Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doświadczony prze życie

Jak obudzić żonę?

Polecane posty

Gość doświadczony prze życie

Mam problem z leniwością żony. Bez przerwy chce spać. Wraca z paracy, wchłonie kilka ciasteczek, bo nie chce jej się nic ugotować (odgrzanie to też nadmierny wysiłek), kąpie się i kładzie do łóżka. W łóżku coś robi na tablecie i jest święcie obrażona, gdy jest zmuszona do wstania. Na dzieci tylko krzyczy co mają zrobić, nie wstanie, by je pogonić, czy sprawdzić wykonanie zadań. Na mnie warczy, że ona powinna o 21 już spać, a dzieciaki rozrabiają do 22 -23 bo ja nie jestem w stanie zapanować nad wszystkim (też mam pracę, często muszę posiedzieć w nocy, by podgonić robotę). Rano ledwo zwleka się z łóżka i człapie do pracy. O seksie wogóle nie wspominam, bo ona nigdy nie miała "temperamentu". Czy ktoś ma pomysł co żonie podsunąć, by dostała przyśpieszenia? Bo tak dłużej żyć się nie da!

Gość ffffds
hmm może załóż temat w innym dziale, bo to zdrowie i uroda ;)

Gość medus_A
i niech zbada hormony tarczycy, niedoczynność tarczycy tez daje takie objawy wiecznego zmęczenia i senności i anemia.... zdecydowanie powinieneś ją zmusić do pójścia do dobrego lekarza

Gość Dziwne nie jest
Witam serdecznie, na tym forum nikt Ci nie udzieli informacji dlatego wyślij małżonkę do lekarza rodzinnego ponieważ to nie jest normalne zachowanie.Lekarz zleci badania kompleksowe i będzie wiadomo dlaczego jest ospała? Może ma cukrzycę,lub tarczycę? W tej kwestii może wypowie się lekarz gdy obejrzy wyniki.

Gość pomocyyyy1984
Moim zdaniem cukrzyca

Gość doświadczony przez życie
Wyniki ostatnio miała prawidłowe (lekarze wcale nie lubią tak często dawać skierowań), z tarczycą miała problemy (podobno miała nadczynność) ale teraz jest idealnie w normie, cukier ma w normie (bada bo teściowa ma cukrzycę). Temat dałem tutaj, bo mi chodzi o obudzenie do normalnych funkcji społecznych. Na seks dawno straciłem nadzieję (seks to też zdrowie, ale inaczej).

Gość pomocyyyy1984
To może tobie po prostu chodzi o seks? Może ma problemy pracy, może ma menopauzę, może ma kochanka... ROZMOWA wszystko wyjaśni. Jak nie potrafiie ze sobą rozmawia to pewnie zaraz bedzie koniec malzenstwa. nauczcie sie rozmawiac albo bedzie naprawde zle.

Gość dfiou'[0]
leniwa dupe masz w domu;) i tyle... a ty ..no coz sam pozwalasz na to...uderz w stol !!

a może to jakieś problemy natury psychicznej lub emocjonalnej- jeśli kiedyś taka nie była. może coś w niej pękło? Tzn. duzo obowiązków, może złamała się i teraz potrzebuje takiego wyciszenia? może wy dwoje się oddalacie od siebie i ona ucieka w swój świat... wiesz, od takich rzeczy zaczyna się depresja czasem. jest to objaw zniechęcenia do życia, rezygnacji. ogólnie raczej nie wściekaj sie teraz na nią , tylko spróbuj pomóc, nie możesz zostawić jej w potrzebie. coś jej jest.

Gość plurre
a może to depresja czy coś w tym stylu? powinna wybrać się chociaż do psychologa.

niech żona idzie do lekarza, ten powinien zlecić jej podstawowe badania hormonalne (tarczyca!). żona nie bierze tabletek antykoncepcyjnych?

Gość jedzenie_ma_znaczenie
doświadczony przez życie - zadam kilka pytań: 1 - ile żona ma lat ? 2 - pracuje w biurze, czy fizycznie ? 3 - jeździ samochodem, czy ma trochę ruchu na świeżym powietrzu ? 4 - jak się odżywia ? słodycze, ciasto, pizza itp.

Gość qwerty...
moze faktycznie jest zmeczona.Moze b wczesnie wstaje i późno wraca.Byc moze ciążko pracuje.Po prostu jest wykonczona.

