Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokooooo

Bardzo wazne pytanie, prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość kokooooo

Prosze was moze mi doradzicie. Bardzo pragne miec dziecko ale panicznie boje sie ciazy. boje sie ze cos mi sie stanie podczas jej trwania bo lecze sie na nadcisnienie. co prawda teraz mam bardzodobre wyniki, ale jednak sie boje. boje sie ze cos sie stanie mi albo dziecku podczas trwania ciazy lub przy porodzie.i w zwiazku z tym mam pytanie. do kogo mam sie zwrocic o pomoc z takimi obawami? Psycholog, poradnia rodzinna czy ktos inny. blagam pomozcie.

Przede wszystkim lekarz ginekolog, ktory stwierdzi, czy mozliwe jest zajscie w ciazy i jej donoszenie. A jezeli chodzi o strach, to jedynie psycholog, bo problem siedzi w glowie.

Idź do ginekologa, powiedz na co chorujesz, czego się boisz i On Ci na pewno wytłumaczy jak się postępuje przy tym i czy coś Ci grozi i jak tak to co, pozdrawiam:)

Gość kokooooo
U ginekologa już byłam, wszystko wiem, ale właśnie w głowie mi to siedzi, wiem to napewno i chce się dowiedzieć czy rzeczywiście mam z tym iść do psychologa

Gość kokooooo
moja ginekolog tłumaczyła mi że ciąża przy leczonym nadciśnieniu wiąże się z różnym ryzykiem, że będę brała lekarstwa i nie wolno mi będzie nic robić, to wszystko wiem i właśnie dlatego się boję. chociaż moja koleżanka ma cukrzycę i urodziła zdrowego synka i z nią też było wszystko dobrz ale ja się boją. A tak bardzo pragnę dziecko, chociaż jedno mieć, zwłaszcza że już 28 lat skończyłam.

Gość kokooooo
Tak bardzo kocham dzieci, gdzie bym nie pojechała wszędzie maluchy, które zresztą lgną do mnie. Z synkiem kuzynki jestem od jego urodzenia, często się nim opiekuję, ma niecały roczek, wiem jak ciężko jest dziecko wychować i wcale nie ma głupiego kaprysu że chce mieć dziecko.

Gość kokooooo
doradźcie błagam. Napewno psycholog?

Gość kokooooo
up

Gość smrodnisia
Ja bym zaleciła czas - przyjdzie taki moment, że pragnienie będzie silniejsze niż strach.

Gość kokooooo
ale to już przeszło dwa lata jak pragnę dziecka:( ostatnio nawet się przemogłam i uprawiamy seks nawet w dni płodne ale potem i tak pod stracheem czekam na okres:( chyba jednak muszę porozmawiać z mężem i wybrać się do psychologa

Gość Każda z nas
boi się utraty ciąży nie mając nawet żadnych chorób, nie jesteś jedyna. Na początku zastanawiasz się czy ciąża będzie wewnątrzmaciczna, czy serce zabije, zarodek nie za mały, czy nie zaczniesz krwawić, potem czekasz na ruchy dziecka, liczysz te ruchy czy któregoś dnia nie będzie ich za mało. Każda oczekująca mama tak ma.

Dziewczynki polecam Wam tą stronkę ja też jestem na niej zarejestrowana i jest naprawdę super, polecam Tu macie darmową rejestrację: OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=3d1f1c6d58c72ed863b 2c41044f1a54732f91978

Gość kokooooo
to wszystko?

Gość kokooooo
natkaaell nie potrzebuję takiej strony ale dziękuję za porady. wybiorę się do psychologa, może mi pomoże

Gość smrodnisia
No to pozostaje jedynie pogadanka z psycho. Zapewniam - to nie boli. No, może czasm się dotyka "niewygodnych" spraw, ale na dłuższą metę pomaga bardzo. Powodzenia!