Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiki-friki

dziecko z porazeniem mozgowym

Polecane posty

Gość kiki-friki

mam 3 letnie dziecko u ktorego stwerdzono porazenie mozgowe jestem taka zalamana, nie radze sobie psychicznie i facet mnie oczywsicie zostawil

Gość jllll
Co Ci mogę napisać. Może to nie jest duże uszkodzenie mózgu i dziecko będzie w miarę normalnie funkcjonować. Też mam ciężko chore dziecko i tak samo jak Ty mam upadki i wzloty. Najważniejsze abyś myślała pozytywnie lub ewentualnie jeśli jest to ciężka choroba to pomyśl nad ośrodkiem a Ty odpocznij.

Gość jest wiele stwarzyszen matek
dzieci z porazeniem mozgowym, wspieraja sie, wymieniaja doswiadczniami, pomagaj wiele spraw zalatwic. I niestty na ogol sa samotne , bo chlopy nie potrafia uniesc takiego ciezaru

Gość kiki-friki
patrze na niego i ciagle placze ,jest taki sliczny a tak ciezko chory,nigdy nie bedzie chodzil jest ciezko uszkodzony ale bede z nim do konca jest calym moim swiatem

A kiedy dowiedziałaś się że ma porażenie? Jaki to rodzaj porażenia?

Gość dfasjd
kiedy miałam straszne załamanie odwiedziłam zakład opiekuńczy dla chorych dzieci razem z mężem. Mają tam naprawdę bardzo dobre warunki. Ja Cię rozumiem bo jestem w takiej samej sytuacji jak Ty.

Gość barnej
strasznie współczuję :(

Gość dfasjd
miał być nick illl

Gość jllll
Porażenie może powstać po trzech minutach niedotlenienie. Każdy z nas może to mieć po ciężkim urazie głowy jak np. ten słynny muzyk, tylko że póżniej nazywa się to paraliżem lub niedowładem

Gość jllll
mój syn ma takie samo

Gość kiki-friki
jakie to smutne,dlaczego spotyka dzieci,one sa takie cudowne,ledwo zaczely zycie i co je czeka-lezenie w lozku i patrzenie w sufit,ja umre z rozpaczy,dlaczego,tyle lat czekalam na dziecko boze

Gość jllll
Skąd jesteś?

Gość jllll
Mój synek był na OIOMie pierwsze trzy miesiące życia. Urodzony w ciężkiej zamartwicy. Trzymaj się - facet jak nie uniósł trudno nie przejmuj się. Podobno nie po tym się prawdziwego kochającego faceta poznaje jak zaczyna ale jak kończy.

Gość kiki-friki
kolobrzeg

Gość lqqqqq
bardzo Wam wspólczuje, ale wiem ile mamy chorych dzieci mają siły. Mam z nimi codzienni kontakt, bo zajmuje się zaopatrzeniem ortopedycznym dla dzieci i staram sie robic to naj;epiej jak potrafie, bo widzę jakie to dla Was ważne, aby wasze dzieci funkcjonowały w miarę jak najlepiej

Gość fhfjhjhjhejhrjhfkjehfjherhfeiu
ja znam dziewczyne nastolatke z porażeniem mózgowym po wieloletniej rehabilitacji nie widac u niej choroby chodzi i ma słabszą jedną stronę ciała

Gość kiki-friki
jestem taka samotna,czuje sie gorsza,nikt mnie nigdy nie pokocha wiem to ale trudno dziecko jest najwazniejsze,mam depresje na calego,jak mam sobie pomoc?

Gość jllll
To normalne że możesz mieć depresję. Idż przed siebie i myśl pozytywnie. Ja non stop mam upadki i wzloty.

Gość kiki-friki
postaram sie wziasc w garsc dla malego,dziekuje Wam za dobre slowo

Gość jllll
wiesz jak byłam w ośrodku to było tam m in. dwoje dzieci pewnej kobiety dwóch chłopców bliżniaków z porażeniem mózgowym. Zajmowała się ich wychowywaniem 10 lat. dziesięć lat siedziała w domu sama no bo mąż ją odszedł. I po dziesięciu latach oddała dzieci do ośrodka bo już nie dawała sobie rady z opieką nad nimi. Poszła do pracy ma zdrową córkę i jest księgową w bardzo dużej firmie w Warszawie. Nie mówię, że masz oddać ale pamiętaj, że masz taką ewentualność.

Gość jllll
Aha i ta Pani jeżdzi po całej Europie i często zabiera dzieci z ośrodka na wycieczki i co weekend do domu. Bardzo kocha swoich dwóch synków.

Bardzo Ci współczuję. Wiem jedno, że wszystko co nas spotyka w życiu dzieje się po coś i ma swój głębszy cel. To trudne w zrozumieniu jeśli dotyczy choroby dziecka a na domiar złego osamotnienia w problemie. Na całe szczęście z tego co piszesz bardzo kochasz swoje dziecko i jestem pewna, że swoją obecnością, małymi osiągnięciami w rozwoju, choć w części rekompensuje Ci ten ból, który nosisz w sercu. Nie napiszę nic odkrywczego- Trzymaj się ciepło, bądź dzielna za Was obu.

Gość jllll
Współczucie to ona widzi w oczach każdego człowieka z którym się mija na ulicy. Wiesz myślę, że ona potrzebuje rozmowy wygadania się. Koleżanki jej nie zrozumieją bo nie umieją się odnieść do sytuacji. A Kiki ma prawo mieć wątpliwości - tego nie zrozumie ktoś kto tego nie przeżył.

Gość jllll
Kiki jak byś chciała pogadać to zostaw a mail

Gość eventscenter
Serdecznie zapraszamy Państwa na Forum Rodziców pod tytułem “Od Dzieciństwa do Dorosłości z niepełnosprawnością”, które odbędzie się w hali nr 1 (Iglica) Międzynarodowych Targów Poznańskich w dniu 20 czerwca 2015 r. w godzinach 11:00-18:00. Patronem akcji jest Fundacja Polsat. UDZIAŁ W FORUM JEST BEZPŁATNY! http://eemcpdm2015.pl/teksty.php?plik=family_session.php

Gość gość
Trzymaj się... Ja też mam niepełnosprawne dziecko. Ma 4 lata. Czasem jest mi cholernie cieżko. Mam żal do świata że mi - nam się to przytrafiło. Ciągle zastanawiam się - dlaczego? To pytanie bez odpowiedzi. każdy mówi mi że mam być dzielna, twarda, nie poddawać się. Ale łatwo powiedzieć. Czasami czuję się tak wyczerpana że nie chce mi się wstać rano z łóżka. Czasem czuję wręcz niechęć do własnego dziecka by potem - gdy przejdzie mi złość - zmagać się z wyrzutami sumienia.

Gość gość
Moj syn ma porażenie mózgowe spastyczne diplegię do tego małogłowie doszlo.Co u Ciebie autorko?

kancelaria z siedzibą w warszawie na placu konstytucji 5/19 zaprasza w każdą sobotę od 10-17 na darmowe porady prawne. specjalizacja błędy medyczne, zainteresowanych prosimy o kontakt pod numerem 536 007 001 w celu ustalenia daty i godziny spotkania.