Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hihhhiihhhahahahaa

życie w Warszawie

Polecane posty

Gość hihhhiihhhahahahaa

Witam, proszę o radę, bo nie wiem co zrobić. mam 25 lat, skonczylam studia, mieszkam w średniej wielkości mieście, gdzie panuje duże bezrobocie, pracuję tylko dorywczo. dostakan propozycję stalej pracy w Warszawie, zarobilabym ok.1700 zł na rękę. powiedzcie proszę czy uda mi się za wyżyć w stolicy? chciałabym z tej pensji również coś zaoszczędzić, bo w przyszłym roku wychodzę za mąż. powiedzcie proszę jakie są ceny w Wawie za wynajem pokoju, komunikację miejską i ogólnie ile kosztuje tam życie dla jednej osoby.

Gość olciiika
ja w czasach studenckich wynajmowalam na przedmieściach Wawy pokój za 400 zł, ale to byy na prawdę przedmiescia ;] dojeżdzalam 50 min na uczelnie

Gość Jedyna_i_kochana_Ania
Zeby nie robić wiochy - na lunch chodzi sie na sushi - wydatek około 50-70 zl, ale jest zdrowe. Nie wypada dwa razy przychodzic w tych samych ciuchach do pracy, wynajem pokoju na Mokotowie to wydatek około 1000 zl - nie radze w innych dzielnichach, chyba, ze chcesz zostac pobita albo zgwalcona.

Jak bedziesz wynajmować 1 pokój i jeść codziennie to samo praktycznie na obiad to może i jesteś w stanie przeżyć za taką pensje. Ale odłożyć to dużo nie odłożysz, o ile cokolwiek.

Gość Jedyna_i_kochana_Ania
Przynajmniej nie ma w Warszawie takiego penerstwa jak w innych czesciach Polski

Gość hihhhiihhhahahahaa
ehh...no to mnie pocieszyliście...sama nie wiem co robić, muszę podjąć decyzję jak najszybciej, bo praca jest od marca.

Gość hihhhiihhhahahahaa
przez kilka dni mam możliwość mieszkania z jakąś dziewczyną, któa jest koleżanką mojego przyszłego szwagra, w życiu jej na oczy nie widziałam, ale w sumie to dzięki temu, że ona rezygnuje z tej pracy, ja ją mogę przejąć.

Gość malo malo
Będziesz biedować za ta kasę .Żyć od wypłaty do wypłaty i każdy grosz dwa razy liczyć zanim wydasz . Smutne , ale prawdziwe . Opłaty same z internetem , światłem etc , czynszem to kolo 1300-1400 i to jak znajdziesz tanio coś do wynajęcia .

Gość Balka
Moi rodzice płacą dzieciom sasiadow 3 zl na wynoszenie smieci - mozesz tak dorabiac i bedzie łatwiej.

Gość malo malo
Sam bilet miesieczny to 100 zlotych . Więc licz z góry jakbyś zarabiała 1600 , a nie 1700 .

Gość hihhhiihhhahahahaa
to jest praca jako recepcjonistka/ sekretarka w jakimś salonie odnowy biologicznej. umowa o prace, praca po 7h od pon do pt i dwie soboty w miesiącu. netto 2350zł, obliczylam sobie, ze na rękę bedzie to ok.1700

Gość hihhhiihhhahahahaa
zdecydowałam, że biorę tą pracę, nawet jeśli nic nie zaoszczędze to przynajmniej zdobędę większe doświadczenie. Jak sie zaklimatyzuje to może uda mi się znaleźć jeszcze coś dorywczego i trochę dorobić. Lepszy rydz niż nic;]

jedz. jak masz zaklepana prace to nie zastanawiaj sie i jedz. ja tez zamierzam wyjechac do wawy juz niedlugo. szukam pokoju, orienuje sie w cenach i widze ze za 800 mozna cos wynajac juz z oplatami. tyle ze ja bede musiala najpierw cos wynajac i dopiero pracy szukac, ty masz latwiejsza sytuacje. zycze powodzenia.