Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niezdecydowana26

pomocy , dylemat wyboru

Polecane posty

mam dziewczyny problem , a raczej dylemat wyboru. Nie moge sie zdecydowac na imie dla mojej córeczki ( termin maj ). Mój partner a takze najblizsza rodzina przystaja na wszelkie moje propozycje , chyba z obawy by mnie nie urazic ... To moja druga ciąża ( niestety pierwszego dzidziusia poronilam) i wszyscy wokół otoczyli mnie " parasolem bezpieczeństwa". Nikt sie nie sprzeciwia , nie podwaza mojej decyzji. a mi samej cieżko , dlatego Was prosze o pomoc. Tymbarzdiej , ze boje sie ze skrzywdze moją Niunię swoim wyborem . Moje pomysły na imie są następująe : Jaśmina ( nigdzie na forum nie widzialm takeij propozycji , wiec nie wiem czy to nei keipski pomysl ) Nel albo Lija . Prosze was o szczere opinie. Nie chec by pozniej ktos dokuczał mojej córeczce z powodu imienia. które imię powinnam wybrac , a moze wszystkie propozycje waszym zdaniem odpadaja . POMOCY

Gość cóż......
z tych trzech to wybała bym Jaśmina.

Gość Lena204
po pierwsze sprawdz ktore najlepiej pasuje do nazwiska a jak sie okaze ze kazde to napisz na karteczce i niech maz losuje

Gość Bądź sobą
Mi osobiście nie podoba się żadne:) Ale ja dla córeczki miałam wytypowane Maria-wiem że większości się nie podoba:) Ale jak dla mnie te imiona które wybrałaś nie sprawią jej przykrości. Pogadaj z mężem że potrzebujesz jego pomocy i niech wyrazi swoje zdanie a nie przytakuje:)

Gość strawberry:):)
Lija? jest takie imie ???

Gość powiem Ci, że
Mi też niestety żadne z tych imion sie nie podoba.

Gość doska11111
Lija co to wogóle za imię? zadne mi sie nie podoba....

Niestety inne imiona do mnie nie "przeawiaja" . Szukalam juz na forum innych propozycji , w nadzieji ze cos wpadnie mi w oko i odstąpie od aktualnych pomysłów. jednak panuje moda na zagraniczne imiona - zupełnie mi to nie odpowiada , nie wyobrażam sobie Vanessy czy Soriny. Ponadto nei jestm osoba uległą "modzie " a teraz na topie sa Lenki , Majeczki i Zuzie itp. Nie wiem juz sama ..... Lija - traktuje to jako zdrobnienie od Lilianny.

Gość Ciężarna Zośka
mnie się też żadne niestety nie podoba...a Jaśmina kojarzy mi się z Jasminą z Alladyna :) no ale to w końcu twój bobas będzie i ważne żeby tobie się podobało z drugiej strony zosiek, kasiek, zuzek, len itp imion jest cała masa więc może takie niezwykłe jest trafione byle było łatwe do zapamiętania...w pracy mieliśmy estere zanim przyzwyczailiśmy się do zapamiętywania jej imienia każdy zgadywał i nazywał ją "ta nowa" lub po swojemu więc trzeba by się zastanowić czy wtedy to jej nie sprawi przykrości...ale jak mówię wybór twój choć żadne z tych imion mi osobiście do gustu nie przypada....pozdro :)

Gość a moze AGATKA?
mi sie bardzo podoba?

Gość doska11111
no to pisz Liliana a nie Lija.bo to zmienia postać rzeczy.a najlepiej Lila.i chyba to imie najbardziej mi sime podoba.

Gość herrr
A do Jaśminy będą wołać "Jasia"?

