Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojsdjfhksdlaslow

W którym tygodniu ciąży zaczeły Wam rosnąć brzuszki?

Polecane posty

Gość ojsdjfhksdlaslow

do kiedy nic nie było widac

niewiele zaczął w 6 miesiącu - ale to wyglądałam tak jakbym się objadła. dopiero od jakichś trzech tygodni widać brzuszek i wiadomo, że to ciąża.

mysle ze u kazdej kobiety to indywidualna sprawa. ja jestem w 16tc i lekko widac ze u mnie sie zaokragil. a moja kolezanka do 7 miesiaca ciazy nie miala kompletnie brzucha :D

Gość W 6tym
miesiącu zaczął rosnąć.

a u mnie szybko bylo widac. w 1 ciazy jak jechalam rodzine zawiadomic w 14 tyg to mama od razu powiedziala ze w ciazy jestem i ze widac juz bardzo :) (nie widzialysmy sie 2 miesiace) w 2 ciazy jeszcze szybciej bylo widac. jak weszlm do gabinetu na usg w 12 tyg lekarz spojrzal na mnie i stwierdzil ze ma blad w papierkach bo zapisane ma ze to 12 tydz a to chyba polowkowe po wielkosci brzuszka :D ale nie, to bylo 1 genetyczne :P takze nie tylko ja widzialam szybko brzuch ale tez osoby postronne nie wiedzace o ciazy (no lekarz wiedzial :P )

U mnie już w 15 tyg było widać lekko wypukły, zaokrąglony brzuch.

Gość ojsdjfhksdlaslow
a jakiej jestescie postury dziewczyny? ja jestem w 11 tygodniu ciazy,jak nie mam wzdec(a to dla mnie duza zmora) to nic nie widac. jestem wysoka,mam 175 cm wzrostu,mam mocna budowe ciala,ale nie jestem ani chuda ani gruba,mam figure gruszki

Gość KlauDDynka69 bralas slub w cią
ży? jeslu tak to w ktorym tygodniu?

W pierwszej ciazy cos ok 16 tc sie zaokraglio jakby oponka, potem ok 18 tc lekkie. zaokraglenie calego brzucha, na dobre bylo widac w 24 tc Teraz jestem w drugiej ciazy i widac u mnie zaokraglony brzuch od 16 tc, teraz leci mi 21 i wydaje mi sie, ze jest caly czas taki. Sam :'(

Ja przy pierwszej ciazy startowalam z waga 54 kg 165cm wzrostu skonczylam na wadze. 69kg Teraz startowalam z waga 58 kg i w 20 tc wazylam 62 kg

brałam w skończonym 17 tc - nic nie było widać, zresztą mi to było obojętne bo każdy wiedział o ciąży a ślub i tak miał być.

Gość ojsdjfhksdlaslow
ja tez biore w skonczonym 17 dlatego pytam:) nie z innego powodu a jak sie czułas na slubie?mialas wesele? mi zalezy na tym zeby nie bylo widac,u mnie tez kazdy wie o ciazy,ale chce sie czuc dobrze,slicznie wygladac:)

no ja szczupla jestem wiec u mnie w miare szybko mozna bylo zauwazyc zaokraglony brzuszek. 168 cm, 60 kg :D i jak narazie waga stoi w miejscu

ojsdjfhksdlaslow tak miałam wesele, normalnie się bawiłam, później niestety zaczęły boleć stopy od butów :) ZaklopotanaNieznajoma ale budowa raczej nie ma nic do tego. Ja mam 171cm, przed ciążą waga 63 kg na początku tak 5-7 tc też 63 kg i zaczął się spadek, schudłam do 57 kg nadrobiłam od 15 tc ok. 3 kg i obecnie ważę 60 kg od dobrego miesiąca waga w miejscu. A tak jak pisałam brzuszek późno można było zauważyć.

ojsdjfhksdlaslow pytałaś jak się czułam na ślubie, Ty pewnie bierzesz kościelny więc dłużnej to będzie trwać. My z mężem nie braliśmy ślubu kościelnego, więc cała uroczystość trwała ok 15-20 min.

Gość Czerwcowa_Mama
Obecnie 22tydzien i brzuszek ledwo widoczny. Jak ktos nie wie to nie zauwaza :) Moja 1 ciaza, startowalam z nadwaga 162cm i 68kg obecnie waga wzrosla o 0,5kg. Mam nadzieje ze w 3 trymestrze nie przywale kg zbyt wiele.

Gość ojsdjfhksdlaslow
no ja biore koscielny i wesele tez bede miala,mam nadzieje ze sie bede dobrze czuła:) buty sobie kupie na zmiane na płaskiej podeszwie:) KlauDDynka69-a czego schudłas az tyle,miałas ciągle wymioty?

Gość ojsdjfhksdlaslow
jestem w 11 tygodniu i mam 2 kg na plusie,mam nadzieje ze nie przytuje wiecej niz 2 kg do slubu:)

Gość to nie ma znaczenia
jedej moze wywalic brzuch szybko a u drugiej nic nie widac

Gość taka.jedna.ja
ja zauwazylam male zmiany gdzies w okolicach 17 tyg, sasiadki mojej mamy zauwazyly ze jestem w ciazy jak bylam w 7 miesiacu dopiero :-D co prawda jak szlam rodzic to polozne mowily ze mam brzuch jak inne w 5 miesiacu ciazy ale przynajmniej szybko sie wchlonal

Gość to nie ma znaczenia
pewnie mialas bardzo bardzo maly brzuszek,ale zadno kto matakie,ale autorki sadze ze pon twojej budowie ciala,bedziesz mogla sie cieszyc malym i zgrabym brzuszkiem na slubie i weselu:) zycze Ci tego z calego serca

Gość oj ja juz mialam spory brzusze
k ale to zalezy od budowy,ja mialam wielka oopone na brzuchu przed ciaza,

Gość nie wierze ze w 17 tygodniu ci
azy mialyscie plaski brzuch i nie bylo widac

Gość porannarosaaa
a mnie już w 7 tygodniu kurde tak wydęło, że dopiąć spodni nie mogłam :/ Praktycznie od początku chodziłam w spodniach ciążowych bo każde inne mnie uciskały w brzuch. W 5 miesiącu ludzie myslieli, że zaraz do porodu idę, ale potem mi się brzuch zatrzymał i od 6 miesiąca do teraz a jestem już w 9 jest taki sam.

Ja przy ostatniej corce (łącznie bylam 3 razy w ciązy) dopiero w 4 msc ciązy dowiedzialam sie ze spodziewam sie dziecka ,to byl dopiero szok :/

Gość Ciezarna198725
Toksyczna to witaj w klubie :-D ja tez przy drugim dowiedzialam sie w 15 tc

Gość czyli nic nie było widac
po Was,ze sie zaaokraglacie a brak okresu?inne objawy? pewnien przy kazdym kolejnym dziecku juz sie nie ma czasu zeby sie rozczulac tak nad nad pierwsza ciaza

Gość a u mnie to
w 1 ciąży było widać w 6 miesiącu, w 2 ciąży w 4 miesiącu, a w 3 ciąży w 3 miesiącu.

Gość ale do 6 miesiaca mialas plack
i brzuszek czy cos bylo widac jednak?