Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PatixS****

Pominięte pigułki anty

Polecane posty

Gość PatixS****

Tak wiem wiem że powinnam przeczytać ulotkę, ale tam nie będzie wyjaśnione dokładnie to o co mi chodzi i czy dobrze postąpiłam, także proszę dziewczyny które w miarę znają się na temacie albo miały podobną sytuację o pomoc. W sobotę nie wzięłam 13 pigułki, zazwyczaj biorę rano, w niedzielę rano także nie wzięłam - nie potrafię tego wytłumaczyć, gdzie ja miałam głowę. I dopiero w niedzielę ok godz 17 wzięłam dwie na raz - czyli 13 i 14. I wieczorem ok 23 współżyłam. Czy mam się czego obawiać? Proszę o pomoc dziewczyny

Gość PatixS****
UP dziewczyny prosze o odpowiedź

Gość PatixS****
jest tu ktoś?

Gość mala mi12345676543wsx
no ja jestem ale czego dotyczy pytanie, pzrez najblizy tydzien lykaj juz normalnie i powinno byc ok a tak to sie dodatkowo zabezbieczaj. moze pomysl oinnej metodzie bo jezeli taka z ciebei zapominalska :) to zeby sie pzrez to twoje niedopatrzenie nic nie stowrzyło :D

Gość PatixS****
własnie na ogól nie jestem zapominalska, kiedyś brałam tabletki, później parę miesięcy przerwy i wtedy nigdy nie zdarzyło mi się zapomnieć. zawsze o tej samej porze, teraz jakoś bujam w obłokach. zaraz przeczytam ten link powyżej,ale zastanawiam się czy jak wzięłam te dwie na raz to nadal jestem chroniona i czy nie ma ryzyka... dobra przeczytam to i zarazz sie odezwe

Gość PatixS****
prosze bardzo tu - no u mnie jest trochę inna sytuacja bo 13 dnia jak zapomniałam to nie współżyłam, dopiero 14 po przyjęciu 13 i 14 ale i tak spóźnionej. Więc może mniejsze ryzyko?? Sama nie wiem;/

tez mialam identyczna sytuacje . nic nie dalo ze wzielas dwie naraz . moja pani ginekolog mowi ze tabletka dziala od razu i mozna sie kochac praktycznie pare godzin po jej zarzyciu . mysle ze nie bd w ciazy ja zrobilam tak jak Ty i mialam gorzej bo ja kochalam sie z narzeczonym rano a poprzedniego dnia zapomnialam wziasc tabletke od tamtej pory nastawiam budzik na telefonie na caly tydzien i o jednej godzinie biore tabletke;P

Gość PatixS****
dzięki, w sumie dla mnie by tragedii nie było, ale mój facet by sie załamał.

bo bylabys w ciazy? powinien sie cieszyc! to najwspanialsze co moze spotkac kochajaca sie pare !;D my staralismy sie o naszego malucha przez rok;) i juz nam wystarczy on jeden i my;* jak bd nas stac za pare lat to chcemy postarac sie o drugie ;D mam dopiero 22 lata wiec mysle ze nie bd problemu;*

Gość PatixS****
daj spokój on nie chce mieć dzieci.... A ja chcę i to bardzo, masz szczęście że trafiłaś na odpowiedniego faceta. Z moim to ciężki temat

oj nie jest taki idealny.... he chyba nikt nie jest;( powiem Ci szczerze ze jak on teraz nie chce dzieci to moze juz nigdy nie zechce? hmm...Ty bys chciala miec dzidzie wiec bd sie o to klocic... moze lepiej pomyslec o rozstaniu juz? albo wiesz powazna rozmowa i albo woz albo przewoz! po co za pare lat przezyc koszmarne rozczarowanie?po paru nieudolnych probach proszenia go i tak moze go zostawisz...? nie wiem nie chce Ci w glowie macic jak cos Cie urazilo to przepraszam wczulam sie po prostu w to co czujeszl;*

Gość PatixS****
to jest bardzo ciężki temat. liczę trochę na to że zmieni zdanie, boję się że jak będę naciskać to po prostu ucieknie, oj nasza sytuacja to w ogóle jedna wielka telenowela. A i powiem jeszcze jedno - najzwyczajniej w świecie boję się samotności. Chociaż będąc z nim nie czuję się jakoś mega szczęśliwa, ale gdy go nie ma to też mi źle. I bądź tu człowieku mądry

rzeczywiscie masz mega ciezko;( Kochasz go ,ale boisz sie ,ze nie da Ci dziecka;( nie wiem co Ci powiedziec moze warto probowac wlasnie w ten sposob zeby zapomniec wziasc tabletki? ;p tylko zeby Cie pozniej nie obwinial i nie znienawidzil wasze dziecka, nie nazywal go wpadka?;( hmmm... moze wiesz co a kochacie sie czasami jak nie bierzesz tabletek no wiesz w te dni jak masz miec okres ale jeszcze nie masz? my tak mamy;p używamy wtedy prezerwatyw , moglabys podziurawic gumki;D he tez sposob nie?;p tylko zeby Cie potem sumienie nie gryzlo!;(

Gość PatixS****
my się w tej przerwie dodatkowo nie zabezpieczamy, szanse na wpadkę wtedy są raczej minimalne. Ale mówię Ci mam takie dylematy, to jest ciężki człowiek wiele razy się schodziliśmy i rozchodziliśmy (z tego winy), on prędzej czy później i tak tęskni i chce wracać, no i po 4 latach już takiej huśtawki wypadałoby się jakoś ogarnąć. wiem, pewnie mogłabym juz dawno być z kimś innym i być szczęśliwa,..ale ktoś inny to nie on. On nie jest pewny niby swoich uczuć do mnie,ale jak tylko znikałam mu z pola widzenia (jak nie byliśmy razem) to tęsknił,pytał ludzi o mnie... Czasami sobie myślę,że dziecko to jedyna szansa na ogarnięcie. Ale co innego jakby to było z jego winy, jakby nie zdązył wyjąć gdybysmy sie nie zabezpieczali itp. a tak to wiesz:( Ja nie mówię, że chcę już teraz dziecko, ale w ogóle chcę i to bardzo w przyszłości... a z nimn nigdy nic nie wiadomo, fajnie że mogę sobie z Tobą popisac