Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Włókna tekstylnej

Właśnie wyczytałem dziwna rzecz, a mianowicie

Polecane posty

Gość ale zwierzeta maja jedynie
instynkt - a kobiety powinny posiadac jeszcze rozum!!! Mleko dla niemowlaka to posilek , a dla tak duzego dziecka raczej juz nie... Ja jedno dziecko karmilam piersia do 8 miesiaca zycia, drugie tylo 3 tygodnie - nie widze zadnej roznicy. Maluchy nie chorowaly, sa zdrowe, energiczne i cudne. Karmienie piersia powinno byc zabronione w miejscach publicznych!!!

Gość Włókna tekstylnej
...

Gość a ja znam
osobę, która "niby" karmi dziecko 4 letnie. Bo cały czas do pracy przynosi zaświadczenia, że karmi piersią i dlatego pracuje 7 godzin zamiast 8. cwaniactwo, cwaniactwo na potęgę.

Gość mama dwójeczki maluszków
Widocznie jesteś wyjątkiem, z resztą dalej piszę na ten temat.Wypowiadałam się też w drugim temacie jak długo kp swoje dziecko. Co do statystyk czytałam mądrzejszych od siebie czy od ciebie. Najważniejsze, ze moja wiedza wystarczyła mi żebym z powodzeniem karmiła swoje dzieci, w tym drugie dziecko tyle ile będę chciała. Widzę że w wrednym złośliwym tonie przemawia twoja zazdrość, to nie moja wina że nie mogłaś karmić naturalnie ale jeśli naprawdę jesteś położną to z pewnością wiesz ile kobiet szuka wymówek i z braku odwagi przyznania się, że nie chce karmić kłamie że nie mogła, to robi wielką szkodę promowaniu kp. XXXX Noworodek też ma instynkt w postaci odruchu ssania i szukania piersi matki. Dlaczego większości mężczyzn podobają się kobiety z średnim i dużym biustem? Ponieważ właśnie instynkt (podświadomie) podpowiada im, że są w stanie wykarmić ich potomstwo. Niestety siedzący tryb życia, za dużo chemii w powietrzu, jedzeniu, kosmetykach itd, antykoncepcja hormonalna i związane z tym wszystkim zaburzenia hormonów (problemy z płodnością i hormonami odpowiedzialnymi za laktację), kobiety mają coraz więcej hormonów męskich i w efekcie również zaburzony instynkt. Poza tym ssaki karmią swoje młode póki nie wyrosną im wszystkie zęby mleczne, wtedy odpędzają je od sutków, kiedy człowiek ma wszystkie zęby mleczne? ;)

Gość mama dwójeczki maluszków
cwaniactwo, cwaniactwem niedawno był temat o mamie która już nie karmi piersią ale chętnie skorzystałaby z takiej przerwy i jak to wykombinować :D

matka dwójeczki maluchów - zachowujesz się jakbyś uważała że matki które nie karmią piersią są wyrodne:) Przykro mi że masz tak mało szerokie pole widzenia. Ja nie karmiłam bo nie mogłam, brałam mnóstwo leków po porodzie, kroplówka, zastrzyki, niestety dziecko nie mogło pić mojego mleka. Nie uważam się za wyrodną matkę, uważam że ja i moja córka jesteśmy bardzo ze sobą związane, zżyte. Uważam że karmienie piersią dla samej idei to głupota! Myślisz że to że nie spałaś, padałaś na pysk tylko po to aby nakarmić dziecko swoim mlekiem czyni Cię lepszą matką? Ja odpowiadam że nie! To jaką jesteś matką tworzysz cała Ty. Wszystko co robisz. Nie neguję karmienia piersią, ale też nie uważam że jest to aż tak ważne. Ja spędzałam mnóstwo czasu z moją córeczką, skupiłam się maksymalnie nad jej rozwojem, okazuję jej mnóstwo ciepła, miłości. Efekt jest niesamowity. Już teraz pokazuje ile w niej jest miłości, uczucia, jest spokojna, wyciszona. Myślę że kolejne dziecko będę wychowywać tak samo, również będę podawać butelkę.

