Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stonka Bronka

Urlop z UK do Zakopanego - jak, czym, za ile?? Nie mam samochodu... :(

Polecane posty

Gość Stonka Bronka

Mam pytanie z kategorii turystycznej - mianowicie, mieszkam w UK, w Polsce mieszkam na polnocy. Na urlop chcialabym sie wybrac do Zakopanego, jednak nie mam samochodu. Nie wiem jak to najlepiej zrobic organizacyjnie, bo mam tylko 6 dni urlopu. Nie chce przyleciec do Polski, tluc sie na dworzec pkp, jechac pociagiem do Zakopca przez cala Polske. Z miejsca gdzie mieszkam mam wyloty do Katowic, wiem ze tam jest za doplata przejazd do Krakowa busem, z Krakowa pewnie jezdza juz pksy do Zakopanego, jednak trzeba jakos dojechac z lotniska do miasta jeszcze. Czy to ma sens, czy moze ktos poradzi cos sensowniej?

Gość pamparamtatt
Najlepiej byloby leciec do Krakowa. Z ktorego lotniska lecisz?

Gość Czaruś Czaruś
Sama się wybierasz? To wybierz się ze mną. Zapewniam transport i uciech sto :classic_cool:

Gość Stonka Bronka
Hehe nie sama, dzieki :P lece z Doncaster, lot jest do Katowic, z doplata jest bus do Krakowa, ale w ktorej czesci miasta zatrzymuje sie bus nie wiem niestety. Ale z tego punktu musialabym dotrzec do dworca pks, jesli gdzies w miescie to jeszcze nienajgorzej choc przylot o 1:00 w nocy, gorzej jak na lotnisko wiezie. Moze ktos wie jak wiezie ten bus z Katowic do Krakowa?

Gość Czaruś Czaruś
Szkoda :P Pozdrawiam :)

W Krakowie na pewno bus zatrzyma się na dworcu PKS. Stamtąd najczęściej kursuje Szwagropol. Ja leciałam ostatnio do Krakowa, z Krakowa Szwagropolem do Zakopanego. Bilet kupowaliśmy przez Internet na Szwagropol. Z powrotem jechaliśmy z polskubus.com. Trochę drożej niż Szwagropol (wszystko w granicach 16-25 zł), ale za to z ubikacją i Internetem. W lipcu to było. Jeżeli masz możliwość wykupienia dojazdu z lotniska do Krakowa, to tak zrób. Wizzairem lecisz, domyślam się? Z Katowic PKS i inne prywatne linie, jeżdżą do Krakowa dość często. Masz już lokum w Zakopanem? Ja zazwyczaj mieszkam w Hotelu Gromada, bo na samych Krupówkach, mam do niego sentyment. Fajna też Willa Magnolia. Blisko Krupówek, tanio, ładnie, smaczne śniadania w cenie pokoju. Aż mi się zamarzyło jechać jeszcze raz :) Uwielbiam Zakopane. Życzę ci udanego pobytu.

Gość sheffielder
Stonka bronka a gdzie mieszkasz w UK?

Gość Stonka Bronka
Iskra dziekuje za informacje! Pozdrawiam :)

Gość ghjkhkjhjkkhjk
Jak wam sie chce tyle pieprzyc tymi autobusami jeszcze..i to maja byc wakacje ludzie..:D:D i to na tydzien tylko :D

Gość WTF ?
A CZYM MA DOJECHAC, POFRUNAC NA SKRZYDLACH?? W NIEKTORE MIEJSCA NIESTETY SAMOLOT NIE DOCIERA, I NAWET DO 5CIO GWIAZDKOWYCH HOTELI DOWOZA AUTOKARY, WIDZE ZE NIGDZIE NIE WYJEZDZALES JESZCZE CHYBA DZIECIAKU, POZA TYM LUDZIE PRACUJACY MAJA URLOPY MAX 4 TYG/ROK, A NIE WAKACJE 2 CZY 3 MIESIACE.

Gość ghjkhkjhjkkhjk
nie krzysz widac cie. widze ze nie kapujesz o co mi chod\zi :D:D nie oiczekuje samolotu pd same drzwi,ale wiesz wakacje to przynajmniej dla mnie ma byc przyjemnosc, a nie szlajanie sie ze samolotu do jednego autobusu a puzniej jeezcze do autokaru...i tez mam wakacje baardzo zadko,ale planuje je z GLOWA!

