Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aidann_

Nie daję rady z moim ojcem psychopatą. Proszę, doradzcie coś.

Polecane posty

Gość Aidann_

Ehhh już nie daję rady z moim ojcem. Ma stwierdzoną u psychitary- psychopatię, doprowadził do degeneracji i upadku rodziny. Manipuluję mną, codziennie mnie wyzywa, stosuje szantaż emocjonalny- nie jest alkoholikiem, ani nie pochodzi z patologicznej rodziny. Mój ojciec ma wyższe wykształcenie, dla ludzi z zewnątrz jest uroczy i czarujący- zawsze takiego gra. Ale tak na prawdę jest zdeprawowany moralnie, nie liczy się z uczuciami innych. Miał kilka firm- wszystkie padły- wszystkich w rodzinie zadłużył- zmanipulował wszystkich o podpis na kredycie. Ostatnio próbował mnie namówić na podpisanie weksla na 0,5mln złotych- kiedy odmówiłem wyzywał mnie, krzyczał że jestem gównem, że mnie nienawidzi i że jestem złodziejem. Niestety rok temu dałem się zmanipulować, na wejście w jedną z jego spółek jako współakcjonariusz- co chwile przychodzi do mnie z jakimś pismem z banku- i wymusza na mnie podpis. Odmawiam- wtedy on mnie wyzywa, że jestem nikim i nie jestem jego synem tylko zerem. Krzyczy, że przeze mnie on nie ma co jeść. I tak jest codziennie. Codziennie wyzwiska i szataże emocjonalne- cały czas próbuje namówić mnie jako głównego współakcjonariusza na kredyt na spółkę. Kilka lat temu, jak mój ojciec miał kupe kasy- jeździł nową bmw m3 (póki komornik mu nie zabrał) i jadł codziennie w resteuracji, a ja chodziłem w starych ciuchach z przyssanym żołądkiem do kręgosłupa. W tym roku zdaje maturę- tylko marze o tym, żeby jak najdalej się od niego odciąć, niestety on tak mną manipuluje, że wywołuje u mnie poczucie winy, jakby rzeczywiście to była moja wina. Na prawdę już nie daję rady- czasami mam ochotę rzucić to wszystko, uciec i żyć jak włóczęga

Gość heh,.
Uciekaj jak zdasz maturę. Psychopaci są zimnokrwiści, nie mają skrupułów, nawet w stosunku do własnych dzieci.

Gość zdruzgotanycieńczłowieka
Mam identyczny problem, no identyczny. Nawet założyłem o tym temat jakiś czas temu. Teraz, jak studiuję to już doszczętnie nie mam co jeść.

Gość kkkklaa
witaj w klubie, wprawdzie mój ojciec ma nieco inne jazdy ale bardzo dobrze Cie rozumiem. uciekaj jak najszybciej, ja juz meczę sie za długo i jestem szczępkiem nerwów, ale za pare miesiecy wychodze za maż to wreszcie sie od niego uwolnie. powodzenia

Gość blablablablamhbkkd
Jak sobie poradziłeś?

Gość Aidan uciekaj od
swojego staregi i nie daj się zmanipulować. Jeste s jeszcze bardzo młody, twój ojciec wpędza cie w długi. Wyjeżdżaj po maturze i najlepiej nie mów ojcu, gdzie chcesz zamieszkać.

Gość Aidann_
Wiem, że muszę się od niego wyprowadzi, ale to jest takie męczące- caly czas wpędza mnie w poczucie winy, czuje że to moja wina. Czuje się paskudnie, jak zero.

Gość Aidann_
Proszę, doradzcie cokolwiek.

Gość Lila:)
Podaj Ojca o alimenty.

Gość Lila:)
Podaj Ojca o alimenty- ma obowiązek na Ciebie łożyć. Dziwie się, że nie odebrano mu praw rodzicielskich. Jak to możliwe?

Gość Aidann_
N=Mimo wszystko nie wyobrażam podać ojca o alimenty. Kurde- on jest jak wampir energetyczny. Gnoi mnie przed swoimi znajomymi- rozmawiał przez tel i cały czas na mnie nadawał. Jaki ja jestem beznadziejny. Nosz kurr

Gość Lolita*78
Współczuje- miałam podobnie. tyle że mnie ojciec jeszcze bił:(

Gość Lolita*78
Ja miałam ojca psychopate- który bił mnie i moją mamę. W dodatku w wojsku- zabił człowieka. To są szkaradni i okropni ludzie- już teraz wpędza cie w poczucie winy. Nie daj sobie wmówić, że jesteś zerem, bo to nie prawda. To on jest zerem, jako ojciec.

Gość Aidann_
Dorabiam w weekendy- bo tak to chodziłbym jak ubrany w stre cicuhy i jadł byle co.

Gość Aidann_
Zresztą to już nie chodzi o pieniądze- moge pracować jako 18latek. Chodzi przede wszystkim o brak relacji ojciec- syn. O to, że próbuje mnie wpędzić w gigantyczne długi, o jego zachowanie względem mnie. Nie radze sobie z tym.

Gość GrEGory6543
Dobrze ci tak:) mam nadzieje że stary cie wykończy:)

Jesteś niezaradny. Rzuć to durne liceum. Maturę zawsze zdążysz zrobić, a i tak niewiele ci ona da. Podejmij się jakiejś pracy i wyprowadź - dla własnego zdrowia psychicznego.

Gość Aidann_
Kevin- jeśli rzucę teraz liceum kiedy za 2,5miesiąca mam maturę- to już w ogóle postawie na sobie krzyżyk. Gdzie mnie zatrudnią z podstawowym wykształceniem, jeśli rzucę liceum? Po maturze chce wyjechać z Polski- chciałbym pójść na studia ale na razie chcę się od niego odizolować.

Gość porządek ze śmieciami!
zdaj maturę i uciekaj od psychopaty. Ja miałem dziadka psychopatę pod koniec życia, na szczęście więcej siedział z kochanką. Groził że zastrzeli całą rodzinę. Był funkcjonariuszem UB, potem SB. Mówiąc o zastrzeleniu zrobił charakterystyczny gest - jakby wyciągał pistolet zza paska. Być może w czasach Stalina rozstrzeliwał więźniów...

Aidann, jak ta sytuacja się skończyła? Podołałeś? Wybrnąłeś jakoś? Nie zwariowałeś? Pytam, bo jestem w podobnej sytuacji i już nie daję rady...