Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaa13

Nowy TATUAŻ

Polecane posty

Gość olaa13

Witam! W poniedziałek, czyli 4 dni temu zrobiłam sobie mój pierwszy tatuaż. W profesjoalnym salonie, gdzie wszystko mi powiedzieli jak o niego dbać, co może się z nim robić itp. Kilka godzin po powrocie z salonu zdjęłam folię ochronną, delikatnie umyłam tauaż i zaczęłam smarować maścią którą mi polecono. Wszystko według zaleceń. Powiedziano mi że skóra będzie się łuszczyć i że będą pojawiać się małe strupki. Skóra rzeczywiście lekko się łuszczy jednak ja żanych strupków nie mam. Czy to jeszcze za wcześnie na nie? Czy może pojawiają się później? A może wcale nie koniecznie muszą się pojawić? Proszę o jaką podpowiedź. Wszędzie na neci piszą co innego...

Gość vdfmrejgietr
Mnie przy jednym się pojawiły po kilku dniach... ale przy innym w ogóle :) więc pewnie to zależy

Gość dvsdvsdvsdvsd
strupków nie masz wtedy kiedy tatuaz jets dobrze wykonany... im wiece krwi tym gorsza jakosc

A po jakim czasie mogę być pewna ze caly juz sie zagoił? Czyli np kiedy już się będę mogła normalnie wykąpać i nie bać się żeby tatuaż sie nie zamoczyl? :)

Gość vdfmrejgietr
Zazwyczaj proces gojenia trwa dwa- trzy tygodnie. Wtedy widzisz, że nic ci się nie łuszczy, nie ma żadnych strupków czy krostek. Niektóre tatuaże moje własnie po dwóch tygodniach były już w porządku, inne goiły się nieco dłużej (pojawiały się przy nich małe krosteczki, więc ciągle musiałam je smarować maścią). Ogólnie o normalną kąpiel nie masz się co martwić, możesz się kąpać już po dwóch tygodniach (byle woda nie była zbyt gorąca!). Najwazniejsze to powstrzymywac się od alkoholu i np. wysiłku fizycznego (wszystko, co podnosi ciśnienie krwi lub krew rozcieńcza). Powodzenia :) Dbanie o tatuaż nie jest bardzo trudne :)

Ją swój jeden i drugi tatuaż byłam normalnie po 10 dniach też stropów nie miałam wogóle dobrze mi się goily ale maściami malowała co2-3godz