Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z doktorateeeem

Doktorat

Polecane posty

Gość Z doktorateeeem

Witam Dziwi mnie ze ludzie pisza ze zrobili doktorat w tyle i tyle czasu, ja go zrobiłam w rok, jak sie chce to mozna!

Gość taki ja jeden
Ja zrobilem doktorat w poltora roku :) Tez mnie smieszy jak wypisuja ze robia go latami.

Gość kokookokokoo
nie trzeba iść na studia doktoranckie żeby zrobić doktorat. można robić z wolnej stopy. odpowiednio zapłacić, i da się w rok.

Gość doksztalc sie
studia doktoranckie trwaja niektore 2 lata, np w SGH, najpierw sie dokształć a potem się wypowiadaj. A mozna je zrobic szybciej jak sie przysiadzie.

Gość doksztalc sie
Zabo dobry masz nick, pasuje do ciebie, doksztalc sie a potem sie wypowiadaj :)

Gość Doktorant
Mozna robic z wolnej stopy i bez lapowki zrobic je w rok jak sie ma wysoki iloraz inteligencji to bez problemu.

Gość zalezy na jakiej uczelni
sa rozne wymagania. Dr z medycyny w Niemczech zaczyna sie na ostatnim roku studiow ( ktore trwaja 5lat) i jest to bardziej cos w rodzaju naszgo LEPu czy specjalizacji. Sa uczelniew UK, ktore oferuja dr w ciągu roku. W USa jest to czesto przedluzenie Master , ale i tak 3 lata trwa, tzn mozna ew rzem z master robic przez 4 lata. W renomowanych swiatowych uniwersytetach ( np Oxford, Berkeley) studia doktoranckie trwaja 3-4 lata. I nie oznacza to,ze kts sie na nich opieprza, przeciwnie

Gość zgadzam sie z jednym zastrzez
doktorat doktoratowi nierówny; poza tym inaczej robi sie dr z med a inaczej np z prawa.

Też bym chciała zrobić dla własnej satysfakcji. Tylko cholera jasna nie mam wcale czasu, szczególnie, że w moim zawodzie doktorat jest totalnie zbędny.

Gość fddfdff
sa tez studia doktoranckie 2 letnie. Znam sporo ludzi ktorzy w rok, poltora zrobili doktorat. Dlatego dziwi mnie ze na kafe pisza ze to tyle trwa. 5 o lat to szmat czasu, tyle doktorat robia tylko osoby malo rozgarniete

Gość to ciekawe
Jak to dr z medycyny w niemczech zaczyna sie na ostatnim roku? Czyli jest wliczony w studia?

To zalezy czy robi sie doktorat na uczelni pracujac na etacie w katedrze czy robiac zaoczne studia doktoranckie - zazwyczaj 4 letnie jak napisala Zaba. Ja zaczynam pisac od przyszlego roku:)

jasne, doktorat na prywatnej uczelni to pewnie można zrobić nawet w miesiąc. płacisz i masz. taka opcja dla mało ambitnych. ­ to może od razu kupcie dyplom na bazarze.

Gość nie powiesz mi, ze doktroat
w Oxfordzie i Cambridge ( studium doktoranckie 3 lata + poprawki, recenzje) robia osoby malo rozgarnięte.

Gość jakżesz nisko nam
te stopnie naukowe upadły :o

Gość bhbuujjnh
róbcie sobie te swoje doktoraty psychologowie, filozofowie i inne pseudo wykształcone głąby od siedmiu boleści nawet w jeden miesiąc i tak nie będziecie ani o krztę mądrzejsi :-P

Gość do pani zaby
Zaba doksztalc sie- Szkola Glowna Handlowa to najbardziej prestizowa uczelnia ekonomiczna w Polsce, nie jest prywatna i doktorat mozna w niej zrobic w ciagu 2 lat a nawet krocej jak sie zaliczy szybciej. Pozatym- uczelnia prywatna uczelni prywatniej nierowna. Znam swietne prywatne uczelnie trzymajace duzo lepszy poziom niz niektore panstwowe uniwerki wiec sie doksztalc w temacie a potem sie wypowiadaj.

Gość ludzieeeee
w cztery lata doktorat robą głąby

Gość ALicjaks
Ja zobilam doktorat w rok, ale przygotowywalam sie do niego przez cale studia.

Gość pytanie zasadnicze
ile robi się doktorat na kafe?

Gość jasiekkkkk
Moj doktorat ogarnalem w rok i nie jest to nic dziwnego w realu. Na kafe doktorat robi sie cztery lata a nawet wiecej.

Gość temp1234
"Zaba doksztalc sie- Szkola Glowna Handlowa to najbardziej prestizowa uczelnia ekonomiczna w Polsce, nie jest prywatna i doktorat mozna w niej zrobic w ciagu 2 lat a nawet krocej jak sie zaliczy szybciej." Może i prestiżowa, ale czy najbardziej? Zarówno w polskim jak i europejskim rankingu, SGH wyprzedził Koźmiński.

"nie powiesz mi, ze doktroat w Oxfordzie i Cambridge ( studium doktoranckie 3 lata + poprawki, recenzje) robia osoby malo rozgarnięte." ­ mówimy o polskim systemie kształcenia głąbie. tam są zupełnie inne okresy nauki i ch.. się to ma do tematu. ­ poza tym piszę o osobach, które zamierzają zostać na uczelni i się rozwijać, a nie o pacanach, które chcą mieć tylko "dr" przed nazwiskiem. tacy sobie mogą nawet w miesiąc zrobić doktorat i będą happy, pozostając takimi samymi ignorantami jak wcześniej 🖐️

Bardzo bym się zastanowiła nad rozwojem poprzez zostanie na uniwersytecie. Wszystko zależy od tego jaki kierunek się studiuje. Doktorat nie rozwija w dziedzinach szybko ewoluujących. Wtedy robi się go wyłącznie dla własnej satysfakcji (co jest dla mnie czystą stratą czasu i pieniędzy)

Gość Silene
Ja piszę właśnie doktorat z zarządzania personelem na bardzo dobrej, warszawskiej uczelni prywatnej i mam zamiar skończyć go w 1,5 roku.

Gość Miszczunio
Silene z ciekawości, o jakiej bardzo dobrej uczelni prywatnej piszesz?

a mi to niepotrzebne. dzieciaki sa? są! Do gara co włożyć jest . zyucie na wypasie :)

Gość gość
Piekna polszczyzna sie Ci nasi doktorzy posluguja:-)! ..a poziom dyskusji jakze wysoki:-) Wystraszylam sie chyba i zrezygnuje z doktoryzowania sie:-(

Gość gość
cos tu nie gra >wyciągac tematy sprzed roku :D ?