Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZjakZocha

Sufrin siarka na Candide

Polecane posty

Gość ZjakZocha

Witam wszystkich, Wiele mówi się o naturalnych środkach wspomagających walkę z grzybami, ja postanowiłam dodać tutaj preparat sufrin, który zawiera siarkę - powszechnie znana ze swych właściwości odtruwających. a przecież w leczeniu candidy właśnie o to chodzi, oczyścić organizm z toksyn. Sufrin zażywałam przez ponad pół roku, na początku po 2 tabletki na dobę, później po 3. Szokującym dla mnie zjawiskiem były grudki, mały trądzik który wysypał się na moich plecach po kilku tygodniach stosowania,a to na wskutek oczyszczania.Poczytałam na forach i okazało się że to charakterystyczny objaw działania siarki. Gdy w zeszłym tygodniu zrobiłam posiew na grzyby okazała się ich znikoma ilośc, wiem ze całkiem nie da się tego wytępić, bo z natury siedzą one w naszych jelitach, ale moje samopoczucie jest o wiele lepsze, nie mam sennych, apatycznych dni oraz wilczych napadów głodu, ciągot do słodkich bułek i wymieniać by tu... czuje się rześko i pełna energii. Obecnie robię przerwę w suplementacji, ale rozwanie prowadzę swoją dietę, bez nadmiaru cukrów, węglowodanów itp i wierzę że stan zdrowia się utrzyma na takim samym poziomie.

Gość Irena49
Znam ten sufrin :-) Bardzo skuteczny na stawy, kiedyś stosowałam długi czas i do dziś mam spokój. a te grzyby candida to coś poważnego? gdzie badanie można zrobić?