Gość ja pitole...
ssaki ssaki nic tylko porównywanie człwieka do zwierzecia :o więc pytam: czy te mamusie co tak porównują siebie do suk i innych krów, kobył i macior zjadały swoje łożysko po porodzie? Chodzicie na golasa i bez butów jak ssaki? Robicie kupę i szczycie gdzie popadnie? Dajecie dupy każdemu byleby przedłużyć gatunek? Podejrzewam, ze tak skoro tak bierzecie sobie do serca to, ze jesteście SSAKAMI!

Gość starma5
to juz pedofilia jak dla mnie to granicą nie ejst konkretny wiek, ale swiadomosc dziecka - cos jest nie halo jak dziecko mówi "mama daj cycka" Wasze wypowiedzi świadczą o was i bardzo wiele o was mówią, nic dobrego niestety. Oczywiście, że coś jest nie halo jak dziecko w ten sposób zwraca się do mamy. Ale nie halo, nie jest z dzieckiem, tylko rodziną, która posługuje sie rynsztokowym językiem i nie ma to nic wspólnego z pedofilią. Karmenie piersią zaspokaja nie tylko głód dziecka. Ja sama karmiłam syna ponad dwa lata. Po pierwsze syn był uczulony na mleko krowie, po drugie urodził się wcześniakiem i pierwsze dni swojego życia spędził w inkubatorze. Widocznie musiał nadrobić ten stracony czas, kiedy leżał tam sam, nie czując bliskości, mamy, nie słysząc bicia jej serca, Wiadomo, że dwulatek ssący pierś, nie robi tego z glodu, tylko daje mu to poczucie bezpieczeństwa, uspokaja, wycisza przed snem. Nie potrafiłabym odepchnąć dziecka pragnącego mojej bliskości.

do ja pitole: świetnie to jęłaś, ale bardzo często ludzie na forum porównują się do zwierząt, że np zwierze to członek rodziny więc matka traktuje swojego psa równo ze swoim dzieckiem;/ Tzn że swojego szczeniaczka też karmi piersią? hehe to by było zabawne:] Ale inni mówią że dziecko nie powinno pić mleka krowiego, bo zwierzęta tak nie robią. Oczywiście że nie bo to są zwierzęta, a my jesteśmy ludźmi, więc mamy szerokie pojęcie na dane tematy. Można zastępować jedno mleko drugim i tyle:)

Gość Karmienie piersia 2latka
jest odrazajace. Pedofilia jakas. I co wy bedziecie mialy z cyckow Matki Polki?

Gość Koło polo
Dla mnie karmienie 2.5 letniego dziecka zakrawa pod pedofilię. Ja naprawdę jestem za karmieniem piersią. Ale do roku. Ale nie 2.5 letnie dziecko. To jest chore zachowanie.

Gość mama dwójeczki maluchów
każdy ma prawo mieć własne zdanie, moje jest takie a nie inne. Co do porównania do zwierząt, często zwierzęta zachowują się mądrzej od ludzi właśnie poprzez działania zgodne z instynktem poza tym to właśnie dzięki zwierzętom dzieci które nie mogę być karmione piersią z różnych, powodów nie umierają z głodu, oczywiście mam na myśli krowę.

Gość mamą pragnącym karmić piersią
polecam książkę Polityka karmienia piersią Oto fragment ccccc "Wyobraźmy sobie sytuację, w której międzynarodowa firma doprowadza do powstania pewnego produktu żywnościowego. Produkt ten jest zarazem odżywczym i smacznym pokarmem oraz cudownym lekiem i środkiem, przeciwdziałającym zapadaniu na wiele chorób. Na dodatek generuje prawie zerowe koszty produkcji i może być dostarczany w ilościach dostosowanych do potrzeb konsumentów. Ogłoszenie o takim odkryciu wystrzeliłoby akcje firmy na sam szczyt giełdowych notowań. Odpowiedzialni za wynalazek naukowcy otrzymaliby wszelkie możliwe nagrody, a prestiż i majątek wszystkich osób zaangażowanych w projekt zwiększyłyby się niebotycznie. Kobiety produkują taką właśnie cudowną substancję mleko z piersi od samych początków istnienia ludzkiego gatunku."

