Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miss Pryszcz

Wstydzę się iść mierzyć suknie z powodu trądziku...

Polecane posty

Gość Miss Pryszcz

... również na plecach. Wierzę w to, że do ślubu na jesieni go wyleczę, ale jeszcze nie jest dobrze. Mam pełno plam i blizn na plecach. Wstydzę się. :(

Gość vvvvf
no tak zalozysz suknie i syfa dasz na suknie, ktore inne panny mlode pomierza

Gość klaudia1617
no wierze ze to krepujace dla Ciebie...a nie warto bylo wczesniej pomyslec o leczeniu tego swiństwa? na ostatnia chwile to robisz bo juz szykujesz slub...bleee.. juz dawno powinnas o tym pomyslec...

Gość zbulwersowanaa
Wstydzić to powinnyście się Wy, dziewczyny. Kobieta ma wielki problem, bo wyleczenie trądziki nie jest prostą sprawą, a Wy ją jeszcze dobijacie. Droga Autorko - mój ginekolog zmienił mi tabletki i na moje nieszczęście skóra zareagowała straszliwymi wypryskami i grudami. Nigdy nie miałam najmniejszych problemów z cerą, nawet w okresie dojrzewania. A tu zwykła niekompetencja lekarza i proszę. I z takimi grudami musiałam iść przymierzać kieckę. Nie przejmuj się, nie Ty jedyna masz taki problem! Tylko absolutnie nie nakładaj podkładu na ramiona i plecy, bo pobrudzisz sukienkę. Spróbuj delikatnie zaleczyć wypryski ( polecam Tribiotic i Tormentiol!) i ciesz się chwilą, bo wizyta w salonie jest czymś niesamowitym! Pozdrawiam ciepło:)

Gość tez sie wstydze
Ja np. bardzo krepuje sie iść mierzyc suknie z powodu rozstępów, które jak wiadomo są trwałe. Brzuch mam poorany wielkimi rozstępami od samego dołu do piersi. Po prostu mam takie czerwone obrzydliwe szlaczki. A suknie trzeba wybrać. I to nigdy już nie zniknie. Może co najwyżej zblednie na biało ale teraz są czerwone i wolałabym mieć trądzik niż to:(

Gość ujik
Przecież ci co sprzedają w takich salonach naoglądali się setek grubych tyłków, obwisłych cycków, wypryszczonych pleców, ciał pokrytych rozstępami itd. Myślicie, że inne kobiety są takie idealne?

Gość noooo, tak zgadzam się.
ujik- dokładnie, jak ja byłam wybierac suknie to kobieta w salonie mówiła ze jestem pierwszą od kilku miesięcy klientka z rozm 34, większosc to dziewczyny z nadwagą. a najczęsciej schodzi rozm 40 tak mi mówiła.

Gość tez sie wstydze
No wlasnie.. i to swiadczy o tym, ze ekspedientki z krytyka a moze i pogarda patrza na te daleko odbiegajace od idealu. Nie chce krzywych spojrzen, lub docinkow wiadomo, ze dziewczyny pracujace w salonach maja rozne charaktery. Najbardziej przeszkadza mi fakt, ze nie mozna samemu sie ubrac. Ja sie wstydze we wlasnym domu przez bez bluzki odslaniajac brzuch, a co dopiero pokazac obcym w salonie.

Gość echadora
miałam trądzik całą szkołę średnią. przed maturą, przed studniówką miałam tak dość, tak strasznie dość zę chciałam zrezygnować ze studniowki. poszłam do lekarki i przepisała mi roacuttane(czy jakos tak) pół roku kuracji, dziś mam 27 lat i...... ani jednego pryszcza od tamtego czasu a skóra jak.....pupka niemowlaka....:) pędź do lekarki po roacutanne;)

Gość i tamten i siamten
Nie przejmuj się. Nie takie rzeczy widziały panie w przymierzalniach. Na wszelki wypadek gdybyś nie zdążyła wyleczyć trądziku do ślubu zamów też bolerko

Gość Miss Pryszcz
Ogromnie Wam dziękuję za słowa wsparcia. Tak dużo dla mnie znaczą. Miałam trądzik młodzieńczy, który wyleczyłam. Pewnego dni dostałam kolejnego ataku trądziku, tym razem zupełnie innego, jakby różowatego. Teraz znów podjęłam leczenia u dermatologa, leczę się od listopada, zarówno antybiotykiem jaki i maściami. Na buzi wciąż jest nie najlepiej, ale na plecach nie ma już pryszczy. Niestety zostało mi mnóstwo plam i blizn (mam tendencję do zbierania się pigmentu). Ale dzięki Wam odważę i za tydzień zmierzę swoją pierwszą w życiu suknię. Umówiła się już z mamą. :)

Bedzie dobrze :) Plamy blizny to akurat nic strasznego. Wiadomo - nie maskuj ich podkladem, bo to nie dzie w parze z bialymi sukniami :) A wypryski, gdyby sie pojawily, zawsze mozna dyskretnie zakleic plastrem. Milego mierzenia :)

Gość Marta i Kuba
a z powodu nadwagi ( i panie mówią - świetnie leży, a ja widzę że nie bardzo ...