Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata000.....

pytanie do kobiet z 30-31 cyklem

Polecane posty

Gość agata000.....

Witam, bardzo proszę o odpowiedz ! bowiem odbyłam z partnerem stosunek do końca w ostatni dzień miesiączki oraz następne kilka dni tzn. 6,7,8 i 9 dc w 9 i 10 dc odczuwałam silny ból lewego jajnika z promieniowaniem na nogę i kręgosłupa - czy to możliwe, żeby owulacja przyszła tak szybko ???? dodam, że owulacja przypada ok 15-17 dc. dziś zauważyłam u siebie biały śluz i lekki ból piersi ( przy owulacji mam zawsze silny ból piersi po bokach i dużo śluzu a wczoraj go nie było) proszę o odpowiedz!!

Gość agata000.....
możliwe jest w takim razie to, że plemniki tyle przeżyją i może dojść do ewentualnego zapłodnienia??

Co do owulacji to wszystko jest mozliwe moze sie przesunac kilka dni w przod lub kilka dni wstecz. A ten sluz to jaki? Bialy, lepki, ciagnacy sie, czy taka jakby papka? Mozliwe ze jakas grzybica Ci sie przypaletala i dopiero sie rozwija stad nadmiar sluzu.

Plemniki zyja przewaznie w drogach rodnych kobiety 72 godziny ( 3 dni ) a w sprzyjajacych warunkach moga przezyc nawet i 5 dni

Gość napisz o co ci chodzi
jeszcze raz , bo ja nie wiem :/

Gość asgkkagx
Możliwe. Plemniki mogą przeżyć nawet do 7 dni. Poza tym owulacja mogła Ci się przesunąć. Jak nie mierzyłaś temperatury i nie sprawdzałaś śluzu, szyjki to i tak nie możesz być pewna kiedy owulacja mogła wystąpic.

Gość agata000.....
do ZaklopotanaNieznajoma :) śluz mam taki biały i lepki , grzybica to raczej nie jest do tego rwą mnie piersi niż raczej bolą .... do napisz o co ci chodzi :) chodzi mi o to czy możliwa jest przy takich cyklach taka szybka owulacja a przy tym możliwość ciąży

Gość agata000.....
do asgkkagx :) co cykl miałam owulacje gdzieś tak właśnie 2 tygodnie przed spodziewaną @ wtedy miałam dużo białego śluzu, ból piersi, jajników itd. nigdy przy 9, 10 dc nie bolał mnie tak jajnik , ale dziś ból ustąpił i pozostał tylko rwący ból piersi.

Gość agata000.....
tak myślałam , ehhh... a czy któraś z was zaszła w ciąże na początku cyklu przy tak długich cyklach ?

Gość agata000.....
jest tu ktoś??

agata nikt Ci nic dokładnie nie powie, bo nie prowadzisz wykresu ani nic. Ja też myślałam, ze owulacje mam wtedy kiedy bolą jajniki, wydawało mi się, ze czuję ją doskonale a przy mierzeniu temp okazało się, że jest inaczej :D Powiem tak- mogłaś zajść w ciążę. Mogła Ci się owulka przesunąć itp. w tej swerze nie ma rzeczy niemożliwych

Gość kobieto czekaj!!!!!
Nawet pozytywny test ciązowy oznacza czekanie, czekanie np. na pęcherzyk w macicy, na tętno, na to czy zarodek przezyje I trymestr, na kolejna wizytę, ktora potwierdzi czy płód żyje. A Ty nie jestes nawet jeszcze w "swoch dniach płodnych" a obsesyjnie myslisz o zapłodnieniu. Nawet gdybyś miała owulacje i jesteście super płodni to wcale nie oznacza, że od raz zaszłaś w ciążę. BÓL JAJNIKÓW I DUZO ŚLUZU ŚWIADCZY O INFEKCJI.

Gość agata000.....
może i tak , ehhh chyba się za bardzo nakręcam. Słyszałam jak kobiety wypowiadały się, że zaszły w ciąże na początku cyklu i powiem szczerze , że trochę mnie to przeraziło :)

Gość agata000.....
do mama 6latki :)) :) hehe ciało kobiety to jednak skomplikowana budowa :D zobaczymy co będzie :) mam jeszcze jedno pytanie, można zajść w ciąże np. 3 dni przed owulacją????

