Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arystoteles w rękach szyderców

Też odnosicie wrażenie, że ludzie w latach 90tych byli o wiele szczęśliwsi?

Polecane posty

Ja miałem w 2000 roku. Ściągało się zakazany teledysk z Laetitią Castą 3 godziny. :D

Gość Zuzanna Amelia & 21
Jak ktos umie zyc bez netu to zawsze sobie poradzi. Z realu na wirtual zawsze mozna przeskoczyc. W odwrotna strone jest juz duzo trudniej.

Gość obraz dzisiejszego swiata
i ten kicz w latach 90tych mial swoj urok, tamte lata byly i juz nie wroca. z pewnoscia o wiele lepiej wszyscy wspominaja lata 90 i wstecz niz beda wspominac za parenascie lat obecne czasy.. rozwoj gosp., mechaniczny wcale nie jest lepszy.. ciagle sie dazy do czegos, rozwijasz sie.. stosunki spoleczne zanikaja, ludzie daza do bycia robotem- robisz by cos osiagnac, ale tylko dla swoich korzysci- inni sie juz nie licza.

Gość szacun dla autor.aa
inzynierowy banan bo ty wlasnie jestes takim bananem jedyny sport jaki pewnie chcialbyc uprawiac to granie w gry na komputerze i najchetniej cale dnie bys siedzial i tyle dla normalnych chlopakow to bylo cos pieknego spedzac cale dnie na dworzu.. a dzisiaj? puste podwórka, puste boiska, tragedia jest wiadomo ze teraz nikt by nie wrocil do tamych czasów bo jednak sie przyzwyczail do obecnych dobroci i jakby nagle ci zabrali internet , telefon i duzy telewizor plazmowy to bys sie zajebał, ale wtedy na tamte czasy, tamte czasy były piekne , wspominam je z wielkim usmiechem i lezka w oku ze to juz nie wroci i ze teraz jest niby lepiej ale w praktyce o wiele gorzej

tak dokladnie, tesknimy za ludzmi, za panujaca atmosfera ktora stwarzali ludzie w tamtych czasach, kiedy jeszcze czlowiek nie mial dostepu do internetu- wszak to najwieksze zrodlo glupoty i wiedzy, a wiedza potrafi byc niebezpieczna. ta niepotrzebna.

Jeszcze filmy na wideo, ze Stalonem, Van Dammem. Nagrywanie programów piłkarskich i popatrywanie zagrań. Początki Canal+ i ogladanie tam bajek i Futbol Mundial.

Gość Zuzanna Amelia & 21
Nie przesadzajcie. Kazda epoka ma swoj urok.

Gość inżynier serwisowy bann
Jak dla mnie pierdzielicie.. naprawdę nic dobrego w tych czasach nie było. Chyba tylko paczki z ameryki. Albo szynka na święta. Co niby było dobrego? Chleb z mlekiem na śniadanie albo żurek? Żeby mi płacili to bym się nie cofnął. Czasów technikum już źle nie wspominam. Mam wielki sentyment. Mimo że byłem 10 - 12h poza domem. Jw tęsknicie za kontektami z ludźmi a nie za czasami.

inżynier Przeciez Ci tłumaczymy, że wtedy byl wiekszy kontakt tez dlatego, ze ni bylo netu. A teraz wszysyc żyją w necie, a nie w realu.

no tak, kazda epoka ma swoj urok, a jak wiadomo przeszlosc nasycona wspomnieniami i doswiadczeniami ma wieksze znaczenie niz terazniejszosc z problemami- ktorymi obecnie sie zmagamy. do przeszlosci zawsze ma sie sentyment

Gość ttturue
INTERNET- glowny winowajca grrr :o

Akurat byłem z czasów gdzie budowało się boiska w lasach. I jw pierdoliłem to. Gdzieś tak od 10 roku życia. Od 7 miałem kompa. I tak mam wyjebane na sport bo na co to komu? Jakieś patrzenie jak 11 debili lata za piłeczką? Ostatni mecz jaki musiałem obejrzeć to na religi polska coś tam. Mistrzostwa świata w koreii czy coś takiego. Tak że właśnie część z was nie potrafi zrozumieć tego że 2 czlwoiek ma cie w totalnej dupie. Chyba że jesteś mu potrzebny. I NA TYM SIĘ opiera przyjaźń. W podstawówce dawanie odpisać itd. Potem jakieś doradzanie szmatek itd. To nic innego jak korzyść.

