Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
MoNa14

Pomożecie?

Polecane posty

Cześć :) Nazywam się Monika mam 14 lat i posiadam beznadziejny problem. Cierpię na otyłość. Przy wzroście 1.61 m ważę pewnie ponad 80 kg. wcześniej ważyłam 90 kg, ale od wakacji 2012 roku postanowiłam to zmienić, ponieważ miałam już siebie dość. Nie jadłam pieczywa, makaronu, kartofli, ograniczałam słodycze, a nawet starałam się w ogóle ich nie jeść. We wrześniu ważyłam 80 kg. Byłam z siebie dumna, że dałam radę i że mogę to zrobić. Ale kiedy przyszła zima kompletnie zaburzyłam swoją dietę, poddawałam się wielu zachciankom. I pewnie przytyłam. Czuję to. Wydaje mi się, ze to dlatego iż nie miałam ustalonej konkretnej diety. W lato jadłam dużo warzyw, bo wiadomo - sezon, ale w zimę nasze organizmy potrzebują czegoś innego, a letnie smaki nie pasują. Poza tym w lato, to ja narzucałam sobie to, co jem, bo produkty były pod ręką, ale w zimę musiałam podporządkować się mamie, bo to ona gotowała i musiała wykarmić sześć osób, nie mogłam wybrzydzać. Nie chcę dłużej żyć z tymi okropnymi kilogramami, mam ich już serdecznie dość. Dlatego zwracam się o pomoc, jeśli ktoś może, proszę niech mi pomoże. Chciałabym w miarę szybko ( bo na września tego roku) osiągnąć coś. Wiadomo nie będę wyglądać super, a 20 kilo w takim czasie nie zrzucę, chociaż bardzo bym chciała. Ale może mój wygląd trochę się zmieni. We wrześniu mój bart ma wesele, chciałabym wyglądać ładnie. Piszę to ze łzami w oczach, ponieważ to byłoby spełnienie moich marzeń. :< Czy ktoś by mi pomógł? Z góry serdecznie za wszystko dziękuję .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować