Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiii

garniturowa sprawa - kamizelka czy jej brak?

Polecane posty

wybieramy właśnie z narzeczonym garnitur do ślubu. i powstał nam problem czy zakładać pod garnitur tą wiejską weselną białą kamizelkę czy nie. ja jestem przeciwna bo mi się to strasznie nie podoba, narzeczonemu też generalnie nie ale się zastanawia bo może wypada... ja obstaje przy samym krawacie lub muszce, bez tej chamskiej kamizelki. on się waha a jak to wygląda u Was?

pytanie było raczej do osób zainteresowanych tematem....

Gość jijijoijo;lijhujhu
kamizelki są niemodne... już od dawna

Gość hjkerlt
Nie zakłada się kamizelki do garnituru.

My mamy podobny dylemat: z kamizelką wiocha, bez kamizelki jakoś mało "ślubnie" wygląda. U nas jest też inny problem - mojemu P. jest wiecznie gorąco i w marynarce będzie po prostu płynął na weselu nie mówiąc o tym, że niewygodnie bawić się na parkiecie. Mając kamizelkę mógłby prędzej zdjąć marynarkę i jakoś wyglądać, chociaż wiem, że to też jest nieeleganckie.

wsiowe stroje, wsiowe menu, wsiowe oczepiny, wsiowe wierszyki, wsiowa muzyka i ciotki ze wsi, ogólnie wsiowa impreza dla wieśniaków w celu zaspokojenia ich wsiowego gustu, a wam przeszkadza jedna wsiowa kamizelka na jednym wieśniaku? dziwne

Jeśli chcecie kamizelkę to spróbujcie znaleźć trzyczęściowy garnitur ( co w polskich sklepach graniczy z cudem), lub doszyjcie u krawca ( my tak robimy). Poliestrowe kamizelusie i muszniki na rzep są szczytem wiochy, ble :O

Gość nie po 2 razy
kiedyś kamizelki widziałąm u każdego pana młodego, teraz już raczej kamizelek większość facetów nie zakłada. więc są niemodne, weźcie sam krawat

Gość a ja wrzesień i też 7
Mój kamizelki nie zakłada. Kupiliśmy dwuczęściowy garnitur. Na początku miał być krawat dopasowany do dodatków czyli fioletowy. Jednak po dłuższych przemyśleniach nie zdecydowaliśmy się na niego. Wybraliśmy srebrny taki ciemniejszy z lekkim połyskiem. Nie jest to żaden musznik, a normalny krawat. Srebrnych raczej goście nie zakładają, a kolorowe jednak tak. Więc będzie wyglądał jak pan młody tak czy siak. Ale kamizelki odrzuciliśmy już w przebiegach.