Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polimama

problem z czterolatkiem, może któs ma podobne doświadczenia

Polecane posty

Gość polimama

jestem mama dwojki dzieci, syn 4 latka, córka 1,5 roku. mam problem z synem. jest dzieckiem, jak to ładnie nazwano, nadinteligentnym. i wlasnie przez to zaczely sie dosc duze problemu w przedszkolu. moj syn mowi, ze nudzi sie podczas zajec, zadania, ktore maja do wykanania podczas zajec, sa dla niego zbyt proste, przez co nie chce uczestniczyc w zabawach. jest czesto przewodnikiem grupy, jest szybki, wszedzie go pelno, ma wybujała wyobraznie. rodzice dzieci skarza sie, ze syn uczy zlych zachowan, ze uzywa brzydkich slow, typu dupa czy cipa. jestem naprawde zaniepokojona, bo nie chce przenisic syna do grupy starszej, najgorsze, ze zaczynaja sie sytuacje, w ktorych czuje sie bezradna, bo syn nie czuje do mnie, mam wrazenie, respektu. trudno mi jest go ukarac, bo na niczym mu nie zalezy. na nic upominania, ze za zle zachowania gdzies nie pojdzie czy czegos nie dostanie. tablice motywacyjne, kary i nagrody, punkty itp mamy przerobione - nie robia na nim wrazenia. sam juz nie wiem co robic, bo troche wydaje mi sie, ze on traci na tym, ze jest taki. chodzi mi tu o sympatie do niego. chcialabym go czyms zajac po przedszkolu, puzzel, klocki, wycinanki, kolorowanki - to wsztsko na 3 minuty go interesuje. pomozcie, moze macie podobne doswiadczenia. moze jakies zajecia dodatkowe? juz pomyslow mi brak.

Gość polimama
pomóżcie..

Gość TU MASZ TWOJ TEMAT
TU MASZ TEN twoj temat http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5513112 POCZYTAJ sobie komentarz a nie znow zakladasz to samo!!! NIE jest wcale nadintetligentny tylko ZASIEDZIALY i z AGRESYWNIALY od bajek jak cale dnie przed AGRESYWNYMI WULGARNYMI BAJKAMI GO SADZASZ WIECEJ GOOWNIANYCH bajek jak w tamtym temacie pisalas a napewno dziecko suuper wychowasz Oczywiscie kluczowy problem pominelas w swoim dzisiejszym temacie, bo co?? prawda w oczy kole????

Gość takiego se go wychowalas
takiego masz. Gdzie tu widzisz ponadinteligencje? Dla mnie to brak wychowania i szacunku dla innych.

Gość .,ml
nie mam pojęcia, moze ktos poradzi, pozwol ze podepne sie do tematu, chetnie bym pomogla ale niestety, dziecko brata 4 letnie jest takie samo, rece opadaja :(

Gość No pieknie sie wybielasz
popieram, wiecej glupkowatych bajek caly dzien jak ty to robisz, zero wychowania dziecka tylko non stop puszczania mu takich mordobitnych kreskowek i masz efekty Twoj syn jest taki bo mu na to pozwalasz, zamiast go karac to ty go caly czas przed telewizorem sadzasz Myslsz ty kobieto co ty robisz?? Kiedy przeczytalam twoj temat to pomyslalam ,ze moze ma jakies trudnosci emocjonalne, ale powyzej kolezanka wrzucila linka, ze to sie dzieje z TWOJEJ winy prze te bajki ktore mu pozwlaasz caly czas oglądac Nie uwazam,ze jest inteligentby, jest zdemoralizowany wulgarby bachor rozpieszcony beztresowo,ze zamiast wcale mu juz wiecej nie puszcac tych mozgojebow animowanyvh tobie to na reke

Gość .,ml
a wy co?? dziewczyna do was milo a wy co z morda? troche kultury to raz. dwa to nie jest kwestia wychowania bo wiem na przykladzie brata ze dziecko uczone kultury ,nie obracane w patologicznym srodowisku jest po prostu zbyt inteligentne, dzieciaki w przedszkolu to naprawde przecietniaki są,on rozumie wiele więcej, i nudzi go to - nie wiem moze wy macie jakies dziwne dzieciaki co siedza jak mysz pod miotla, wyrosna potem na takie nieudaczniki. Wiem ze moj chrzesniak i autorki dziecko wyrosna na inteligentnych ludzi i takich jak wasze beda rozdeptywac.

Gość do ml
ml autorki dziecko obraca sie w PATOLOGICZNYM srodowisku poperz jakie bajki ogląda co autorka opisal w tamtym temacie podanym w linku Pozwala matka mu na takie kreswkowki wulgarne i efekty sa

ml ty widzisz co piszesz? od kiedy uczenie kolegow przeklinania, złego zachowania, niereagowanie na upominania rodzicow, brak respektu itp to przejaw nadinteligencji??? bo jakoś tego nie ogarniam? Dla mnie to brak wychowania i pozwalanie dziecku na wszystko. Proste.

Gość .,ml
autorka napisala tylko tyle ze jej dziecko uczy brzydkich słów typu dupa,cipa. Akurat moj chrzesniak nie uczy ale tez podlapuje bo w przedszkolu jest masa patologii niestety. Nudzi sie, cwiczenia, zabawy sa za proste- jest inteligentny i co tu ukrywac. Na innym temacie nie siedze tylko tu wiec wnioskuje stad i z tych wpisow jakie sa tu

ml to zajrzyj sobie na tamten temat, spojrzysz na problem trochę inaczej :)

Gość jukiolp
wiesz co twój syn nie jest nad inteligenty ale jest zwyczajnie NIEGRZECZNY!!! cipa i dupa nie świadczą o mądrości. Syn nudzi sie podczas wykonywania zajęć bo nie umi się skupić, posiedzieć dłużej w jednym miejscu a nie dlatego że zadania są za proste. Nic na niego nie działa, kary, nagrody bo jest zwyczajnie rozpieszczony, wszystko ma, a ciebie widzę że też owinął sobie wokól palca.

Gość 090-09
no tak teraz brak wychowania nazywa sie nieprzeciętna inteligencja...

Gość njfhbvlsjb
zbadaj syna w poradni psychologicznej... a w domu przestańcie się wyzywać od d i c

Gość Droga Autorko
Twoje dziecko nie jest nad inteligentne. Jest nie grzeczne po przez używanie brzydkich słów. Karą może być choćby wyprowadzenie go na przedpokój,czy do osobnego pokoju a to przeważnie działa,tylko trzeba być cierpliwym.

Gość TAK POZWALACIE DZIECIOM
NA WSZYSTKO, A POTEM SIĘ DZIWICIE ŻE RADY NIE DAJECIE?