Gość kaczuskaaa
ty to masz chyba wakacje od dziecka, bo z ortografią ewidentnie pod górkę hahaha

Gość ghjkhkjhjkkhjk
ohoho nie tfffoja sprffaaa :P

Gość ghjkhkjhjkkhjk
kaczka pilnuj swojego dzioba

Gość ja czuje sie Europejka.....
Moze wlasnie dla autorki jazda busem jest wypoczynkiem , co w tym zlego. Ty nie lubisz autokarow, to nie znaczy ,ze ktos inny nie lubi. Nie kazdy tez ma samochod. Autorka grzecznie prosi o rady.... A swoja droga rozumiem prolem autorki, bo ja i moj m z roznych czesci polski pochodzimy i zawsze mamy samochod z wypozyczalni. Ze wzgledu na czas. Ale ogolnie to polska jest za europa 20 lat do tylu , jezeli chodzi o glupie wypozyczenie samochodu. Temat na inny topik. Samochodu z uk nie chce jezdzic ,ze wzgl na kierownice i dlugosc podrozy. Dlatego dla mnie polska to koniecznosc.

Gość a po co do Krakowa
z Katowic? Nie ma zadnych autobusów z katowic do Zakopanego?

Gość a po co do Krakowa
sprawdź na www.e-podroznik.pl Ceny nie zawsze się zgadzają,alepołączenia na 100%

Ja bym tez nie pojechala w taka podroz,fatalne polaczenie .Znajomi jezdza raz w roku do Zakpca i chwala sobie strasznie.Ja nie mam odwagi tracic caly dzien na dojazdy .

Gość AdaśNiezgódka
Z tego co czytam, to widzę że koleżanka pisze, że ma przylot o 1 w nocy, gdyby jechala prosto z Katowic do Zakopca to musiała by najpierw z Pyrzowic jechać do miasta na dworzec, tam sa busy około 3 - 4 nad ranem, na 7 byłaby w Zakopcu, o ile byłyby wolne miejsca itd. Opcja z bukowaniem transferu już w bilecie lotniczym jest o tyle dobra, że gwarantuje autokar, nie trzeba szukać, stresować się bo czeka przed lotniskiem, jedzie na dworzec pks w Krakowie, tam juz pełen wybór busów i pksów do Zakopanego. Czasu i tak nie zaoszczędzi bo to środek nocy, a pensjonaty i hotele i kwatery prywatne w Zakopcu w środku nocy nie przyjmują (chyba). Jak ktoś nie zna miasta, to może i nawet taka opcja lepsza. Co do niewygody, no cóż, ja nie takie podróże przeżyłem, i to za ciężkie pieniądze z biur podrózy, że już mnie nic nie przeraża, przewozy, opóźnienia, transfery to chleb powszedni podróznika, nie jest łatwo i często trzeba sie natłuc w autokarach. Jedynie jak masz samochód i nim jedziesz z punktu A czyli spod domu do B to wtedy inna bajka. Jeśli dziewczyna chce jechać w Tatry to czemu nie? Akurat jakoś bardzo strasznie to to nie wygląda..

Hotele w Zakopanem są czynne 24/dobę. Niektóre pensjonaty zapewniają dowóz z Krakowa do Zakopanego, można sobie zamówić. Mnie w lipcu powiedziano 500 zł ;) Wybrałam autobus. Zanim ona się dostanie do Krakowa z lotniska, zakładając, że samolot będzie o czasie, to będzie gdzieś 4 rano, jak nie później. Szwagropol kursuje od 6:40, Polski bus z Krakowa np w środy 4:45. Z górnej platformy PKS odjeżdżają oba.

Zadna przyjemnosc po nacy sie bujac z torbami :)) jak planujesz to tak zebys byla w Polsce na rano,i wtedy masz czas na przejazd do Zakopanego.

Gość kaczuskaaa
Chyba czarterem by musiała lecieć hahaha Wizzair z Doncaster lata o 21 z minutami, ok 1 rano się jest w Katowicach. W ogóle to możesz lecieć z Leeds Bradford, Ryanair do Krakowa bezpośrednio. Niedaleko od Doncaster przecież.

Gość nbhhh
a ktos zamawial ten przewoz z katowic do krakowa w bilecie wizzair? jak to wyglada, bo tyez musze skorzystac a boje sie ze cos poknoce przy zakupie biletu

Gość a co sadzicie o tym?
"Ale ogolnie to polska jest za europa 20 lat do tylu , jezeli chodzi o glupie wypozyczenie samochodu. " A jakie sa problemy z wynajeciem auta?

Gość sashalopezzzzz
kaczuszka ale tobie to o co biega? jak nie o ortografie to zas o loty :D co za panna :D haha

Gość kaczuskaaa
Ołłł już nie panna hahaha

Gość urururu
Ktoś poleci nocleg, pensjonat, fajna stronę internetową z bazą noclegów?