Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Independence Future Women

Sprzątanie u teściowej

Polecane posty

Gość a ja uważam że zrobiłaś
Dobrze. Ja u przyszłych teściów też ogarniam czasami ale częściej gotuje bo umiem niezłe. Niechce żeby myśleliże cały dzień siedzę i nic nie robię. Znamy się lubimy,niejestem obca, dlaczego mam nie pomoc. To jest normalne. Moja ciocia ostatnio była z mężem u jego siostry i też gotowała obiady żeby każdy mógł zjeść jak wróci. Trzeba być prawdziwym burakiem żeby być w gościach i nic nie pomoc. A jeśli ktoś uważa że jak sprzątasz to dajesz mu do zrozumienia że on tego nie robi to znaczy że jest zskompleksiony

niezly cyrk dociera, dociera wiem o co chodzi tylko własnie tym , że ogarnełam to nie popełniłam AŻ takiego faux pas, tzn. ze to nie aż taka moja wielka wina...Rozumiem ze to czyjś dom, i już wiecej tego nie zrobie choćbym tam z miesiac była z jakiejś przyczyny... utwierdziliście mnie, w zdaniu koleżanki. Amen

PS po prostu widzialam to z perspektywy nieszkodliwej pomocy, bo nikomu krzywdy tym nie zrobiłam, o to mi tylko chodzilo.

Gość eeeeenoooooo.............
Dobrze zrobilas. Mnie by szlag trafil, gdyby ktos mi sie niemal na tydzien zwalil do domu, ja do pracy a panienka 'lezy i pachnie'. Pewnie, ze nie zyczylabym sobie sprzatania w mom pokoju ale tam, gdzie sie glownie przebywa, czyli salon, kuchnia, lazienka - owszem. Skoro tesciowa nie ma czasu/ochoty, to dobrze zrobilas. Nie napisalas tylko jak ona zareagowala - z wypowiedzi poprzedniczek wynika, ze to jednak indywidualna reakcja. Jednak generalnie nie jest zle. Nie przejmuj sie. Ja bym sie ucieszyla, bo pokazalas, ze nie czekasz na pokazanie palcem, ze nie lubisz brudu.

Gość Chce mieć synową która to
Uuuuuuuu,widze że wieczór był pracowty .Koniecznie musze poznać tą synową W środki czystości już dawno nie inwestuje ,bo i po co . Tego brudu i tak niczym sie niezmyje .Tak na marginesie wole mieć swój bród niżbankowy. Co do syna traktuje go jak brata, wiem że dobrze go wychowałam . Musisz mi koniecznie powiedzieć która to .Może śledzisz jego fb. Ide sobie pobeceć be be .ha ha

Gość ____Luna
Uwazam, ze postepujesz nietaktownie. Tak jakbys chciala im przekazac,ze maja taki syf, ze wymaga to Twojej ingerencji. Pomijajac fakt, ze rzeczywiscie, zeby posprzatac, czesto trzeba przestawiac czyjes rzeczy, albo grzebac w szafkac, np po to,zeby znalezc srodki czystosci ktore nie zawsze sa w jednym miejscu. Jak chcesz pomoc w sprzataniu to ZAPYTAJ tesciowa,czy mozesz sprzatac i co konkretnie moglabys zrobic. Ale ogolnie podstawa jest jako gosc,zebys nie zostawiala balaganu po sobie, czyli jak bierzesz prysznic, to sprawdz,czy nie zostaly Twoje wlosy w brodziku, czy na sciankach, jak korzystasz ze zlewu, czy toalety to musisz dobrze splukac i ew umyc zabrudzenia. W kuchni nie zostawiasz brudnych naczyn, czy syfu w zlewie. Wystarczy,ze dobrze posprzatasz po sobie, nie ma potrzeby ingerowania w czyjs porzadek.