Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podajcie mi przepis

zupka cebulowa-pomocy!

Polecane posty

Gość podajcie mi przepis

na zupe cebulowa....plis

Gość podajcie mi przepis
up

Gość podajcie mi przepis
nie gotujecie cebulowej?

Gość moj przepis jest taki
bulion 1 litr 1 kg zeszkolonej cebuli z serki topione smietankowe przytrawy SZKLE CEBULE , WRZUCAM DO BULIONU I GOTUJE OK 30 MINUT , NASTEPNIE MIKSUJE I DODAJE SERKI GOTUJE DO ROZPUSZCZENIA SIE ICH W ZUPIE. PRZYPRAWIAM . PODAJE Z GRZANKAMI.

Gość Cebulowa z plastikowym
serkiem?:O Masakra. Naprawdę przeszukaj google, ale nie wybieraj zadnego przepisu z 'serkiem z topionego syfu' tylko porządną, zapiekaną później z grzankami

Gość moj przepis jest taki
Ty nade mna sie nie zesraj przypadkiem :O Znajdz dzis cos nie plastikowego to pogadamy ciolku.

Gość ..................... ........
-1 kg cebuli -1,5l bulionu drobiowego lu wołowego -kieliszek białego wytrawnego wina -masło -sól,pieprz, tymianek Cebulę podsmażam na maśle, gdy ma złoty kolor dodaję kieliszek wina i duszę do momentu aż wino prawie wyparuje. Następnie dodaję do bulionu, przyprawiam, gotuję na wolnym ogniu ok 20minut

Bulion 1,5 litra(może być z kostki,ale ja zawsze robię na skrzydełkach) 6 dużych cebul masło 1/3 szklanki wina białego wytrawnego kminek albo tymianku(u mnie tymianek) Cebulę zeszklij na maśle,aż będzie szklista i lekko miękkawa, wrzuć do wywaru, dodaj marchewkę z wywaru pokrojoną w kostkę, gotuj na wolnym ogniu ok 30 min, dodaj wino i tymianek/kminek. Najlepiej zrobić ja dzień wcześniej bo jest o niebo lepiej. Ja moją zupę zapiekam w piekarniku ze serem i ciastem francuskim(tak jak w reklamie)Zupa jest pyszna,aż nabrałam smaku:)