Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martha86

Dotyczy pracy. 2 pytania.

Polecane posty

Gość Martha86

Hej. Mam do Was takie pytanie. Czy recepcjonistka w salonie kosmetycznym musi mieć wykształcenie związane z tą branżą? Ja ukończyłam filozofię, więc nie ma to nic wspólnego z tą pracą i zastanawiam się czy w ogóle moje CV będzie brane pod uwagę. Ogólnie napiszcie dziewczyny, czy któraś z Was dostała się do takiej pracy nie mając nic wspolnego z tą branzą. Oczywiście nie po znajomości :) I jeszcze kolejne pytanie, czy obsługi komputera - konkretnego programu, nauczyliście się w pracy? Czy był to ciężki program?

a po cholere recepcjonistce wykształcenie kosmetyczne? ty bedziesz telefony odbierac a nie zabiegi robic. a ten program komputerowy to pewnie word albo exel w ktorym bedziesz musiala wklepac 2 slowa na krzyz

Gość Martha86
Pytam czy to wymóg, bo mam koleżankę która pracując na recepcji ma takie wykształcenie. Coś więcej ktoś napisze?

noooo...a czy recepcjonistka musi miec studia? to dla mnie chore...pani ze srednim nie wystarczy by odebrac telefon i wklepac dwa slowa w exelu?

Gość Martha86
Któraś z Was dostała taką pracę nie mając wcześniej żadnego doświadczenia w tym kierunku?

Gość Martha86
miauczydełko - ja nie pytam co chore. Poza tym, gdyby to była taka łatwa do zdobycia posada, to każda ładna i inteligentna laska dostała by taką pracę, a jednak prosto nie jest. Pytam Was o doświadczenia.

Gość imitation of life
Myślę, że nie musisz mieć wykształcenia związanego z kosmetyką. Odbieranie telefonów i zapisywanie osób na zabiegi raczej nie wymaga większej wiedzy. Znam taką dziewczynę, która pracowała jako manikiurzystka w pewnym salonie i kiedy odeszła od nich kosmetyczka to ona zaczęła pracować na tym stanowisku nie mając większego doświadczenia...

po pierwsze to chyba w ogłoszeniu napisali wymagania...czy jest tam wymog wyksztalcenia kometycznego???sama sobie odpowiedz...a po drugie konczac filozofie chyba spodziewalas sie ze bedziesz pracowac w innym zawodzie, nie?

Gość Martha86
Zastanawiam się jednak, czym osoba nie mająca nic wspólnego z tym zawodem, bez żadnego doświadczenia, mogłaby zabłysnąć na rozmowie kwalifikacyjnej. To chyba jednak nie jest proste, aby przekonać pracodawcę. Czym Wy przekonałyście swoich pracodawców?

boze czy to jest twoja pierwsza praca? nad czym sie tu zastanawiac? i czym chcesz blyszczec na rozmowie na recepcjonistke? czy moze szukasz powodu zeby nie zglosic sie tam i dalej siedziec w domu na dupie?

Gość Martha86
zbombardowana - w ogłoszeniu jest tylko mowa kogo potrzebują, więcej nic w tym temacie. Jeśli chodziłaś na rozmowy kwalifikac. to powinnaś wiedzieć, że często ogłoszenia są ogólne, a szczegółów dowiadujesz się w pierwszym etapie rozmowy. Mam jeszcze drugie wykształcenie, ale też nie ma nic wspólnego z ofertą.

Gość Martha86
Bynajmniej nie pierwsza, do tego dodam, żebyś się zasmuciła, mam również teraz pracę, ale nie satysfakcjonuje mnie.

Gość Martha86
Czy jest tu może ktoś, kto pracuje w tym zawodzie a nie miał nic wcześniej z nim wspólnego? Jak sobie radzicie?

masz racje bardzo mnie smuci czy masz prace czy jej nie masz. skoro nie pisza o wymaganiach to zapewne ich nie ma. watpie aby na recepcjonistke mieli ukryte wymagania. idz po prostu na ta rozmowe i nie pitol, jak cie beda chcieli przyjac to przyjma a jak nie to i tak nic nie poradzisz

Gość Martha86
Skoro nie piszą o wymaganiach, to wcale nie znaczy że ich nie ma. O wymaganiach możesz dowiedzieć się na spotkaniu podczas rozmowy. Już mam za sobą tego typu doświadczenia. Mniejsza o to, moje pytanie które zadałam wyżej - ponawiam. I w ogóle napiszcie, czy ta praca sprawia Wam przyjemność, czy tylko z pozoru wydaje się taka "fajna".

Gość Martha86
zbombardowana - i fajnie że poświęcasz mi swój czas, ale jak nie masz nic wspólnego z tym zawodem, ani nikogo takiego kto pracował na tym stanowisku nie znasz, to przejdź na inny temat. Dziękuję.

Gość Martha86
up

Gość Martha86
Nie ma tu nikogo kto pracuje/pracował w recepcji? Okazuje się, że chyba jednak nie tak łatwo tam dostać pracę.

Gość Martha86
up

Gość Martha86
up

Gość lalale
siostra ma salon kosmetyczno fryzjerski i na pewno musisz miećwykrztałcenie kosm. bo po 1- jak bedziesz umawiac na zabiegi musisz wiesziec ile trwaja jak wyglądaja , dla kogo w jakim wieku , czy boli .maseczki z jakich składników itp. 2- jak byś nie miała co robić na recepcji to co bedziesz sie patrzec w sufit nie pomożesz 3- musisz wiedziec dużo o paznokciach twarzach i wogule !! moim zdaniem nie masz szans

Gość Martha86
Cos w tym jest :-( Dzięki za wypowiedź. Może jednak odezwą się dziewczyny które nie mają wykształcenia kierunkowego a pracują w takim salonie jako recepcjonistki.

Gość Martha86
up