Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtsfvgfg

Zna ktoś przepisy dotyczące PUSTOSTANU? Można go przejąć legalnie?

Polecane posty

Gość gtsfvgfg

Witam was,chciałam zapytać czy istnieje możliwość przejęcia legalnie pustostanu. Nie chodzi o moją sytuację ale znajomą i jej rodziny. Pewne jest,że pustostan jest pusty i prawdopodobnie właściciela nie ma,czyli należy do urzędu czy gminy. Obecnie mieszkanie jest puste,zaniedbane. Jest możliwość napisania może pisma o prośbę przyznania pustostanu? Na podstawie remontu na własny koszt,podłączenia prądu itp? Pustostan spełnia metraż tej rodziny. Obecnie rodzina mieszka na kupie ze swoją rodziną(rodzice,brat itp). Wszyscy w jednym pokoju. Jeżeli ktoś może wnieść jakieś mądre rady to proszę,za wredne komentarze dziękuje.

Gość Też chcę się dowiedzieć
coś na ten temat,jeżeli ktoś może pomóc to proszę..........................:)

jak najbardziej jest taka możliwość w podpisanej z UM umowie może być zapisany ten dodatkowy warunek, np. wyremontowania budynku w ciągu tylu i tylu lat, ale niewykluczone, że UM będzie chciał też zapłaty części wartości nieruchomości to już zależy od miasta i stanu nieruchomości w moim mieście ostatnio UM próbuje odebrać taki pustostan od Pana, który prawie 20 lat temu miał zlikwidować zniszczone baraki i zagospodarować nieruchomość w ciągu bodajże 5 lat nic nie zrobił, ale z odzyskaniem działki UM i tak ma problem i się sądzą od lat

Gość gtsfvgfg
A co najlepiej zrobić,gdzie napisać pismo? Im bardzo zależy na mieszkaniu. Remont,prąd i inne finanse z tym związane wzięliby na siebie. A mieszkanie na prawdę stoi, i tylko się niszczy. Wykupić na własność go nie można, bo te nie są na sprzedaż,ale dobre i takie do legalnego pobytu i tańsze niż wynajem. I na pewno lżej niż siedzieć na kupie z rodziną. Szukałam trochę po internecie i oni,ale nie za wiele jest. Większość zajmowała bez prawnie,oni się boją i nie chcą zajmować bez prawnie(jednym słowem włamać się). Zależy im na legalnym staraniu się.

Gość czekam na mieszkanie
z dziecmi juz 5 lat. Mieszkam z rodziną i mam dość. Oni mówią,ze to normalne ze inni maja gorsze warunki i zyja. Juz trace nadzieje. Ktoś mądry napisze bo sie kupuje a nie bierze za darmo,ale ten ktoś mądry nie zrozumie takiej sytuacji, w której jest wiekszosc Polaków. Innym krajom Państwo oferuje mieszkanie,czy inna pomoc, u nas? Nie masz pieniedzy zabiorą ci dzieci dadzą rodzinie zastepczej której dadza pieniadze,jak by nie mogli dac matce. Mam stałą pracę, na jedzenie ubranie i inne wynalazki jest,do szczescia brakuje wlasnego M4.

Gość tikal
zadzwoń do urzedu miasta, gminy czy czegoś podobnego i tyle

najlepiej iść na rozmowę do prezydenta miasta i nakreślić temat. Jak gość wporządku to jeszcze przyśpieszy bieg i dopilnuje sprawy.

Gość Sama nad tym się zastanawiam
u nas też stoi zaniedbane,nawet bez szyby w jednym oknie,ale spokojnie remont, wstawienie szyby i mieszkanie byłoby ładne. Tylko sama sie zastanawialam czy mozna takie lokum sie starac

Gość chyba taaakk
tak

Gość ciezko mi sie tak zdaje
jak wyzej

Gość kto sie jeszcze wypowie
bo tez sie zastanawiam nad napisaniem