Gość ja mam cykle
30dniowe i dluzsze, kiedy zaszlam- nie wiem, ale na pewno pierwszy raz sie kochalismy w tym cyklu zaraz po miesiaczce, wiec 8, 9dc a pozniej dopiero przed data planowanej miesiaczki mimo ze sie 1,5roku staralismy, to wtedy bylam tak pewna, ze ciaza jest niemozliwa, ze dopiero tydzien po 35dc, bo takie cykle mialam najdluzsze, zrobilam test, wczesniej bralam polopiryne, a i winka sie napilam jak juz mi sie okres spoznial, bo bylam pewna ze nie ma szans :) tak wiec teraz uwazam, ze kobiecy organizm jest zbyt skomplikowany zeby cokolwiek przyjac jako pewnik

Gość zxzi
w ciążę przed owulacją nie zajdziesz bo zachodzi się w trakcie owulacji tylko. ALE plemniki mogą spokojnie tyle czasu przetrwać w drogach rodnych kobiety i gdy nadejdzie owulacja to zapłodnią.

Gość agata000.....
dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedz Kochane :) do no ja mam cykle :) gratulacje , że w końcu Wam się udało :) własnie takiej odpowiedzi oczekiwałam... a owulacja Ci się przesunęła czy plemniki tyle przetrwały?

Gość agata000.....
no właśnie ja to już nie wiem, inni mówią, że dochodzi do zapłodnienia przed owulacją inni , że w samą owulacje tylko i już się gubię hehe :D czyli np. jak do stosunku doszło w 6,7,8,9 dc to a owulacja przypada na 15-17 dc to szansa zawsze jest ??

Gość agata000.....
myślę , że nic z tego nie będzie ... trochę za długo musiałyby plemniki żyć :) chyba, że coś mi się poprzesuwa ....

no mowie przesuniecie jest mozliwe w przod lub w tyl tak wiec sznasa zawsze jakas istnieje skoro wspolzyje sie bez zabezpieczenia

Gość agata000.....
niepokoi mnie tylko ból tej lewej piersi a raczej kłucie i pobolewanie brzucha ... trzeba będzie odwiedzić gina. ale z chęcią poczytam jeszcze o doświadczeniach kobiet z takim cyklem czy ewentualną "wpadką" przy stosunku na początku cyklu :)

Gość ja mam cykle
nie mam pojecia jak to sie stalo, nawet w to nie wnikam, bo byle co-choroba, stres, hormony moga przesunac owulacje, mnie bardzo bola jajniki w srodku cyklu, lekarz mowi ze to normalne podczas owulacji, wiec hipotetycznie wiem kiedy mam, ale i tak sie na tym nie opieram, bo roznie z tym moze byc

Gość agata000.....
no właśnie też myślałam , że taki ból jajników w połowie cyklu świadczy o mojej owulacji, ale żeby w 9-10dc?? no cóż będzie co ma być :)

Gość ja mam cykle
a tak wlasciwie to pytasz z obawa, czy z nadzieja? :D mama6latki pisala, ze u niej bol jajnikow tak naprawde nhe byl oznaka owulacji, wiec nie ma co za bardzo na tym polegac, zreszta tak jak pisalam-teraz, kiedy juz nie chce aktualnie drugiego, to nawet w 30dc balabym sie kochac bez zabezpieczenia :P

Gość agata000.....
właściwie to sama nie wiem , dlatego pisze, ze bedzie co ma byc :) hehe ... chce mieć dzieci, ale czy juz??? mam 23 lata i nie byłoby to jakąś tragedią :)

Gość agiew
Pewnie, że jest możliwe, ze szybciej przyszła :) Dobrze jest ją sobie wyznaczać na bieżąco, poczytaj sobie o mikroskopach owulacyjnych :) może Ci to pomóc w interpretacjach objawów

Gość agata000.....
dziękuję bardzo za odpowiedzi :)