Gość mamą pragnącym karmić piersią
mamom oczywiście ;)

Gość starma5
To może ja się wypowiem o piersiach po karmieniu. Jedyna zmiana jaką zaobserwowałam to mocniej sterczące brodawki. Wiem, to też obrzydza smarkaczy. Na szczęście sypiam z mężczyzną, który pieje z zachwytu na widok moich piersi już ponad dwadzieścia lat. Nawet jakbym chciała szukać dziury w całym, to nie mam szans popaść w kompleksy. Czasem nawet zazdroszczę moim piersiom, bo nic nie muszą robić, nie muszą się starać, żeby utrzymać miłość, podtrzymać żar, wywołać pożadanie i co tam jeszcze robią z moim mężem. No robią co chcą:).

Gość www.ciasteczkowy-potwor.pl
www.ciasteczkowy-potwor.pl

to przerażające ale sa kobioety którym to sprawia po prostu przyjemność i nie mówię tu o przyjemności bycia matką jasne że naturalne karmienie jest najzdrowsze itd i bla bla bla ale sa tez i takie kobiety które nie nadają się do tego i juz ja miałam pokarm produkcja była dziewczynki jadły po 4/3 miesiące ale dla mnie to była masakra nie nam oceniać natomiast są sytuacje w których matki polki karmiące są tak inwazyjne z całym swoim podejściem do naturalnego zycia i bycia eco że przeciętnym ludziom może to juz przeszkadzać

I dziecko - 6mies II dziecko - 14mies III dziecko ma 9mies i planuję max 15mies Ale nic mi do tego ile karmią inne mamy :)

Gość duża poppy
*Barbiotka* jesli mogę spytać, czy coś Tobą powodowało że jest tendencja rosnąca jesli chodzi o długość karmienia? Oczywiście jak nie chcesz to nie odpowiadaj :)

To takie moje życzenie tylko. Pierwszą córkę musiałam odstawić z powodu leczenia. Drugą oduczyłam w wakacje. Trzecią też zamierzam odstawić mniej więcej w tym czasie bo...nie lubię karmienia piersią. Ale jeśli się skróci będę prze szczęśliwa, a jeśli się opóźni to trudno-kapcia nie zjem :D .

Gość kasiaiaiaaaaka
znam kobietę która karmił syna do 5 roku . masakra.

Gość SlnkhvhffjjhghuFuyfgh
Karmienie piersia 2,5 latka ma pewien sens - nawet jesli zakrawa pod pedofilie - jest tanie. Nic wam sie z cyckami po karmieniu nie dzieje - no pewnie, ale wielu kobietom owszem.

dokładnie tak samo jak barbiotka miałam ale nie miałam tyle zaparcia żeby jednak karmić piersią jak by nie patrzeć najtaniej wychodzi przynajmniej przez pierwsze pół roku ;)

Gość SlnkhvhffjjhghuFuyfgh
Jest tanie ;) nie uwierze, ze wszystkie te matki 3 czy 4 dzieci stac je na nie - to trzeba ciac po kosztach. Nawet przy przyzwoitych zarobkach i nie wyjscia z domu rodzinnego w gaciach - przy kilku dzieciach trzeba oszczedzac ;)

Gość knjhnhjgjj
tak czytam ten temat i nie mogę się nadziwić, że jesli ktoś podaje fajne, racjonalne argumenty na korzyść karmienia piersią to większość i tak zjeżdża go w prostacki sposób. Chyba pora ulotnić się z kafeterii, bo to wszystko świadczy o żenująco niskim poziomie rozmów a szkoda bo czasami można było znaleźć jakieś cenne porady.

Karmienie piersią nie jest w cale takie tanie. Matka musi też jakoś jeść.Dieta + witaminy. Wkładki laktacyjne kosztują. Stanik również.

To jest odrażające 2,5 roku dziecko :/ Moje siedzą teraz na kanapie i oglądają bajkę jak bym miała 2 latkowi dać pierś to czułabym się jak zbok :/Bo on od dobrych 7 miesięcy je sam i się buntuje jak mam mu chociażby pomagać.