Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Domieniczka

Czerwone policzki

Polecane posty

Witam. Mam do was pytanie. Często wieczorami jak przyjde z dworu po jakims czasie robia mi sie czerwone policzki i czuje ze sa gorace. Albo np. jak wypije cos cieplego lub zjem cos cieplego albo ostrego, albo np jak wypije alkohol, ale dzieje sie to tylko wieczorem i nie zawsze. Co jest powodem? Co jest tego przyczyną? Pomóżcie prosze. Z góry dziekuję:D

Gość gdfgdgf
Rokowania są złe. To początek trądzika różowatego. Z czasem rumień ci się utrwali, dojdą inne dolegliwości. Współczuję.

Na pewno nie jest to erytrofobia bo zdarza mi sie to tylko wieczorem i nawet bez towarzystwa;/

Gość gdfgdgf
Owszem nie. Ale na to dziadostwo nie zapada się z dnia na dzień, to jest proces. Masz predyspozycje. Już teraz zacznij obchodzić się ze skórą jak z jajkiem, unikaj czynników powodujących te zaczerwienienia. Każdy taki epizod przybliża cię do katastrofy. Nie pij, nie pal, nie opalaj, zdrowo się odżywiaj i wrzuc na luz:).

cera naczyńkowa :) policzki robią sie czerwone i gorące bo rozszeżaja sie naczynia krwionośne , te najamniejsze . kremy do tej cery , witamina C , rutyna i itp :)

allium ale te objawy sa tylko wieczorem czy przy cerze naczynkowej twarz robi sie czerwona tylko wieczorem?

to juz zależy od wielu czynników - od tego w jakim staduim są naczyńska , jak bardzo są rozszerzone , jaki czynnikom zewnętrznym są poddawane - czego skórze brakuje . W dalszej kolejności , jeśli nie zaczniesz dizałać rumień zacznie sie utrwalać i w końcu zawsze edizesz miała rumieńce - co tak na marginesie niektórym kobietom tylko dodaje uroku :)