Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiola 82 .

placzliwy 3,5 latek-wasze dzieciaki tez tak maja?

Polecane posty

Gość wiola 82 .

bo juz mi nerwy siadaja ,co chwile o cos płacz w przedszkolu tez ostatnio mu sie zdarza juz nie wiem o co chodzi czy to moze ta pogoda czy co

Gość liliii79
moj ma podobnie ponoc to taki wiek

Gość mammaaam
mam tak samo, on nie płacze - on wyje - o wszystko...

Gość Mysza_87
Podobno jak idzie mróz dzieci stają się bardziej płaczliwe i drażliwe...może coś w tym jest, bo zbliża się kolejny atak zimy;) ale tak poważnie każde dziecko ma lepsze/gorsze dni, może teraz przyszedł czas na płaczliwe i życzę cierpliwości i opanowania a na pewno będzie lepiej:)

Gość fgsgsfgs
Moja ma 3 lata i 4 miesiące i wprawdzie rzadko płacze ale za to wpadła w manierę skarżenia się na wszystko histerycznym tonem i jęczenia. To chyba te same zjawisko.

Gość mhfutgy
To ja się przyłączam z moim 3,5-letnim małym wyjcem. Płacz jest o wszystko. Już myslałam, że tylko moje takie płaczliwe, ale widzę że to chyba norma w tym wieku :wink:

mój miał taką chwilę słabości jakiś czas temu- może właśnie w tym samym okresie co Wasze dzieciaki. Moim zdaniem najlepszą metodą jest nie reagowanie na to. Ale nie w takim sensie, żeby udawać, ze się tego nie słyszy tylko ucinanie jęczeństwa stwierdzeniem " Kiedy tak do mnie mówisz, to Ciebie nie rozumiem". Dopóki syn nie wypowiedział się po ludzku nie spełniałam jego próśb, jak zagalopował się w miauczeniu prosiłam, żeby poszedł do swojego pokoju i wrócił jak nauczy się normalnie komunikować :P Zadziałało :)

Gość ufffff
Och, lżej mi się zrobiło dzięki Wam. Naprawdę myślałam już, żeby mojego wyjca zabrać do psychologa dziecięcego! O wszystko jest płacz, o wszystko! Starszy synek to sama radość na okrągło, natomiast ten smok płacze i płacze. Bratowa przychodzi do nas często z 2 letnią córką: dziecko bawi się, zadowolone, a mój płacze i skarży się płaczliwym głosem. Mam nadzieję, że rzeczywiście jest to przejściowy wiek...

Gość ggggggggggggggvvvbbb
moja 4 latka tak sie zachowuje. Po drodze do domu z przedszkola ona mi zaczyna marudzic ze chce wafelka. powiedzialam stanowczo ze nie mam pieniedzy. Ale ryk cala droge do domu. Potem wdomu o cos poszlo.I mowie do niej ze nie rozumie co do mnie mowi ze ma przestac plakac i powiedziec normalnie o co chodzi.Ale wyplakac sie musi. jA.nie cierpie placzu dopraowadza mnie do szalu.

Gość gutkowababak
Najlepszym sposobem jest konsekwencja w swoich ustaleniach z dzieckiem, jeśli na coś się zgodziło dziecko to tego trzeba się trzymać mimo płaczu. Najlepiej spisać mini umowę:) i powiesić w widocznym miejscu