Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opiekunka PRZEDDD

Czy do pracy w przedszkolu niezbędna jest książeczka sanepidu?

Polecane posty

Gość Opiekunka PRZEDDD

Zostałam zaproszona na jutro na dzień próbny pracy w przedszkolu. Nikt nie mówił mi, że książeczka będzie potrzebna (ja jej nie posiadam). Dzisiaj jednak grzebałam trochę w internecie i przeczytałam, że książeczka jest potrzebna zarówno do żłobka jak i do przedszkola. Moje pytanie kieruje do osób, które pracowały w przedszkolu. Czy rzeczywiście pracodawcy zwracają uwagę i każą okazać książeczkę przed podpisaniem umowy? Bardzo zależy mi na odpowiedzi gdyż nie chce za darmo pracować (okres próbny) jeżeli potem i tak mnie nie zatrudnią z powodu braku książeczki. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, IM

Gość olamary
Jest potrzebna,ale chyba nie tak na początku!Szybko się da ją załatwić!Powodzenia.

Gość alkmenamalena
Tak. Jest potrzebna - wymóg prawny.

Gość Opiekunka PRZEDDD
Dziękuje za odpowiedzi. Wiem, że jest to wymóg prawny. Bardziej interesuje mnie czy ten wymóg jest rzeczywiście przestrzegany ? Czy możliwe jest popracowanie przez około 2 mc bez książeczki? Czy może natychmiast po dniach próbnych będą kazali okazac mi ważną książeczke? Jak to było w waszym przepadku albo jak wam się wydaje, że to wygląda?

Gość migffgfdtfygg
trzeba odrazu miec aby przystapic do pracy. tymbardziej ze przedszkole to placowka panstowwa i mzoe byc kontrol a wtedy problem.

Najlepiej zajmij się książeczką jak najszybciej, to nie jest duży koszt (kilkadziesiąt złotych), ale na wynik badań trzeba czekać około tygodnia. Powinnaś ją mieć, ale nie jestem w stanie powiedzieć, czy będą chcieli od razu ją sprawdzić...

Gość książeczka sanepidowska

Mam pytanie,czy książeczkę sanepidowską przechowuje osoba badana-tak jak na niej jest napisane czy w przedszkolu należy ją oddać dyrektorowi przedszkola? Czy można dać dyrektorowi placówki ksero książeczki sanepidowskiej z możliwością wglądu do oryginału?