Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 40-latka a nie dziecko

podraznienie czy inne paskudztwo twarzy?

Polecane posty

2 lata temu dostalam uczulenia od toniku i zaczely sie problemy ze skora nie tylko na twarzy a i ciala. Zel do mycia typu dave tak mnie podraznil ze skora po umyciu wygladala jak po oparzeniu, szampon - gdzie jest kontak piany z czolem i okolice ucha pozostaje czerwone miejsca tak jak po oparzeniu. Wymienilam wszystkie kosmetyki , teraz uzywam (od 2 lat) do twarzy i ciala tylko kosmetyki marki avene. Dzis kupilam do krem dla niemowlat i nim wysmarowalam twarz (z nadzieja , ze alergia czy tez podraznienia to juz koniec)i po doslowniw 1 minucie twarz zaczela robic mi sie goraca i uczucie pieczenia wiec szybko biegne zmyc krem i widze ... twarz czerwona jak po oparzeniu doslownie tylko do granic wysmarowania nie dostaje wypryskow czy tez uczulenia a tylko silne podraznienie w miejscach kontaktu z kremem... czy ktos z Was mial cos takiego? ps. nie posiadam polskich znakow

Gość jaeve
A jaki to krem i jaki ma skład?

Gość oczywiscie ze sa, moze masz
"nie dostaje wypryskow czy tez uczulenia" a podraznienie to co jak nie uczulenie? niestety, alergia to choroba bardzo dynamiczna, nie jestes w stanie czasem przewidziec co spowoduje objawy i czy się cofną czy nasilą. czasem coś jak raz nas podrażniać zacznie to finito, a czasem raz podrażni a raz nie (ja tak mam dośc często że kosmetyk mnie zaczyna podrażniać dopiero po jakimś czasie używania). czy nie masz zdiagnozowanej jakiejś choroby skóry typu Atopowe Zapalenie Skóry lub Łuszczyca?

krem jako 98% naturalny 0% barwnikow i nic wiecej zadnego skladu na pudelku bo opakowanie wyrzucilam skusilo mnie to, ze jest 98 % z naturalnych skladnikow mysle, ze jakis skladnik mnie uczula jednak nie jestem pewna do konca gdyz kosmetyki kolorowe uzywam clinique, chanel i dior i nic sie nie dzieje moze dlatego, ze to cienie do powiek...

nie mam zadnej z chorob skory zdiagnozowanej jednak kosmetykow uzywam avene gdyz tylko kosmetyki z tej firmy do ciala mnie nie podrazniaja , do mycia, balsamy .. probowalam z la roche nie pasuja mi , vichy tez nie ciagle sie zastanawiam, ze nigdy nie mialam problemow a jeden kosmetyk i zaczely sie problemy a wiadomo, to tez wydatek... mysle ze wybiore sie do lekarza i zrobie testy alergiczne tylko ciagle mnie dziwi efekt uzywania innego kosmetyku

Gość jaeve
Po nazwie można często skład znaleźć, a na podstawie składu wydedukować co Ci robi krzywdę (zwłaszcza porównując z innymi podrażniającymi i nie). Naturalne nie znaczy "grzeczne", np. taki naturalny rumianek jest silnym alergenem ;)

Gość oczywiscie ze sa, moze masz
niektorzy producenci kosmetykow "naturalnych" czasami oszukuja troche i dodaja chemiczne dodatki. moze ty masz na konserwanty alergie? poszukaj skladow i porownaj tego co cie uczula. ten naturalny moze miec konserwanty niefajne (i nie mowie o parabenach, moja skora np tez bardzo zle znosi niektore konserwanty ktore w naturalnych sa dopuszczalne, za to kompletnie nic mi sie nie dzieje gdy jest konserwanetm alkohol, a skore mam atopową)

dzieki za opinie ;) dzis poszukam skladu tego kremu i przeanalizuje go, moze dojde do konkretnych wnioskow .

Gość allerginka
Ja męczę się ze swoją allergią już 3 lata jak nie więcej. Schodząca łuszcząca się skóra na powiekach, zaczerwienione spuchnięte oczy, masakra. I chyba mam uczulenie na cienie inglota. Bo takich używam, nie malowałam oczek i nagle postanowiłam zaryzykować i rano miałam tak spuchnięte powieki że to chyba musi być od tego. Czyli droga firma nie znaczy ze mają super produkty.

to ten krem https://online.kruidvat.nl/product/70004-49159/BABYCREAM.html?parentid=12980000000346&navigationid=13010000000303 krem do codziennej pielęgnacji ciała i twarzy dziecka. Formuła z oleju słonecznikowego i masło shea utrzymuje równowagę nawilżenia skóry i pomaga zapobiegać odwodnieniu szorstkiej i spierzchniętej skory. 98% całości składników pochodzenia naturalnego. 10% wszystkich składników z upraw ekologicznych. Kosmetyk naturalny certyfikowany przez Ecocert Greenlife według ECOCERT standard dostępnych w http://cosmetiques.ecocert.com. Poprzez wykorzystanie wysokiego poziomu naturalnych składników i organicznych, zawartość pojemnika nie zmienia koloru w czasie i nie ma wpływu na działanie lub zapach produktu. Krem ten zawiera 0% barwników.

Gość jaq
ja przykładowo mam uczulenie na tlenek cynku. składnik który jest bardzo często dostępny w kremach dla dzieci ale i też w kremach na trądzik.

Gość a oto moja radaa
na Twoim miejscu zrobilabym testy .... wiesz, ze mozna sobie zrobic krem, balsam do ciala i inne kosmetyki?

Gość bigbumbangbang
Autorko, idz do dermatologa, to wyglada jak tradzik rozowaty. Uwierz mi, NIE pomoze Ci zmiana kosmetykow i chocbys miala myc sie tylko rumiankiem i wklepywac najdrozszy erem - nie ma szans. Antybiotyk + kuracja witaminowa + zmiana diety

Gość Swigutowaaaaa
Też bym radzia wizytę u dermatologa, kosmetyczkę sobie odpuść. Najlepsza opinia i diagnoza lekarza. Zapraszam na bloga, gdzie znajdziesz kosmetyki odpowiednie do wybranego typu skóry http://swigutowa.blogspot.com/

bardzo dziekuje za opinie jednak mysle ze nie potrafie dokladnie opisac a najlepszym rozwiazaniem byloby zdjecie gdyz zdecydowanie stwierdze.ze to nie tradzik rozowaty. Mysle, ze szampon jest ""za silny" stad efekt podraznienia czy tez krem. Uzywam szamponow naturalnych marki Kneipp i jest wszystko dobrze , zeli do ciala tez tej marki lub Avena i jest wszystko ok jednak zeli Dove nie moge uzywac-podraznia.