Gość grahamka28
Do Jaśminy będą mówić Jaśka, a nie żadna Inka

Według mnie imiona są bardzo śmieszne. Nie nazwałabym tak swojego dziecka bo wydaje mi się że będzie wyśmiane raczej jestem tego pewna... Jest tyle ładnych i prostych imion po co kaleczyc dziecko tylko dlatego żeby pokazać się że jest się orginalnym? Czy nie wiem dlaczego

to mogą sobie mówic Jaśminka . Czy dziecko które ma na imię Katarzyna z góry wie ze bedą na nią wołać Kaśka. Wydaje mi sie ze mama uczy dziecko od małego jak powinni sie inni do niej zwracac. Choc nie mam doświadczenia w tej sprawie , bo to moja pierwsza dzidzia. Kwestia zdrobnień zależy od okoliczności.

Gość fgjjgthh
Nie krzywdz tak dziecka.... Daj jej normalnie na imię... Kuzwa ostatnio w klubie malucha : Bianka, Larysa, Ivetta, Fabiola - biedne dzieci, chcesz dołączyć do tych niedowartosciowanych rodziców.?

nie bede podążała za tłumem cieżarnych , tylko dlatego ze co druga kobieta wybiera teraz Majeczke . Skoro Sienkiewicz tyle lat wstecz dal bohaterce na imie Nel , to chyba nie ze wzgledu zeby byc orginalnym . takim tokiem myslenia dla Stasia tez mógł wyszukac cos bardziej nietypowego ;/

Wszystkie te imiona kojarzą mi się z roślinami ... Rodzice wybierają takie głupie imiona a dzieci potem cierpią za błędy rodziców . Możemy sobie tu pisać doradzać ale jak taka kobieta sobie coś ubzdura to nikt nie przetłumaczy... Znam dużo takich dzieci co teraz są wyśmiewane za wene twórczą swoich rodziców ... Ale cóż takich już ich los

Gość Natkaaaa
Lilianna to stare imie, bardzo ladne. mi sie podoba najbardziej:-) Moja znajoma ma take na imie, jest przed 40 stka. zdecydowanie to imie:-)

Idąc takim tokiem myślenia również możesz dać Atena albo Afrodyta skoro tyle tysięcy lat temu były... No i co z tego że dał tak na imię. Zobacz sama że nie przyjęło się te imię mało jest dziewczyn o takim imieniu. Nikt ci nie karze dać majeczka daj nawet aleksandra czyli ola typowo proste

Gość echadora
Autorko...chyba jesteś moją bratnią duszą:) Swojej nienarodzonej córcer chcę dać na imię... Jaśmina lub Lilianna.... :) Uważnam, że to piękne,kobiece imiona, które zarazem posiadają charakter...:)

Naprawdę jest dużo pięknych imion... Nawet te przereklamowane jak maja czy amelia, julia, nie rozumiem nie których po co takie wymyślne cuda dawać :) jak jest tyle pięknych prostych imion..

Gość echadora
Swoją drogą to strasznie dziwne... obu nam podobają się tak dwa różne imiona. Tyle że ja mówiłabym do malej Lilianny - Lili...;)

Gość a moze AGATKA?
bede obstawala przy tym...

Gość Ciężarna Zośka
tak jasmine a wołali ja dżasmina :) z alladyna

echadora , barzdo sie ciesze ze spotkałam choc jedną zwolenniczke :) mam wrazenie ze wszyscy lubią bardzo krytykowac.... Wole juz by imie mojej córeczki kojarzyło sie z roślinka niż z filmami erotycznymi.

MI SIĘ PODOBA LILKA .Tylko imię musi zawsze pasować do nazwiska. Tobie musi się to imię podobać a nie iść za modą jak niektórzy rodzice.Mi od dziecka zawsze się podobało imię WIKTORIA i tak też dałam córce mimo ze pełno było wokół. Mąż wybierał drugie imię dla córki i wybrał GABRYSIA,bo strasznie chciał mieć na imię Gabriel:D(jak był dzieckiem)Także oboje nadaliśmy imiona które strasznie nam się podobały.