Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arystoteles w rękach szyderców

Też odnosicie wrażenie, że ludzie w latach 90tych byli o wiele szczęśliwsi?

Polecane posty

Mi bardziej podpasowała 2, w 3 już zaczęli kombinować jak koń pod górę. Aaa i w latach 90tych powstały bardzo dobre zespoły metalowe.

Gość insert delete
21:02 [zgłoś do usunięcia] inżynier serwisowy bann I nie potrzebuje jakiej kolwiek relacji z ludźmi by żyć. BO I PO CO ? I tak mysli też obecne pokolenie. Może po prostu wyprzedziłem epokę. Jakoś w podstawowce mi jeszcze na tym zależało. Jakieś łażenie to tu to tam. x kurcze mam tak samo i nie wiem czy to dobre czy to złe ...bo ludzie cóż ...są okropni :(

Gość ula której ukradli nick
wy chyba jesteście nieco młodsi ode mnie :) ja nie pamiętam z dzieciństwa gier na kompa ,pamiętam za to grę w jajeczka tą rosyjską

Ja te gry tez pamietam. Oprocz lapania jajek, jeszcze mialem taka gdzie sie formula jechalo.

Gość Laura2324442424
tak myśle bo ludzie byli normalniejsi , nie było tyle chamstwa , jakiś dewiacji itd , nie było tyle depresji , nerwic , zycie było troche spokojniejsze , nie było takiego kryzysu

Gość Laura2324442424
no i nawet dzieciaki kiedys byly normalniejsze ,a teraz paro -latki klna, pija , pala... Wielu ludziom cos sie porobiło w głowach i np przerabiaja sie na jakies dziwadła np tatuują całe ciała itd , coraz wiecej zabojstw , narkomanów i wszystkiego Mysle ,ze bedzie coraz gorzej

Lata 90-te to wysyp dzieci na podwórkach. Na osiedlach były grupki które trzymały się razem. Urządzano wycieczki rowerowe, BMX to było coś. Jeśli ktoś miał Pegasusa i Złotą Piątkę to był ktoś:-)) Wypożyczalnie video tętniły życiem. Można było wypożyczyć stary jak i nowy film. Bardzo dużo było osiedlowych sklepów. Sprowadzano dużo rzeczy z zagranicy. Soboty zwłaszcza poranki były wypełnione programami dla dzieci jak 5-10-15 czy Disney. Jak rodzice mieli łep na karku zajmowali się handlem. Wtedy wszystko szło. Czy handlowało się warzywami czy ubraniami była z tego kasa. Z słodyczy to chipsy Rafels, Cicho Chips, Star Foods. Początek lat 90-tych to wszystko co zachodnie. Dynastię oglądali nasi rodzice a my zbieraliśmy gumy Dynastia z naklejkami, gumy Turbo. Na Komunię dostawano zegarek czy rower i to był naprawdę coś. Nie było mowy o mega drogich prezentach. Podczas wakacji dzieci biegały nawet do 23 i nikt temu nie dziwił się. Jednak wtedy były jeszcze krajowy przemysł. Wielu ludzi miało pracę. Ludzie byli bardziej życzliwi. Na rynku można było dostać wszystko od sprzętu po naturalne owoce a nie sztuczności. Razem oglądało się filmy na video przy chipsach i pepsi. To był bardzo fajny okres

mam tą grę do dzisiaj ,czasem mój 13 letni syn mówi " mamo kopsnij swoje peespe" :D i gra w te jajka

styczniowy idealnie oddałeś tamten klimat ,moje dzieciństwo ...ech

To Magda Mazur. Trochę ekscentryczna, zwariowana, nieprzewidywalna. Czy jak to było w Chłopaki nie płaczą. :D

Połowa lat 90-tcyh to pamiętam Świat Według Budnych. Wtedy na każdym programie było co innego. Nie było kserowania programów, że na wszystkich to samo. Telewizja wtedy była na wyższym poziomie. Dzieci były bardziej samodzielne. Budowano bazy, z starych garnków urządzano w zabawę w dom. Najlepiej jak na osiedlu była jakaś opuszczona budowa. Wtedy to była maksymalna zabawa. W tym okresie królowało Polskie Morze i góry. Bardzo dużo dzieciaków było na koloniach przez zakłady pracy.

