Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alone?

Co powie psychiatra?

Polecane posty

Gość alone?

Hej, chodziłam do psychologa z zaburzeniami odżywiania, bulimią. Jenak nigdy mu nie wspominałam o tabletkach, które biorę od maja 2012, zawierających pochodne morfiny.. które łykam nałogowo i o bliznach, oraz świeżych ranach na udach, bo się tnę. Ale psycholog stwierdził, że coś ze mną nie tak, bo jak to ujął "jestem ciągle smutna". I powiedziałam mu, że nie lubię ludzi. Skierował mnie do psychiatry. Odrzuciłam pomoc. Jego, psychiatry.. teraz to rozważam, bo gdy jestem mocno przygnębiona, zezłoszczona, poirytowana, zła, chodzi mi o wszystkie negatywne uczucia, to się tnę. Zamieniam ból psychiczny na fizyczny, łykam sporo tabletek, niekiedy popijam je wódką. Mówię jak zakompleksiona nastolatka, och.. w końcu mam 17lat. Chodzi o to, że się nie kontroluję.. kontrolę straciłam dawno. Wczoraj pocięłam nogi tak mocno, że nie potrafiłam zatamować krwawienia, długo. Co psychiatra zrobi, kiedy mu to powiem? Mam to mówić? Mam korzystać z pomocy? Nie wiem co robić... "Ale muszę wyjść z mroku, by odzyskać swój spokój.."

Gość 7u8ijk
Musisz o tym powiedzieć psychologowi. Terapia bez szczerości i otwartości nie ma w ogóle szans na powodzenie. I skoro wysyła Cię do psychiatry, to też idź.