Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dźg!

Pytanie do dających pościel na ślub

Polecane posty

Gość Dźg!

Skąd znacie rozmiar łózka, poduszek, kołdry Młodych?

no jesli maja ozko sypialniane to wiadomo ze maja te najwieksze rozmiary jesli maja łóżko składane to pewnie te standardowe ale zawsze mozna zapytac kogos z rodziny ;))

Gość Dźg!
Moja matka nie zna rozmiaru mojej pościeli. Nie mieszka ze mną.

Gość szafiarkakawiarka
Odpowiedz jest prosta-NIE ZNAJA,to typowy prezent na "odwal sie". Naprawde rzadko slyszalam zeby ktos wnikal w rozmiar czy dobranie koloru do chociazby wystroju sypialni.

Gość szafiarkakawiarka
Odpowiedz jest prosta-NIE ZNAJA,to typowy prezent na "odwal sie". Naprawde rzadko slyszalam zeby ktos wnikal w rozmiar czy dobranie koloru do chociazby wystroju sypialni.

Gość kkkkkkkkkkkgggg
ja tam bym wolala dostac 160x200 czyli taka standardowa

Gość 56577uyetyegd
prezent na odwal się? niekoniecznie. nie wiesz ile kosztuje porządna pościel z czystego jedwabiu albo od znanego projektanta. zapewniam, ze więcej niz te wasze talerzyki i jest to bardzo fajny stylowy prezent, który zostanie na długie lata. a jeżeli o mnie chodzi to znam rozmiary poscieli rodziny i przyjaciół.

Gość limonka26
Tylko czy masz pewność, że młodzi znają się na 'znanych projektantach'? Jeżeli dajmy na to pani młoda lubuje się w metkach i ma dobry gust to jak najbardziej fajny prezent, ale jeżeli wesele jest hmmmm u w cudzysłowie prostych ludzi, to raczej szału nie zrobi i jeszcze gotowi pomyśleć, że kupiłaś w markecie 5 min przed ceremonią na odwal się

Gość 56577uyetyegd
nie dawałam nigdy pościeli w prezencie, ale sama dostałam i byłam bardzo zadowolona. nie mam zadnych "prostych" znajomych, a jak decyduję się dać prezent, to znaczy, że znam gust obdarowywanych dość dobrze i prezent jest przemyslany lub nawet uzgodniony. i wiem kto jest łasy na marki i na jakie marki, więc wiem, że np kuzynka X zsika sie na widok pościeli Versce, a narzeczona brata na talerze od Diane von Furstenberg itd

Gość jjgg555
tez zauważyłam, że to często taki prezent na 'odwal się'. Rzadko kiedy trafia sie, ze gosc kupi porzadna posciel, najczesciej wydaje na nia okolo 100 zl. Moim zdaniem posciel jest juz oklepanym prezentem.

Gość mikorasoo
Ja dostałam poście 2na2 ale to nie był problem bo do kompletu była taka właśnie kołdra :)

Gość cdscdscdsc
160x 200 to dobry rozmiar bo nawet jak maja na łóżkach kołdry 135 x 200 to ciut większa poszewka nie przeszkadza, sama takie mam kołdry i poszewki troszke większe

Gość grymaśnica
Ja mam kołdrę 200x220, więc takie 160x2, to mogłabym sobie co najwyżej na szmatę do podłogi wziąć, ale i tak wolę mopa. :)

Gość że co że jak??
My dawaliśmy pościel na prezent, ale był to zawsze prezent dodatkowy czyli koperta + ładnie zapakowana pościel, oczywiście z tych lepszych gatunkowo i w rozmiarze standardowym, na łóżko małżeńskie. My również dostaliśmy w prezencie pościel, ale po pierwsze była to pościel na małą jednoosobową kołderkę, a po drugie jakość tej pościeli pozostawała wiele do życzenia, określając bardziej dosadnie była to pościel z tych najgorszych gatunkowo, ze sztucznego, syntetycznego materiału. Także co do pościeli na prezent moje zdanie jest takie, owszem mnie by taki prezent ucieszył ale pod warunkiem że jakościowo jest w miarę ok O( da się pod tym spać). Sorry ludzie ale jeśli macie dawać na prezent pościel za 10-15 zł, która nadaje się odrazu do kosza to już wolałabym dostać zamiast niej pudełko czekoladek

no dokladnie, jak juz ktos kupuje prezent to niech Ci mlodzi skorzystają z niego i kupią przedmiot(niekoniczenie pościel)dobre gatunkowo niektorzy wola kupic posciel za 100 niz dac 300 do koperty:D wogole to ja nie jestem zwolenniczka dawania prezentów zawsze daje kasę

