Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jusia tusia2322

Czy mogę jako gosc isc na wesele bez prezentu?

Polecane posty

Gość Jusia tusia2322

Bo wyczytałam tu, że teraz goście mogą chodzi bez prezentu ani koperty, bo skoro młodzi wyprawiają wesele tzn że liczą sie z tym że ktoś nic nie da. Z bólem serca wyszperalabym te 300 czy 400zł ale po co mam się narażac na wydatki skoro para mloda powinna liczyc na obecnosc a nie na kase.

Gość klaudia1617
:) patologia....lidziom sie w d.. przewraca każdy taki biedny oj, kurcze dowiedzieli sie na kilka dni przd weselem ze maja isc i nagle..tylko stowka sie uzierala....powtorze to jest PATOLOGIA WESELNA"!:) taka studentka.....ide z facetem damy 250 zl, albo jakas sie zali ze nie pojdzie bo ja stac tylko na stowe! ludzie miejcie serce ...i szacunek dla Młodych, oni sie staraja zeby gosciom dogodzic zeby bylo ladnie itd...a tu zero ....dla mlodych nic! szkoda te chociaz 400 zl nazbierac przez pare miesiecy. wam-gosciom to sie nalezy...ale Wy zeby dac cos od siebie...nie wiem czy to taka zawisc czy zazdrosc o panstwa mlodych, ze sa szczesliwi zakochani....czy pazernosc...

Gość Jusia tusia2322
heh dokładnie. specjalnie napisałam ten temat żeby się pośmiac z tych dziadów którzy chodza na wesela na krzywy ryj i jeszcze uwazają ze dobrze robią:D

Gość gvbdnmkh
A czy w zaproszeniu na urodziny mówisz wszystkim:" w ramach prezentu poproszę to i to?"

Gość plokiju
Urodziny bez prezentu ? a czemu nie . Bywam na takich gdzie oprócz trunku wyskokowego nic nie kupuję.Trunek trudno nazwac prezentem , w koncu wszyscy go piją, a nie zostaje na potem.

Nigdy nie mialam pomysłu żeby iść bez prezentu :) ale za to jeśli w zaproszeniu jest jakakolwiek forma żebractwa, albo oszczędzania na gościach prezent obcinamy o połowę :p w sumie gdybym wyczuła że komuś bardzo na kasie zależy nie miałabym najmniejszych wyrzutów sumienia i poszłabym tylko z kwiatkami - które przecież i tak uschną :p

plokiju - i podobnie na weselach znam sytuacje gdzie w ramach prezentu Młodzi dostali parę skrzynek wódki, tort albo wiejski stół. Ciągle to prezent, nieważne, że wszyscy jedli.

Gość he h e
i pewnie jeszcze uważacie że jak rodzice wam płaca za tą imprezkę tak z 10 tysięcy to jeszcze powinni w dniu ślubu wyskoczyć przynajmniej z 2 tys. żeby coś na nowa drogę było.... eh życie i pazerność...

Gość he h e
to do autorki i klaudia1617

Gość no mozesz na dobra sprawe
ja dostałam na prezent właśnie stół wiejski, hehe. Ale to dobrze:) wujek postanowił nam zasponsorować właśnie ten stół, bo miało go nie być, ale stwierdził, że on wesela bez tego sobie nie wyobraża, i powiedział, że on zapłaci za ten stół w ramach prezentu. Wszyscy goście na tym skorzystają, my też - fajny prezent:) i obcina koszty weselne o ten tysiąc złotych. A i wujek będzie zadowolony. Jak ktoś nie ma kasy to niech idzie bez prezentu jak dla mnie nic strasznego się nie stanie gdy jedna na 100 osób będzie z pustymi rekoma.. Pewnie gdyby kazdy okazal sie nagle taki biedny i przyszedl bez niczego to bylabym lekko zawiedziona, bo na wielka fortune nie licze, ale chcielibysmy z kasy z kopert sobie w podroz wyjechac wiec po cichu jednak sadzimy, ze cos tam dostaniemy. Ale jak kilka osob na sto bedzie bez prezentu to spoko:) nic zlego takie zycie, ze nie kazdemu sie wiedzie.