Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synka 123455

Zaparcia ,co pomaga ....4 latek

Polecane posty

Gość mama synka 123455

Witam . Mam pytanie czy wasze dzieciaki tez miewaja zaparcia "moj syn zalatwia sie co 3-4 dni ...co moze mu pomoc ??? Najlepiej jakies domowe sposoby?

Gość hmm*hmm
ale nie chce i wstrzymuje czy po prostu tak rzadko mu sie chce?

Gość hmm*hmm
z domowych sposobow to tylko zmiana diety,duzo wody malo slodyczy ,kompot ze śliwek u mnie akurat pomagal.Moja ma 4,5 i robi co dwa dni czasami rzadziej zalezy ile je bo to niejadek ale kiedys miala problem bo wstrzymywala prawie dwa lata sie meczylam zeby zeby zalatwiala sie normalnie i w koncu sie udalo jak zlapala rotawirusa od tamtej pory jak jej sie chce to robi.

Gość mama synka 123455
tak zadko mu sie chce ...a jak juz sie mu chce po tych 3-4 dniach to najpierw siedzi i "cisnie " a potem biegnie do lazienki

Gość mama synka 123455
Wydaje mi sie ze to wlasnie przez mleko b wypija g naprawde duzo !!! ale co mam mu nie dac mleka pic ???

Gość mama synka 123455
pije wode o smaku jablkowym ,nie je slodyczy .pie kakao ,soki jablkowe je z owocow tylko jablko ...i tez z niego maly niejadek

A może chce a nie może? Na zaparcia to najlepsze są owoce i częste przepajanie. A jak to jest jakiś długotrwały problem to najlepiej iść do lekarza

Gość duża poppy
wieczorem zalej łyżkę miodu do połowy szklanki a rano wyciśnij cytrynę oczywiście nie całą. Dawaj do picia przez kilka dni albo wieczorem zalej kilka śliwek gorącą wodą, rano niech zje śliwki i wypije tą wodę. Ewentualnie siemię lniane przeszmuglować do owsianki ze śliwkami.

Gość fanka anka
niech je dużo owocow zwlaszcza jablek rodzynek suszonych śliwek, a wody jablkowej nie dawaj to chemia. Juz lepiej ugotuj kompot, albo daj herbate, zamiast cukru używaj miodu, mojej to pomaga.

Gość mama synka 123455
Przez 2 ostatnie dni /po zrobieniu ostatniej kupki/dawalam mu duzo jablek ,soku jablkowego ,wlasnie pil w nocy ...wode z miodem /jak chcialo mu sie pic ...i efekt taki ze dzisiaj bez problemu kupka po dwoch dniach poszla ,dziecko szczesliwe

Gość fanka anka
widzisz najważniejsze to zmiana diety, uwzaj na banany, ryż bo to zatwardza, tak samo jak produkty mleczne u neiktorych dzieci

Gość duża poppy
gotowane jabłka i gotowana marchewka też zatwardza, zminimalizować produkty z białej mąki włączyć kasze.