Gość RQWQTWRT
serio macie tylko jedną kołdrę? dzieci też będą spać pod 200x200. a goście? większość ludzi chyba posiada więcej niż jeden zestaw kołdra plus poduszka..

Gość vfvegvfevgrevb
my mamy dwie kołdry , dwie 135 x 200, poszewki mamy 160x200 bo takie przewaznie są w sprzedaży, nie wyobrazam sobie spac pod jedną

Gość pinacolada8439
Brzydzisz się swojego męża, ze nie chcesz z nim spać pod jedną kołdrą?

a co w tym dziwnego, my tez mamy 2 kołdry, bo ja zawijam sie w rulon:D a wtedy moj facet nie ma ani kawałka kołdry:P wiec dokupilismy drugą

Gość niooooooo
My śpimy pod dwiema kołdrami, rozmiar standardowo 160/200, a te, które dostaliśmy w prezencie ślubnym, ale zaznaczam, że od osób zaproszonych tylko na ślub, są w rozmiarze 200x220 i do dzisiaj leżą nieużywane. Generalnie w pościeli jako prezencie nie widzę nic złego, ale dobrze znać oczekiwania młodej pary, bo jedni wolą bawełnę, drudzy satynę, jedni wolą pościel białą bez szczególnych ozdób, a drudzy fioletową w czarne kwiaty.

Gość najbrzydsze sa golfy
"Brzydzisz się swojego męża, ze nie chcesz z nim spać pod jedną kołdrą?" heh głupszego pytania dawno nie słyszałam. ja z mężem śpię po jedną ale rozważam zakupienie dwóch węższych bo mamy zwyczaj spania plecami do siebie (a to pewnie oznacza że się nie kochamy:D) i jeden zawsze te kołdrę ściąga z drugiego. A co do tematu- lubię sama wybierać pościel wg swego gustu i sypialni i taki prezent bym sprzedała lub oddala np rodzicom

Gość kukuryna
ja mam wiele nietrafinych prezentów i jak idę na wesele to zawsze daję ,jakąś pościel albo żelazko

Gość klaudia1617
jak to jaki rozmiar pościeli.?.najmniejszy zeby bylo najtaniej, w koncu nie idziemy na wesele zeby sie komuś ono zwrocilo albo zeby dac nie wiadomo co...tak symbolicznie-pojedyncza posciel wystarczy,,,, chociaz przeciez to i tak trzeba wykosztowac sie...ale coz jak trzeba cos dac to trzeba....z łaską ale dam tą posciel, nawet nie napisali czy chcą coż zamiast kwiatów, czyli pewnie chcą te kwiaty..ja nie wiem tak narzucac gosciom te kwiaty przeciez to kolejny wydatek..kurcze, na kazdym kroku pazerni Młodzi i ludzie...

Gość gość
Moim zdaniem pościel jest dobrym pomysłem ale musi byc dobra jakościowo i nowoczesna. Jest to coś na czym zazwyczaj młodzi ludzie oszczędzają a każdy lubi położyć się w dobrej pościeli. a rozmiar... minimum 180x200 no skoro dla pary to musi być dwu osobowa, choć bezpieczniej jest kupić 200x220 bo za dużą powleczesz a za małej już nie. są już na szczęście sklepy gdzie można kupić pościel dobrej jakości z super wzorem 3D np. i nie za kosmiczne pieniądze. Ja polecam http://www.elway.biz/35-posciel-3d-200x220 naprawde nie są drogie a są efektowne.