Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajnapani

wyjazd do Niemiec

Polecane posty

Gość fajnapani

witam wszystkich:) chciałabym wyjechać do Niemiec. Myślę nad opieką osób starszych albo dzieci. Znacie może jakieś sprawdzone firmy pośredniczące w tej kwestii? I wiecie może jak to jest z takimi pośrednikami? czy pobierają kasę za usługę jednorazowo czy co wypłatę? chętnie porozmawiałabym z kimś kto korzystał z pośredników pracy za granicą.

Gość lalale
koleżanka jechała do takiej pracy przez agencje z Lublina , dostała kase na konto 4.500zł za mc w pl. w Niemczech nie dostawała kasy więc musieli jej podawać na swoje potrzeby. Trzeba miec prawo jazdy i znać podstawy j. niemieckiego a jeśli nie znasz to zapisują cie do agencji i szkolą . Nie wiem ile biorą prowizji bo to rodzina płaci agencji a oni tobie . tak było w przypadku kol

Gość fajnapani
lalale no właśnie Ty piszesz o pracy przez agencje czyli że pracujesz dla agencji a nie bezpośrednio dla rodziny a mi chodzi o takich pośredników którzy tylko szukają ci osoby do opieki. bez rejestrowania cię:) czyli na czarnucha teoretycznie. coś takiego jest ale na czym to dokładnie polega?

Gość fajna pani
up up ;)