Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzix1234567891234

Nadmierne pocenie się

Polecane posty

Gość madzix1234567891234

Witam. Mam 15 lat i od 2 lat mam problem z nadmiernym poceniem się. Czy to na pewno tylko kwestia dojrzewania? Nawet gdy jest zima, leje się wprost ze mnie i to tylko pod pachami, wszystko mokre. Nic nie dają prysznice, bawełniane rzeczy itp. Stosowałam nawet etiaxil ale powinno się go stosować ok co 4 dni,a ja musiałam codziennie, miałam poparzoną skóre pod pachami, a po czasie nic nie dawał.. Myślałam nad odwiedzeniem lekarza, bo to dosyć przykry problem, a skoro antyperspiranty za 60 zł nie działają na mnie to może coś jest nie tak? Bo rozumiem latem, ale nie zimą kiedy marznę, a pod pachami mokro :(

Gość szeszere
to przez dziewictwo,musisz się go pozbyć

Może zamiast tego etiacoś tam, wybierz też bloker, ale bez alkoholu, albo małą ilością (może z ziaji?). Ja kiedyś go kupiłam, bo myślałam, że to normalny antyperspirant, a nie taki na nadmierne pocenie i używałam go codziennie :P Nic mi się nie stało, chociaż raz użyłam dopiero po depilacji, to mnie podrażniło. Ogólnie są jeszcze jakieś tabletki, ale podobnie niezdrowe. I słyszałam też o ałunie w kamieniu, który działa jak naturalny antyperspirant, ale lepiej (poczytaj w necie). Podobno jeszcze zmiana diety też jest dobra!

Gość szeszere
z dziewictwem to zły pomysł chyba:-(