Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhfdhgsdf

Co się stanie jak nie będe płacić za wywóz śmieci bo mnie nie stać?

Polecane posty

Gość fhfdhgsdf

Moga mi coś zrobić?

Gość Emmett Fitz-Hume
Przyślą komornika z Urzędu Skarbowego i już on znajdzie kasiorkę ;)

Gość 23123213213
ja jestem ciekawa, ile bedę płacic od lipca. Teraz jeden mały kosz kosztuje mnie 46 zł... :( to niesprawiedliwe, że w domkach trzeba płacic tak duzo, a ci z bloków to moga wywalac ile popadnie za grosze

Gość Emmett Fitz-Hume
Od lipca będzie sprawiedliwie :)

Gość 23123213213
serio? a za kosze tez podniosa ceny?

Gość Emmett Fitz-Hume
Na koszte, tzn. za pojemnik (zakup pojemnika)?

Gość 23123213213
za wywóz jednego kosza, teraz płace 46 zł , takie jak sa przy domkach jednrodzonnych, wywozą mi raz na dwa tygodnie tylko

Gość Emmett Fitz-Hume
Nie będzie opłaty za opróżnienie pojemnika, będzie "podatek śmieciowy" czyli płacisz czy Ci wywiozą czy nie (na rzecz gminy/ miasta).

Gość 23123213213
coś nie chce mi sie wierzyc, to dlaczego dostalam całą ksiażeczkę do wpłat na 2013?? kazdy bedzie miał taki sam kosz? Bo teraz się bierze rózne pojemnosci

Gość Emmett Fitz-Hume
Różnie jest w różnych miastach/ gminach. Poza "podatkiem śmieciowym" niczego nie będziesz więcej płacić.

ktoś tam wyżej pisał że ludzie z bloków placą grosze. Ja za 6 osób płacę 75 złotych miesięcznie. Jak ktoś nie zna tematu to lepiej niech się nie udziela.

Gość dhjeuyeyueyew
Widzisz Arecki gdybyś tyle nie ruchał to twoja pochwa nie wysrałaby tylu bachorów i byś mniej płacił

Gość gość
ja mieszkam w domku jednorodzinnym i smieci od nas wywozi ta firma www.asik.pl i nie placimy jakos mega duzo, takze uwazam, ze kazdego moze na to stac...

Gość gość
I bezrobotnego z 7 dzieci też?

Gość gość
to niech ten bezrobotny jeszcze następną 7 dzieci naprodukuje :( To nie po kolei w głowie trzeba mieć, żeby tyle dzieci narobić nie mając środków na ich utrzymanie

Gość gość
a co ten system smieciowy oprucz bicia kasy dal smiecie po lasach i rowach dalej leza a panowie straznicy miejscy,wiejscy itp. bardziej skupili sie nad fotoradarami bo maja wiecej czasu a powinni wziasc po woreczku i przejsc sie poboczami i pozbierac co nieco

Gość gość
Ja też uważam, że aż takie ignoranctwo jak pytanie o konieczność płacenia za wywóz smieci jest zenujące. No nic, potem się dziwią, że nasz kraj tonie w śmieciach…w każdym razie poczytajcie sobie nawet na stronie http://eco-service.com.pl/ ile dobrego można zrobić po utylizacji odpadów

Gość gość
To dziwne pytanie. Raczej się płaci za wywóz śmieci, ja przynajmniej czuje na sobie taki obowiązek. Widzę, że nie każdy tak ma…no szkoda. Niemniej jednak ja na przykład prowadzę jeszcze firmę i korzystam z usług takiej co zajmuje się zagospodarowaniem odpadów i przerabianiem na paliwo alternatywne http://euro-eko.mielec.pl/. Można? Można.

Gość gość
Proponuję zainstalować osłony na śmietnik. Dobrą firmą do tego będzie olto ;)

Gość gość
Kupując produkt. .....płacimy za jego utylizacje. ....i to dotyczy nie tylko sprzęt RTV ale właśnie drobnych opakowań. ...po mleku. .sokach. Czyli nawet jak to spalisz w piecu. ..po za ekologią to nie ma znaczenia. ..mleczarnia (w sumie my) za każdy kartonik płaci firmie utylizacyjnej. ..Np. Warszawa nie segreguje ani jednego opakowania po mleku napoju ...gdzie idzie kasa z fabryk. ....Wioski i miasteczka dają lepszy przykład ...jak Polskie metropolie. ..

Gość gość
Ale o tym CISZA.....SZA.....

Gość gość
Proszę o rzetelną dyskusję. ...bo temat zawsze aktualny

Pewnie sprawa trafi do komornika wiec nic przyjemnego może spróbuj rozłożyc na raty

Gość gość
Niestety mój przedmówca ma rację napisz im emalia że uregulujesz i niech Ci nie przesyłają upomnienia ......bo pamiętasz o długu ( szkoda 15 zł ) koszt upomień

Gość gość
No nie wiem co to za durne za przeproszeniem pytanie. Nie płacić za wywóz śmieci...w ogóle wiesz co to jest obowiązek i dbanie o środowisko. ja od dawna zamawiam usługi http://sinoma.pl/kontakt/ - i uważam, że naprawdę warto im zaufać - recykling pierwsza klasa

Gość gość
nie wiem, ale wywoz smieci nie jest drogi, no raptem kilka zlotych - chyba warto zainwestowac. mozna sie zglosic do poszczegolnych firm np www.asik.pl ... moze jakos to rozwiaza.

Gość gość
Dokładnie, wywóz śmieci nie kosztuje wiele, a można się przyczynić chociaż w ten sposób do ochrony środowiska. Ode mnie śmieci odbiera firma www.jumar.info.pl ze Szczecina

Gość gość
musisz placic za wywoz smieci lub ich po prostu nie produkowac. A jak masz elektrosmieci to zdecyduj sie na firm ektora odbierze je bezposrednio spod twojego domu np http://agorecykling.pl/

Gość gość
gość 2016.09.04 Dokładnie, wywóz śmieci nie kosztuje wiele, a można się przyczynić chociaż w ten sposób do ochrony środowiska. Ode mnie śmieci odbiera firma www.jumar.info.pl ze Szczecina Zgadzam się w 100 procentach - warto się zdecydować na wywoz.