Gość nie leniwa a przemeczona
ja rowniez przychodze do domu po pracy jestem totalnie wykonczona fizycznie i zmeczona psychicznie. robie obiad max godz po obiedzie ide po prysznic. siadam wygodnie na kanapie pijemy z mezem kawe i... ja juz chce do lozka spac. Nie mam energii na seks i maz wysmiewa sie, ze ma spiaca ksiezniczke . zaczelam sie zastanawiac ze to moze wynik chorej tarczycy i mialam isc w tym tygodniu do lekarza aby zrobic padania gdyz mamy tydzien wolnego i... zupelnie nie mam problemu ze snem, mam mnostwo energii bo nie jestem zmeczona praca, ktora mnie stresuje, doluje, nie spie po nocach i takie tam...

Gość akima?
na moje ,to zwykłe leniwe babsko .Wie ,że chłop ogarnie dom ,to ma wszystko w dupie .Do czasu kobieto...........

tak wygląda typowe otępienie hormonalne. oczywiście - to może być lenistwo, ale warto wykluczyć kwestie zdrowotne. zwłaszcza jeżeli żona wchodzi w okres menopauzy...

Gość doświadczony przez życie
Powtarzam jeszcze raz: Na seks JUŻ wogóle nie liczę. Odpowiadam na pytania: 1.: 42, 2.: w biurze, 3.: tramwajem, 150 m z domu na przystanek i 100 z przystanku do biura. 4.: nie wiem, nie sledzę jej. W domu nie je śniadania, podobno "coś" sobie kupuje po drodze, obiadu nie chce jej się odgrzać, coś skubnie jak dostanie pod nos ale niewiele, potem na kolację jakieś ciasteczko łyknie (waga podobno 56 kg przy 158 cm wzrostu). Seksu praktycznie nigdy nie było, ale przynajmiej miała chęć się ruszyć (Były czasy, że 9 godzin na nartach nie stanowiło problemu, teraz 3 godziny patrzenia jak dziecko jeździ to jest wysiłek). Swojej pracy zdecydowanie nie lubi, mi mojej zazdrości (twierdzi, że udaję, że muszę tyle pracować). Ale zmienić pracy nie chce, bo "gdzie indziej będzie jeszcze gorzej". Chodzi do psychologa, ale twierdzi, że to jest totalna bzdura i strata czasu, a pani psycholog jest głupia. Chodzi bo jej zagroziłem, że jak nie będzie, to wrócę do łykania prochów (mam stosowny zapas).

Gość bozejakizciebiepalant
Gdyby tak mnie mąż szanażował jak ty ją, dawno nie byłby moim mężem. Powinna cie w dupe kopnac. palant.. i zagadka ozwiazana.

Gość zszokowanaaaaaaaaaaaaaw
o jakim szantazy Ty mowisz przedmowczyni? czy byc leniwym jest to powod do szczescia dla wspolmieszkancow? tragedia!, tragedia! mialam faceta nie dosc , ze leniwy to i chorowity(tak sobie wmawial) wiec uswiadomil mnie gdzie maja lezec moje pieniadze do jego dyspozycji gdyz on nie podejmnie sie pracy bo... jest chory na astme! wlasnie kopnelam go w dupe a teraz szuka nastepnej kobiety z pieniedzmi aby go utrzymywala, jego corke i mamusie . czlowieka przemeczonego czy tez chorego nie mylic z lenistwem . Tylko wlasnie autor topiku jest wstanie wmiare adekwatnie postawic diagnoze gdyz zna zone i widzi jej zmiany w zachowaniu.

Gość jeśliiiiiiiiiiiiiii
umie wejść do internetu, to poleć jej kilka nw. linków. Być może znajdzie coś dla siebie. Ty też postudiuj i zastosuj. Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Gość nie leniwa a przemeczona
Mamusia mówi, że ja nie rosnę i nowej sukienki nie chce mi dać A ja już rosnę czterdziestą wiosnę i pod staniczkiem jeszcze mi znać. Miałam kochanka ulubionego, który przynosił mi róży ukochany kwiat Raz w łóżku leżę już rozebrana, on chwycił mocno za me kolana I szepnął w ucho ach kocham Cię, i tak zasnęłam w jego objęciach , a kiedy skończył nie mam pojęcia, bo wtedy nie bolało nic. A gdy minęło dziewięć miesięcy, mały bękarcik przyszedł na świat. Takiej miłości nie chcę znać więcej, bo taką miłość niech trafi szlag.👄

Gość lekarz pierwszego kontaktu
Żonie trzeba zmienić dietę !

Gość jaa tak miałam i
wylądowałam u psychiatry-depresja+zaburzenia maniakalne. 3 lata jestem na lekach,ale jest dobrze. Dodam że do lekaza poszłam pod grożbą męża