Gość Zuzanna Amelia & 21
To prawda ze net zabija realne kontakty ale moze tak ma po prostu byc. Jak sie ludziom znudzi net to sami zaczna dazyc do realu.

Gość Podchodzisz do pani i mowisz
Inżynierze serwisowy ban, znam człowieka, który ma teraz 28 lat i w wieku 12 lat już pracował przez neta :) był administratorem sieciowym :D jezdził na giełdę komputerową i kupował popsute bajery za grosze, albo dostawał za darmo i naprawiał, jak potem to odsprzedawał kupował pierwsze gazety i książki o programowaniu i nauczył się samodzielnie wszystkich języków.

Gość Ty inzynier jestes
typowy homo computerus ze zlasowana glaca .

Gość buuu haha aa
ahah ten inzyneir banan to jakiś totalny baran ktory nawet pilki nie potrafi kopnac :D o czym wy w gole z nim gadacie, to internetowy lamus, ktorego nikt nie lubil nigdy i pewnie jeszcze sie z niego smiali to za czym on ma tesknic? teraz chociaz ma "INTERNET" !! co za ciota :d

Gość Zuzanna Amelia & 21
Tez bym sie chetnie cofnela do tamtych czasow. Ludzie byli jacys inni.

W dużych miastach to było możliwe. W małych nawet w bibliotekach nic nie było i o tym też pisze. CO do szynki na świętą ja pamiętam że zawsze na święta była ta sercowata :) i tą galaretę się wcinało aż się uszy trzęsły. A co do tego chleba to jeszcze chleb maczany w jaju i na patelni. A potem opiekacz jaki to był rarytas. Siostra z kuzynką piekły cały dzień.

Wiesz... Ja zawsze patrzylem na kase. I odzywają się do mnie ludzie np po 10 latach choćby wczoraj bo coś mu trzeba. Więc jest cennik to jestem. Chce za darmo - wypierdalaj.

I nie potrzebuje jakiej kolwiek relacji z ludźmi by żyć. BO I PO CO ? I tak mysli też obecne pokolenie. Może po prostu wyprzedziłem epokę. Jakoś w podstawowce mi jeszcze na tym zależało. Jakieś łażenie to tu to tam.

Ja pierdole klocki no właśnie :) W przedszkolu miałem takiego ogromnego tyranozaura na plakacie i cały czas sie do tego modliłem. A potem 1 komunia i zestaw od ciotki. A te ruskie takie :) Samoloty się skladało. Albo takie całkiem metalowe i się skręcało.

Gość buuu haha aa
inzynier to lamus, nie piszcie z nim on wolal by pograć w worl crafta niz pobiegac za piłką

Gość ula której ukradli nick
fajny temat :) wypowiem się obszerniej jak wrócę ze spaceru z psem ,bo już skuczy nade mną

Urodziłam się w latach '90, i chyba było lepiej niż teraz, bardziej "ludzko" (ludzie na ulicy nie odwracali głów w pośpiechu udając że się nie znają, tylko przystawali na chwilę żeby porozmawiać; były normalne bajki, nieprzesiąknięte przemocą, to tak dla przykładu). Patrząc na dzisiejsze dzieci muszę przyznać że miałam chyba lepiej, rodzice nie odwozili mnie ze szkoły na balet, potem pianino i język starosłowiański - biegłam bawić się z dziećmi a wieczorem wspólny czas z rodzicami ;)

Jakie np.? Ale ja zawsze byłem poprawny i mało tego używałem.

Obejrzyjcie sobie "Młode Wilki". Świetnie zachowany klimat Polski z tamtych lat. I muzyka Varius Manx. :D