdy nie miałam sytuacji ze cos nie doszło.

Wlasnie zwyklym listem . jezeli nie dojdzie to tak nie zostawie tego ilez mozna ! to juz ktorys raz w ciagu pol roku!

Wiecie to chyba od poczty zalezy. U nas listonosz robi co chce jak ma jakas duza paczke do przyniesienia to nawet nie dzwoni tylko awizo do skrzynki wklada. No a wiecie ja samochodu nie mam a przy malym dziecku ciezko mi np w taka pogode isc na poczte. Mieszkam w bloku i nie tylko mi tak robi . Zwracalismy mu uwage ale on za przeproszeniem ma to w dupie :( Ale tu ine chodzi o to awizo nawet tylko o to na jk wiele sobie pozwalaja na naszej poczcie. U mnie powtarzam nie bylo odklejone tylko rozerwane nie raz w paczce dobrze zapakowanej. POtrafi tez rzucic na wycieraczke i nie zadzwonic wtedy do paczki ma dostep kazdy i kazdy sobie moze ja wziac

aha czyli jezeli list jest polecony to powinien dojsc uhh uspokoilyscie mnie :)) na prawde . To sukienka dla mojej coreczki i nie chcialabym zeby ktos za darmo sobie ja przywlaszczyl ;/ to takie wstretne uczucie

Gość migffgfdtfygg
polecony to list rejestrowany. nawet sa takie naklejki co z listu listonosz przykleja na ta liste co sie podpisujesz. a jesli naprawde sa problemy to zacznim wysylac czy pros o przyslanie lsitem poleconym. zawsze dojdzie.

Gość migffgfdtfygg
jak to mozliwe ze paczke ci polozyl na wycieraczke?