Gość marioosh mix colanko
przede wszystkim klimat. nie bylo czegos takiego jak dres albo blokers (fakt byli depesze, punki i skini:-D ale nie byli wydaje mi sie takimi hejterami jak dzisiejsi kibolo-dresy , nie bylo takiego przeklinania na ulicach autobusach itp, przede wszystkim nie bylo tego burackiego stania pod blokiem/klatką i zlopania browarow ,nie pamietam zebym kiedykolwiek gdzies widzial kogos z browarem w reku, dzieciarnia grala non stop w pilke (w tym ja:-)) jak by mogli toby w zimie grali ,pilka dla chlopaka to byl nr 1 nic innego sie nie liczylo,polska muzyka varius manx hey kasia kowalska o zagraniznych nie wspominam bo tylu hitow co wtedy to chyba juz nigdy nie bedzie,jeszcze dlugo by pisac

Gość a moze to jest problem
moje dziecinstwo:(((((((((( teleportacja :)

Większość dzieci miała zwierzaki a to świnki, psy, koty, króliki. Jak było ciepło to urządzano zabawy na kocu i zabierano zwierzaki. Chłopaki do rowerów przyczepiali wszystko od anteny, po kuleczki na szprychy, liczniki, czy wkładano w szprychy kawałek sztywnego papieru aby rower pierdział podczas jazdy.

"Najlepiej jak na osiedlu była jakaś opuszczona budowa. Wtedy to była maksymalna zabawa." x no ale teraz za takie coś, szczególnie gdyby wydarzył się jakiś wypadek, a przecież czasami się zdarzały, to rodzice do więzienia. niestety, prawda jest taka że mamy taki świat jaki sobie zbudowaliśmy.

Gość znajdż na nią swój sposób
co wy o tych komputerach??? ja już w 1993 roku miałam windows 3,11 i excela i oczywiście internet w pracy :)

Ostatnio na Disney jak zobaczyłem co leci to głowa mała. Nie wiem jak można taki śmietnik emitować? Kiedyś na TVP oglądano Muminki, Smerfy, seriale w sobotnie południa Dinsey które bardzo różniły się od tego co jest dziś. Nie było takiej przemocy jak dziś. Tego aby dziecko męczyło kota czy psa. Chodziło się latem na kradziejki jabłek, gruszek które smakowały o wiele lepiej niż kupne. Z gazet pamiętam Mega Star. Jak z dworu nie raz człowiek przychodził to wyglądał jak bo wojnie. Jednak to był cudowny okres. Zabawy w chowanego wieczorem.

Dziś za wypadek na budowie rodzice idą siedzieć i mają odebrane prawa.... do tego będą pokazani w telewizji. Kiedyś dziecko przychodziło jak by wojnę przeszło i nikt nie dziwił się....

22:52 [zgłoś do usunięcia] znajdż na nią swój sposób co wy o tych komputerach??? ja już w 1993 roku miałam windows 3,11 i excela i oczywiście internet w pracy x w 93 już były ,miałam wtedy 14 lat i chodziliśmy całą bandą do kolegi pograć , bo tylko on jeden z osiedla posiadał :) mnie tam nie kręciło żadne granie więc wyjadałam im wszystkie słodkości przyszykowane przez mame kolegi .

Wtedy nie było kultu wyglądu. Nie było mowy o tym aby nosić tylko markowe ubrania. Wtedy na każdym kroku na osiedlu albo były wypożyczalnie video w których było wszystko od pospolitych tytułów po nowości i sklepy spożywcze. Dziś niestety zachodnie markety to zabrały. Kiedyś sprzedawczynie znały większość osiedlowych rodzin. Wakacje spędzało się nad wodą, w lesie a nie w galleri. Nie było bardzo podziału klasowego.

Na początku lat 90-tych to kasety Honoru i Konkwisty podobno mozna było w sklepach kupić. :D

styczniowy łżesz ! był szał na jeansy rifle :P