Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podajcie mi przepis

zupka cebulowa-pomocy!

Polecane posty

Gość podajcie mi przepis

na zupe cebulowa....plis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podajcie mi przepis
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podajcie mi przepis
nie gotujecie cebulowej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moj przepis jest taki
bulion 1 litr 1 kg zeszkolonej cebuli z serki topione smietankowe przytrawy SZKLE CEBULE , WRZUCAM DO BULIONU I GOTUJE OK 30 MINUT , NASTEPNIE MIKSUJE I DODAJE SERKI GOTUJE DO ROZPUSZCZENIA SIE ICH W ZUPIE. PRZYPRAWIAM . PODAJE Z GRZANKAMI.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cebulowa z plastikowym
serkiem?:O Masakra. Naprawdę przeszukaj google, ale nie wybieraj zadnego przepisu z 'serkiem z topionego syfu' tylko porządną, zapiekaną później z grzankami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moj przepis jest taki
Ty nade mna sie nie zesraj przypadkiem :O Znajdz dzis cos nie plastikowego to pogadamy ciolku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ..................... ........
-1 kg cebuli -1,5l bulionu drobiowego lu wołowego -kieliszek białego wytrawnego wina -masło -sól,pieprz, tymianek Cebulę podsmażam na maśle, gdy ma złoty kolor dodaję kieliszek wina i duszę do momentu aż wino prawie wyparuje. Następnie dodaję do bulionu, przyprawiam, gotuję na wolnym ogniu ok 20minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bulion 1,5 litra(może być z kostki,ale ja zawsze robię na skrzydełkach) 6 dużych cebul masło 1/3 szklanki wina białego wytrawnego kminek albo tymianku(u mnie tymianek) Cebulę zeszklij na maśle,aż będzie szklista i lekko miękkawa, wrzuć do wywaru, dodaj marchewkę z wywaru pokrojoną w kostkę, gotuj na wolnym ogniu ok 30 min, dodaj wino i tymianek/kminek. Najlepiej zrobić ja dzień wcześniej bo jest o niebo lepiej. Ja moją zupę zapiekam w piekarniku ze serem i ciastem francuskim(tak jak w reklamie)Zupa jest pyszna,aż nabrałam smaku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×