Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daga2307

Ciaza po poronieniu. kiedy mozna sie starac?

Polecane posty

Witam wszystkie osoby, ktore tu zagladaja. pisze do was z prosba o porade... w sobote wyszlam ze szpitala. bylam w 11 tc i niestety. w piatek dostalam boli brzucha i krzyza... lekkie plamienie. moj lekarz prowadzacy nie dobieral telefonu wiec pojechalam do szpitala. na usg wyszlo, ze serduszko mojej fasolki przestalo bic jakies 10 dni wczesniej. w piatek puscili mnie do domu i kazali czekac na bole... w sobote o 13 juz nie moglam wytrzymac i pojechalam do szpitala z mocnym krwawieniem i potwornymi bolami. wszystko stalo sie podczas badania. pozniej musialam czekac na narkoze i wylyzeczkowanie. to byla moja 1 ciaza i tak bardzo chcialam a raczej chcielismy miec ta dzidzie. ja mam 26 lat, partner 32. powiedzcie mi prosze... lekarz powiedzial, ze mam czekac 3 miesiace i starac sie ponownie. ja jednak jakbym mogla zaczelabym juz bo bardzo pragne dziecka. moze i skrytykujecie mnie ze to za wczesnie ale ja nie wiem jak mam sobie z tymi myslami poradzic.

Gość no właśnie- już
jak lekarz karze odczekać, to nie dlatego że ma taki kaprys, tylko dlatego żeby macica zdążyła się zregenerować i żeby następna ciąża nie zakończyła się równiez w taki sposób, wiem że Ci ciężko, ale odczekaj dla dobra kolejnego dziecka

nie wiem jak mam do tych lekarzy podchodzic. mieszkam w niemczech i tutaj oni maja inne podejscie do pacjentek. od poczatku mialam problemy. w 7 tyg znalazlam sie w szpitalu z dosc mocnym krwaieniem. oni jedyne co mi pomogli to kazali lezec i brac witaminy. a jak dzwonilam do swojego lekarza to on stwierdzil, ze krwawienie w 1 trymestrze jest normalne. dla mnie nie jest. czytalam na forach ze niektore kobiety staraja sie juz po 1 @ i maja zdrowe dzieci

Gość no właśnie- już
lekarze w Pl rówież zalecaja odczekanie 3 cykli po łyżeczkowaniu, ale oczywiście zrobisz jak uważasz, tylko zastanów się czy warto ryzykować i zaczynać już po pierwszej miesiączce

Po łyżeczkowaniu zalecają czekać 3 cykle. Ja zaszła w tym 3 i wszystko przebiegło ok. Ale organizm musi wrócić do normy. Nie ma co przyśpieszać.

Witaj, przykro mi bardzo, bo przeszłam przez to i wiem co czyjesz. Ja nie zdecydowałam sie na czyszczenie w szpitalu i poroniłam samistnie, wszystko sie ładnie oczyściło i gin powiedział,że praktycznie po pierwszym cyklu możemy sie starać, ale udało sie dopiero po 8 i własnie zaczynam 15tc:) mam nadzieję,że tym razem bedzie dobrze choć lek towarzyszy mi cały czas... po łyżeczkowaniu faktycznie lepiej odczekać 3 cykle - powodzenia dago!!!

Gość Organizm to nie
maszyna, Ty nie jesteś żywym inkubatorem. Odczekaj lepiej ze 3 cykle w końcu miałaś zabieg a nie oczyściłaś się sama.

daga2307 jak mówiąą dziewczyny, lepiej odczekać te 3 msce, tym bardziej ze jestes po łyżeczkowaniu a nie oczyscilas sie sama, ja stracilam moje skarby jak w stopce widac 7,9 i 14 tc, w ostatnim przypadku ciaza utrzymala sie dlugo aczkolwiek gin mi wyjasnil ze moglo malenstwo byc slabe bo w miesiac po poprzednim poronieniu zaszlam znowu w ciaze, organizm byl wyczerpany i slabszy. ja tez pragne dziecka, tez chcialabym juz miec malucha jednak wiem ze nie jest to latwe bo sama wiesz ze kazdy ma inny cykl i inny organizm, mozesz zajsc w ciaze od razu a mozesz za pół roku. narazie odpocznij to jest nawazniejsze, za jakis czas sama zrozumiesz tak jak ja ze nic nie dzieje sie bez powodu i ze przyjdzie dzien kiedy zostaniemy szczesliwymi mamami mimo naszych tragedii. przytulam mocno

Organizm najpierw oczyscil sie sam ale gin dla upewnienia sie zrobil lyzeczkowanie zeby w macicy napewno sie nic nie stalo. w dodatku wlasnie wyciagnelam ze skrzynki na list moja ksiazeczke ciazowa i znowu siedze i placze. bardzo pragne dziecka

bardzo mi przykro z powodu straty ciazy . musisz odczekac te minimum 3 miesiace . zalecane nawet jest 5-6 miesiecy . wiem ze ciezko bedzie czekac ale tak musi byc . ja pierwsza ciaze stracilam w 6tc , odczekalam 3 miesiace i znow zaszlam . ale druga tez stracilam w 11tc . pozniej odczekalam prawie pol roku i dzis mam w domu 4 letniego lobuza :D powodzenia

organizm mam silny i wiem to. przyczyna poronienia byla chlamidia (o ktorej nie wiedzialam... nieszcszesna choroba plciowa) i bardzo duzy stres. wierzcie mi ze byly takie dni ze trzeslam sie tylko z nerwow.obecnie jestem na antybiotyku, partner tez. po lyzeczkowaniu lekko plamie, nie mam m=bolow brzucha. psychicznie gorzej ale staram sie jakos radzic sobie z tym. wiem ze bede starala sie o dzidzie jak najszybciej, nie chce czekac

Gość 28agataggata
hej kochana, ja mieszkam w uk i z opieka w poczatkowej ciazy podobnie jak u ciebie. ja poronilam w 6 tygodniu, wszystko sie oczyscilo samoistnie i po 10 dniach wreszcie przestalam krwawic. JA uslyszalam ze moge sie starac od zaraz ale nie mialam zadnego zabiegu. Slyszalam ze po lyzeczkowaniu, scianki macicy moga byc delikatnie naruszone i oslabione i potrzebna im drobna regeneracja. JA na twoim miejscu poczekalabym miesiac i poszla do ginekologa prywatnie na usg dopochwowe zeby sprawdzil i doradzil czy mozesz sie juz starac. Wiem ze nie chcesz czekac, ja tez nie chce - tez to byla moja pierwsza ciaza i tez mega chcialam tego dziecka. Wszystkie objawy mnie zachwycaly i z mezem cieszylismy sie ogromnie jakbylo widac jakies objawy ciazowe. NApewno nam sie uda za drugim razem!

Gość Patyczek8282
Mam dokladnie takie odczucia jak Ty. Poronilam w 10tyg zabieg mialam 29 grudnia i tez nie chce czekac, chcialabym znowu byc w ciazy, ale z drugiej strony nie wybaczylabym sobie gdyby cokolwiek sie stalo przez to ze nie poczekalam wiec nie pozostaje mi nic innego jak uzbroic sie w cierpliwosc...

Gość kiki-friki
moja kolezanka tak jak wy tutaj nie mogla sie doczekac po poronieniu i zaszla za mc w ciaze-efekt-dziecko z porazeniem mozgowym i padaczka, pomyslcie,organizm musi odpoczac tu nie chodzi o was ale o zdrowie dziecka